Pod puszczą cz.2
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod puszczą cz.2
Przeszłam się z przyjemnością po Twojej działeczce
Wielki szacunek dla tego co stworzyłaś, szczególnie, że to nie przy domu.
Bardzo lubię takie naturalne, gęste nasadzenia
Wielki szacunek dla tego co stworzyłaś, szczególnie, że to nie przy domu.
Bardzo lubię takie naturalne, gęste nasadzenia
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie
Wczoraj urwałam się wcześniej z pracy i pojechałam z synem do ogrodu . Podlałam wszystko przyzwoicie bo ziemia jak popiół , wypiłam wieczorną kawkę , pospacerowałam , zrobiłam kilka fotek i na dwudziestą byłam już w mieście .
Mariuszu , najbardziej zależało mi zobaczyć kwitnące azalie , ale na szczęście jeszcze większość jest w pączkach , więc w sobotę jak pojadę z pewnością zastanę je w kwiatach .
Bożenko , mam nadzieję że co roku będzie ładniej ale i mniej pracy , muszę być cierpliwa bo ogród spory i na odległość , no i ma tylko moje ręce , więc potrzeba czasu .
Zuziu , to tak jest jak człowiek funkcjonuje na dwa domy ,wszędzie trzeba swoje odrobić , nie ma lekko .W niedzielę na pewno będzie piękna pogoda tym bardziej na tak ważną i piękną uroczystość jak komunia Św. Dlaczego te wnuki tak szybko rosną ?
Natalko ,trawnik już śni mi się po nocach .Diabeł mnie podkusił żeby go rozgrzebać no to mam za swoje , i po co mi to było ?
Aniu , ja też z nimi walczę , ale jak widać czasami daję się nabrać na ich urodę i zostawię co nieco a potem znowu walczę .
Aluniu , a gdzieżeś to mi się zapodziała Dziewczyno ? , jak nic pewnie sadziłaś na warzywniku . Dobrze , że nie będzie zimnych ogrodników to i ja wysadzę pomidory i resztę z parapetów .
Aniu , ja większy problem mam wiosną z trzykrotką bo mam ją wszędzie i to dopiero jest ekspansywna roślina .
Gosiu , witam Cię , furteczka zawsze otwarta i brak tabliczek : " Nie deptać trawników "
[/url
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/6b4eecc3fba1656c]
Wczoraj urwałam się wcześniej z pracy i pojechałam z synem do ogrodu . Podlałam wszystko przyzwoicie bo ziemia jak popiół , wypiłam wieczorną kawkę , pospacerowałam , zrobiłam kilka fotek i na dwudziestą byłam już w mieście .
Mariuszu , najbardziej zależało mi zobaczyć kwitnące azalie , ale na szczęście jeszcze większość jest w pączkach , więc w sobotę jak pojadę z pewnością zastanę je w kwiatach .
Bożenko , mam nadzieję że co roku będzie ładniej ale i mniej pracy , muszę być cierpliwa bo ogród spory i na odległość , no i ma tylko moje ręce , więc potrzeba czasu .
Zuziu , to tak jest jak człowiek funkcjonuje na dwa domy ,wszędzie trzeba swoje odrobić , nie ma lekko .W niedzielę na pewno będzie piękna pogoda tym bardziej na tak ważną i piękną uroczystość jak komunia Św. Dlaczego te wnuki tak szybko rosną ?
Natalko ,trawnik już śni mi się po nocach .Diabeł mnie podkusił żeby go rozgrzebać no to mam za swoje , i po co mi to było ?
Aniu , ja też z nimi walczę , ale jak widać czasami daję się nabrać na ich urodę i zostawię co nieco a potem znowu walczę .
Aluniu , a gdzieżeś to mi się zapodziała Dziewczyno ? , jak nic pewnie sadziłaś na warzywniku . Dobrze , że nie będzie zimnych ogrodników to i ja wysadzę pomidory i resztę z parapetów .
Aniu , ja większy problem mam wiosną z trzykrotką bo mam ją wszędzie i to dopiero jest ekspansywna roślina .
Gosiu , witam Cię , furteczka zawsze otwarta i brak tabliczek : " Nie deptać trawników "
[/url
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/6b4eecc3fba1656c]
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Eluś ,ogródek rozkwitnięty pięknie ,wszystko na wyścigi pokazuje swoje wdzięki ,fajnie tak wejść do ciebie i spacerować swobodnie po takich miłych włościach ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Elu.Widać piękne kwitnienia ,no chyba jesteś już usatysfakcjonowana,no wiem, że to nie koniec na tym!
Ela, ja wciąż podziwiam Twój zadbany ogród. Jak Ty to robisz? Kochana, pracowita z Ciebie istotka Ja przy Tobie to leniuszek
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Elu widzisz a u mnie azalie w tym roku nie pokazały kwiatów nie wiem czy powodem było to, ze je przyciąłem, czy co, no ale chociaż u Ciebie popodziwiam. Ooo matko jaki ten rododendron w formie drzewka jest piękny , że ja go wcześniej nie zauważyłem, no brawo
- pela11
Martuniu , miło , że pospacerowałaś chociaż okropny upał .W piątek wieczorem błyskało się i grzmiało , ale nawet kropla deszczu nie spadła , a dzisiaj od upału to już mnie głowa boli .Wróciłam z ogrodu wcześniej bo w taki gorąc to i tak nic nie można zrobić ,zresztą wszystko posadziłam w sobotę raniutko , więc tym razem trochę sobie odpuściłam i więcej odpoczywałam .Wiosenne prace w ogrodzie dobiegły końca a teraz to już pomalutku na bieżąco .Sama się dziwię , że takie rzeczy piszę . Dobrego, mniej upalnego tygodnia Ci życzę
Bożenko , z każdym miesiącem ogród nabiera barw i cieszy mnie moja praca , ale mam jeszcze jej sporo do zrobienia , no i potrzebny czas , żeby w ogrodzie było tak , jakbym chciała , ale jest już nieźle . Najbardziej brak mi czasu na drobne prace typu pomalowanie czegoś , naprawa itp.Spokoju i dobrych dni
Ewuniu , jak w każdym ogrodzie i w moim też są miejsca , gdzie zagląda się mniej , ale i na nie przyjdzie pora .Ogród spory , więc trzeba być zorganizowanym . Zawsze przed wyjazdem mam przemyślane wszystkie prace ,więc daję sobie radę .Na pewno chciałabym mieć więcej już zrobione , no ale czterech rąk nie mam więc cieszy mnie obecny stan ogrodu . Ty również masz już ładnie mimo że dopiero co zakładałaś ogród, możesz być z siebie dumna .Pozdrawiam i deszczyku życzę
Mariuszu , kto Ci podsunął pomysł obcięcia azalii , ja owszem tnę , ale tylko wtedy gdy coraz mniej kwitną , są chore i wyglądają jak drapaki , wtedy tnę bardzo nisko na 20-30 cm , najczęściej to pomaga , ale zdrowych egzemplarzy nie ruszam . Trudno , stało się , ale więcej tego nie rób .
Troszkę aktualnych fotek z ogrodu .
Bożenko , z każdym miesiącem ogród nabiera barw i cieszy mnie moja praca , ale mam jeszcze jej sporo do zrobienia , no i potrzebny czas , żeby w ogrodzie było tak , jakbym chciała , ale jest już nieźle . Najbardziej brak mi czasu na drobne prace typu pomalowanie czegoś , naprawa itp.Spokoju i dobrych dni
Ewuniu , jak w każdym ogrodzie i w moim też są miejsca , gdzie zagląda się mniej , ale i na nie przyjdzie pora .Ogród spory , więc trzeba być zorganizowanym . Zawsze przed wyjazdem mam przemyślane wszystkie prace ,więc daję sobie radę .Na pewno chciałabym mieć więcej już zrobione , no ale czterech rąk nie mam więc cieszy mnie obecny stan ogrodu . Ty również masz już ładnie mimo że dopiero co zakładałaś ogród, możesz być z siebie dumna .Pozdrawiam i deszczyku życzę
Mariuszu , kto Ci podsunął pomysł obcięcia azalii , ja owszem tnę , ale tylko wtedy gdy coraz mniej kwitną , są chore i wyglądają jak drapaki , wtedy tnę bardzo nisko na 20-30 cm , najczęściej to pomaga , ale zdrowych egzemplarzy nie ruszam . Trudno , stało się , ale więcej tego nie rób .
Troszkę aktualnych fotek z ogrodu .
-
Elu ,prze mnogość gatunków i barw.Piękny kielichowiec ,mam nadzieję ,że u mnie jest ,jeszcze go nie mogę zidentyfikować .Dziękuję za dobre tchnienie dla mnie i wzajemnie.Jeszcze 12 szwów klipsów zostało do ściągnięcia a już jest ponad miesiąc od operacji mego M.Pa!
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Elu, ogród wypiękniał, nie tylko się zazielenił, ale i sypnął kwiatami. Azalie, rododendrony masz piękne. Ten w formie drzewka i płomienny są cudne Dobrze, że udało Ci się odpocząć, takie chwile też są potrzebne. Pod irysem kwitnie kielichowiec? Miałam, ale kwitł malutkimi kwiatuszkami, aż którejś zimy, litościwie, nie przeżył. Wyrzucić było mi szkoda, a pożytku nie było żadnego. Pozdrawiam
- pela11
Iwonko , dziękuję , ogród zmienił się znacznie , jeszcze nie robię fotek w drugiej części bo mam tam rozkopany trawnik co na zdjęciach niestety widać a to nie jest ciekawy widok .Tak to kielichowiec , którego uwielbiam bo kwitnie praktycznie cały sezon , no i pachnie jabłuszkiem , a kwiaty ma spore . U mnie też raczej klimat surowy bo od łąk wieje zimnem , ale on mi nie przemarza , wręcz się rozrasta .Najbardziej się cieszę , że zaczęły kwitnąć peonie bo bo przesadzeniu w zeszłym roku odmówiły współpracy , ale na szczęście tylko na rok .Pozdrawiam .
-
Elu ,jeszcze malutkie roślinki więc za wcześnie na odpowiedź ,lada dzień się ujawni...co to mi się pokazuje!
Witaj Elu. Deszczyku życzyłaś i deszczyk był. Ten rok rozpieścił nas. Pięknie zakwitły rodki i azalie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam