Może wystaw zdjęcie. Sadzonka jest duża? Ma kwiatki,owocki?aria pisze:Udało mi się dziś kupić nareszcie sadzonkę słodkiego Jalapeno
Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
- AliceWhite
- 100p
- Od: 5 wrz 2013, o 16:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.6
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=100849" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje papryczki przestały rosnąć, zaczęły wypuszczać pąki które obrywam, dzisiaj zamierzam je przesadzić do doniczek 5l.
Milena
Moje są takie same, też mają pączki, tylko nic im nie obrywam, bo chcę mieć z tych kwiatów papryczki Rosną w 1/2 litrowych kubkach, za tydzień posadzę do gruntu i docelowych donic
Wątpię, jeszcze mi się to nie zdarzyło
- Agula1985m
- 200p
- Od: 22 kwie 2016, o 11:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też obrywam i uszczykuję w celu rozkrzewiania rośliny. To zrzucanie po posadzeniu do gruntuBehaviour to pod wpływem stresu i w celu poświęcenia energii rośliny na rozrost systemu korzeniowego?
Pytanko mam: czy stymulator wzrostu powoduje rzeczywiście szybszy wzrost i lepszy plon?(zastanawiam się nad kupnem Sumin-tytanit)
Pytanko mam: czy stymulator wzrostu powoduje rzeczywiście szybszy wzrost i lepszy plon?(zastanawiam się nad kupnem Sumin-tytanit)
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
A moje papryki, czy to chili, czy słodkie, same się rozkrzewiają
- Agula1985m
- 200p
aria wstawisz jakieś zdjęcie? Ja przycinam również dlatego że nie chcę żeby szły tak bardzo w górę a na boki. Żeby krępa roślinka była. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Zawsze znajduj czas na małe przyjemności, to z nich tworzy się wielkie szczęście..
Czego zdjęcie sobie życzysz?
- Agula1985m
- 200p
Oj tam zaraz życzę , proszę. Chodzi mi o zdjęcie rośliny chili, na którym będzie widać jak się sama rozkrzewiła
Proszę, chilli rozkrzewiona na cztery gałązki, na każdej są już pąki, więc owocować będzie bardzo szybko. To czy sadzonka jest bardziej czy mniej krępa to cecha odmianowa, świetnie to widać gdy ma się kilka odmian. Nie dobrze jest, gdy sadzonka jest zbyt niska i owoce dotykają ziemi. Zaraz zaczynają gnić i dobiera się do nich glebowa menażeria.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Takie rozkrzewianie to coś zupełnie naturalnego dla papryki
Iza
- Agula1985m
- 200p
Ilu ogrodników tyle sposobów.