Nasze 1500 m2 - cz.2
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze 1500 m2 - cz.2
Małgosiu piękne kwitnienia.Śliczne iryski. Powiedz mi jak dogadzasz astrom alpejskim,bo u mnie giną. A twoje ładne kępki.
- Ann_85
- 1000p
- Od: 26 mar 2010, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale Twój Asao szaleje, mój się rozkręca, mam nadzieję, że nadgoni i też się tak popisze
Miecznica - nie znałam, poznałam i też bym chciała Ehh... I tak ciągle
Piękne kwitnienia, aż nie wiadomo na czym się skupić, musisz mieć rajsko z tym wszystkim wokół
Miecznica - nie znałam, poznałam i też bym chciała Ehh... I tak ciągle
Piękne kwitnienia, aż nie wiadomo na czym się skupić, musisz mieć rajsko z tym wszystkim wokół
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Ale ja chciałam od Ciebie deszczowe chmury, a nie tylko chmury same w sobie Chmury i owszem doszły, ale po drodze gdzieś deszcz zgubiły i ciągle jest sucho. Miecznicę też mam i w tym roku się nią zachwycam Sporo masz irysów, mocno je ograniczyłam z powodu rozmiarów jakie osiągają. Chyba zostały mi tylko dwa, błękitny i brązowy. Miałam jeszcze żółty i ten był cudny, ale gdzieś mi wybył.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Małgosiu,różowe irysy są najcudowniejsze ,i jeszcze połączyć z fioletem ,kwitnień masz olbrzymią ilość ,wyszło słoneczko ,to roślinki gnają z kwitnieniem ,pozdrawiam
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Orlik Nora Barlow piękny. Już dwa razy wysiewałam i nasionka nie wzeszły. Muszę poszukać sadzonek.
A bożykwiat jest trudny w uprawie? Bardzo ciekawa roślinka. Masz zdjęcia całej rośliny? Rozrasta się czy to raczej tylko jako ciekawostkę się uprawia?
A bożykwiat jest trudny w uprawie? Bardzo ciekawa roślinka. Masz zdjęcia całej rośliny? Rozrasta się czy to raczej tylko jako ciekawostkę się uprawia?
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Nora Barlow też muszę sobie takiego sprawić w przyszłości, kolejny do listy chciejstw
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ależ już masz kolorowo! Zachwycam się irysami i wcale nie dostrzegłam, żebyś miała za wiele rózowych. Wyglądają naprawdę świetnie. U mnie kwitną tylko cieniutkie irysy ( nie znam nazwy), a te duże jakoś nie zakwitły. Chyba pierwszy raz im się to zdarzyło. Zupełnie nie wiem, co może być powodem. Te chmury i burze chyba Małgosiu przedmuchałaś do Wielkopolski!
Mam mało orlików, ale mam, bo same się wysiewają.
Te odmianowe mają ładne kolorki, barwnie wyglądają u Ciebie na rabatach. Spodobał mi się ten przetacznik, bo taki zwiewny.
Bardzo masz już kolorowo.
Te odmianowe mają ładne kolorki, barwnie wyglądają u Ciebie na rabatach. Spodobał mi się ten przetacznik, bo taki zwiewny.
Bardzo masz już kolorowo.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orlik nora barlow piękny
Na jesień znowu uśmiechnę się do Ciebie po roślinki, bo widzę ładne okazy
Na jesień znowu uśmiechnę się do Ciebie po roślinki, bo widzę ładne okazy
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Orlik śliczny Małgosiu, u mnie tak jakoś słabo sie prezentuje, ale są też inne, muszę je obfocić, a delosperma jak sobie u Ciebie radzi?
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Małgosiu czas orlików to kolorowy czas uwielbiam je za kolorki Ty masz ślicznotki,iryski również pięknie się u Ciebie zadomowiły.Bodziszki masz wyjątkowo piękne ja dorobiłam się jednego i do tego nie wiem jaka to odmiana
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Monia dzięki, kolejny "bzik"
Soniu ja lubię różnorodność w ogrodzie, nie wiem czy to dobrze dla ogrodu czy nie, ale nic na to nie poradzę Na dodatek rzadko poprzestaję na jednej odmianie z danej grupy Asao już drugi rok zachowuje się "przyzwoicie". Mam nadzieję, że inne wezmą z niego przykład...
Ewuś ewarost w tym roku też powiększyłam kolekcję irysków, nie mogę im się oprzeć Rogownica podczas kwitnienia jest przecudna.
Ewelinko zawsze powtarzam, że najlepszy jest ten złoty środek, ale czasem bardzo trudno w niego utrafić Bakopa bardzo mi się spodobała, kupiłam w trzech kolorach, bo tylko tyle mieli... Pani mówiła, że trzeba jej usuwać te przekwitnięte kwiatki, wtedy zakwita znowu.
Alu wydaje mi się, że astry alpejskie nie lubią nadmiernego rozpieszczania... Mam je w kilku miejscach w ogrodzie i najładniejsze są w miejscach niezbyt żyznych Lubią chyba odmładzanie, bo od dołu drewnieją.
Aniu Ann Asao już drugi rok ładnie się zachowuje (odpukać ), inne mogłyby wziąć z niego przykład... Zależy co dla kogo jest rajem Mnie to uszczęśliwia, zwłaszcza gdy zaczną się swoje truskawki, a potem maliny...
Iwonko 1 wczoraj dmuchałam deszczowe, dotarły? Miecznicę miałam jeszcze żółtą, ale gdzieś zniknęła... A iryski ciągle jeszcze dokupuję, no lubię je i już.
Martuś w tym roku urzekły mnie z kolei błękitne iryski, nie miałam takich, ale już nadrobiłam to niedopatrzenie Słońce, deszcz od czasu do czasu i ogrodu poznać nie można...
Jolu tak mi się spodobała Nora Barlow, że kupiłam wszystkie z tej rodziny Ciekawe czy też będą takie ładne. Bożykwiat mam dopiero drugi rok, więc niewiele mogę o nim powiedzieć. Zakwitł jednak niezbyt rozpieszczany, więc chyba nie jest z nim tak źle Niestety przy robieniu zdjęć skupiłam się na kwiatku.
Natalko też mi się bardzo spodobała Nora Barlow Dokupiłam jej koleżanki z tej samej rodziny, ale jeszcze nie kwitną.
Ewuniu ewka irysków sobie dokupiłam w tym roku, fajne są, takie niekłopotliwe. Ciekawe dlaczego u ciebie przestały kwitnąć Te cienkie to pewnie syberyjskie?
Ewuniu ewarm orliki dokupuję co rok, z wiosny podobają mi się ich listki, a potem te urokliwe kwiaty Przetacznik też bardzo lubię, jako jeden z niewielu kwiatów ma prawdziwie niebieski kolor.
Kasiu Nora też mnie urzekła, ciekawe czy inne z tej rodziny będą tak samo urokliwe Zapraszam serdecznie
Iwonko 0042 ja w tamtym roku marudziłam na orliki, w tym pokazały się od najlepszej strony Delosperma chyba nie lubi wiosennego podmakania, bo w jednym miejscu znikła całkowicie, na szczęście w suchszych miejscach dała radę.
Iwonko iwek orliki mają tyle kolorów i kształtów, że trudno się nimi znudzić Podobnie zresztą jak irysy. W bodziszkach zakochałam się dzięki Magnificum, a potem już poszłooo Wstaw zdjęcie swojego, może uda się rozpoznać.
Soniu ja lubię różnorodność w ogrodzie, nie wiem czy to dobrze dla ogrodu czy nie, ale nic na to nie poradzę Na dodatek rzadko poprzestaję na jednej odmianie z danej grupy Asao już drugi rok zachowuje się "przyzwoicie". Mam nadzieję, że inne wezmą z niego przykład...
Ewuś ewarost w tym roku też powiększyłam kolekcję irysków, nie mogę im się oprzeć Rogownica podczas kwitnienia jest przecudna.
Ewelinko zawsze powtarzam, że najlepszy jest ten złoty środek, ale czasem bardzo trudno w niego utrafić Bakopa bardzo mi się spodobała, kupiłam w trzech kolorach, bo tylko tyle mieli... Pani mówiła, że trzeba jej usuwać te przekwitnięte kwiatki, wtedy zakwita znowu.
Alu wydaje mi się, że astry alpejskie nie lubią nadmiernego rozpieszczania... Mam je w kilku miejscach w ogrodzie i najładniejsze są w miejscach niezbyt żyznych Lubią chyba odmładzanie, bo od dołu drewnieją.
Aniu Ann Asao już drugi rok ładnie się zachowuje (odpukać ), inne mogłyby wziąć z niego przykład... Zależy co dla kogo jest rajem Mnie to uszczęśliwia, zwłaszcza gdy zaczną się swoje truskawki, a potem maliny...
Iwonko 1 wczoraj dmuchałam deszczowe, dotarły? Miecznicę miałam jeszcze żółtą, ale gdzieś zniknęła... A iryski ciągle jeszcze dokupuję, no lubię je i już.
Martuś w tym roku urzekły mnie z kolei błękitne iryski, nie miałam takich, ale już nadrobiłam to niedopatrzenie Słońce, deszcz od czasu do czasu i ogrodu poznać nie można...
Jolu tak mi się spodobała Nora Barlow, że kupiłam wszystkie z tej rodziny Ciekawe czy też będą takie ładne. Bożykwiat mam dopiero drugi rok, więc niewiele mogę o nim powiedzieć. Zakwitł jednak niezbyt rozpieszczany, więc chyba nie jest z nim tak źle Niestety przy robieniu zdjęć skupiłam się na kwiatku.
Natalko też mi się bardzo spodobała Nora Barlow Dokupiłam jej koleżanki z tej samej rodziny, ale jeszcze nie kwitną.
Ewuniu ewka irysków sobie dokupiłam w tym roku, fajne są, takie niekłopotliwe. Ciekawe dlaczego u ciebie przestały kwitnąć Te cienkie to pewnie syberyjskie?
Ewuniu ewarm orliki dokupuję co rok, z wiosny podobają mi się ich listki, a potem te urokliwe kwiaty Przetacznik też bardzo lubię, jako jeden z niewielu kwiatów ma prawdziwie niebieski kolor.
Kasiu Nora też mnie urzekła, ciekawe czy inne z tej rodziny będą tak samo urokliwe Zapraszam serdecznie
Iwonko 0042 ja w tamtym roku marudziłam na orliki, w tym pokazały się od najlepszej strony Delosperma chyba nie lubi wiosennego podmakania, bo w jednym miejscu znikła całkowicie, na szczęście w suchszych miejscach dała radę.
Iwonko iwek orliki mają tyle kolorów i kształtów, że trudno się nimi znudzić Podobnie zresztą jak irysy. W bodziszkach zakochałam się dzięki Magnificum, a potem już poszłooo Wstaw zdjęcie swojego, może uda się rozpoznać.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Elwi
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Gosia, to tak samo jak mnie Coś mam z tym różem, szczególnie majtkowymCoś mnie wzięło na róż
Widzę, że masz ostrogowca Uwielbiam tę roślinkę za nieprzerwane kwitnienie aż do mrozów Nie ma drugiej takiej byliny, która by była tak zdeterminowana do kwitnienia.
Cudne masz iryski