Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.11 -sezon 2017
Lidziu zimowity uwielbiam od dawna,tyle,że kiedyś trudniej było zdobyć
Soniu to nie jest tak jak piszesz,część róż prawie goła taka plamistość je dopadła,cieszę się,że roślinki ładnie rosną
Alba Plena
a to zagadka dla mnie-coś takiego mi zakwitło ,nie wiem skąd się wdzięło
Soniu to nie jest tak jak piszesz,część róż prawie goła taka plamistość je dopadła,cieszę się,że roślinki ładnie rosną
Alba Plena
a to zagadka dla mnie-coś takiego mi zakwitło ,nie wiem skąd się wdzięło
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko na razie tak szybciutko przeglądam wątek , skupiając się fotkach ..i powiem Ci jedno . Masz u siebie chyba wszystko o czym marzę ;) Kwiaty wiosenne, letnie , jesienne, piękne trawniki ..Nie wiedziałam że istnieje tyle odmian zimowitów .. Na razie będę jednak wracać do kwiatów wiosennych.. O lecie pomyśle, przez zimę ..A Twoje wiosenne rabatki są dokładnie takie jakie chciałabym widzieć u siebie.. Dużo , różnych pięknych i zadbanych gatunków..Czy nie będzie nietaktem, jeśli czasem spytam Cie o radę lub sugestię ? .. Jestem jeszcze taka "zielona" w ogrodnictwie.. a tak bardzo chciałabym aby mój ogródeczek był choć w 1/4 podobny do Twojego
Ps Mam lekturę na jutro ;) Zamierzam przejrzeć cały Twój ostatni sezon
Ps Mam lekturę na jutro ;) Zamierzam przejrzeć cały Twój ostatni sezon
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Takie podobne niebieskie mam od Danusi-ktoś i nazywa się Lobelia siphilitica. Chyba w tej grupie trzeba szukać prawidłowej nazwy.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotka zimowity bardzo ładne będę musiał chyba sobie sprawić więcej bo mam tylko w jednym miejscu a Twoje prezentują się super i zachęcają do posiadania takich samych u siebie hihi
- lili.ana
- 50p
- Od: 29 sie 2009, o 20:24
Zimowity - cudeńka. Też jestem po lekturze całej części wątku. Zaintrygowała mnie róża odm. Pashmina. Na Twoich zdjęciach z początku wątku ma piękne bladoróżowe płatki z ciemniejszym środkiem. Wczoraj widziałam ją kwitnącą w sklepie i wszystkie płatki miały ten sam kolor- róż o średniointensywnym nasyceniu. Czy to możliwe, by istniały jakieś pododmiany lub płatki wybarwiły się nieprawidłowo pod wpływem np. nieodpowiedniego przechowywania? Roślina w sklepie była trwale oznakowana, nie ma więc możliwości np. zamiany etykiet.
- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Dorotko, osiągnęłaś już chyba szczyt chciejst ogródkowych Kochana, tyle różnych, różności !!! Niesamowita barwa, zapach i ta różnorodność roślin. Wszystko przepieknie kwitło, kwitnie i pewnie zaraz zakwitnie w Twoim bajecznym ogrodzie np. chryzantemy i astry ?
Duuuużo pracy ale efekt do pozazdroszczenia
pozdrawiam cieplutko !
Duuuużo pracy ale efekt do pozazdroszczenia
pozdrawiam cieplutko !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko zastanawiam się, jak tu zgrabnie "wgryźć " się z sensownymi komentarzami w Twój wątek, .bo zjawiłam się pod koniec sezonu i trudno było by mi komentować wszystkie cudeńka z jego początku. Po prostu skupie się na tym co dzieje się u Ciebie teraz .Jestem zauroczona Twoimi ziemowitami. Nie wiedziałam ze jest tyle ich odmian ,Waterlilly po prostu mnie oszołomiła...Te gatunki z białym środeczkiem też niezwykłe. Różyczki też cudowne. Moje umęczone deszczem , który od tygodnia pada co drugi dzień.Twoje świeżutkie i piękne jak.... nastolatki
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Jak to u Dorotki...wszystkie roślinki oznaczone ....Brawo za to i wielki szacun.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Dorotko . Ta Twoja zagadka przypomina mi mordeczki jakiegoś krokodylka albo innego gada . Nie mam pojęcia co to ale fajne . Obi na Podkarpaciu jest chyba tylko w 3 miejscowościach więc kiepsko . Jak zwykle masz sporo ciekawostek i pięknie je fotografujesz. Pozdrawiam .
- dorcia7
Odpowiem zbiorowo-sorki -bardzo Wam dziękuję za miłe słowa ,bywam na forum ale czasu na pisanie brak ,nie mówiąc o zdjęciach,ubiegły tydzień w właściwie jego początek zimny i deszczowy,w czwartek wyjeżdżaliśmy na przedłużony weekend, od kilkunastu lat wyjeżdżamy na rocznicę ślubu,zazwyczaj w góry , tym razem pojechaliśmy do stolicy,a w tym tygodniu ja po pracy na działkę,M na grzyby ,jak wracamy do domu trzeba oczyścić zaprawić lub suszyć i tak w kółko ,a pogodę mamy więc trzeba korzystać ,jak skończy się ten młyn pokażę co nieco
moje prymulki kwitną jesiennie
pozdrawiam Was
moje prymulki kwitną jesiennie
pozdrawiam Was
- dorcia7
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko sesja motylowa piękna, rozchodniki jak w realu. Zazdroszczę M grzybiarza, ja kupuję na kolację wigilijną. Pracy przy grzybach dużo, zimą nadrobimy zaległości forumowe.
- dorcia7