Gosiny ogród
- Zielona_Ania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gosiny ogród
Gosiu, to w sam raz prezent pod choinkę od kury dostałaś Śliczne jajko. Nie mogę się doczekać na wiosnę i zakup kurki Marans
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...o rany czekoladowe jajo.... mniam mniam...ja też chcę taką kurkę...
.. .wspaniałej zabawy sylwestrowej....
.. .wspaniałej zabawy sylwestrowej....
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu zatrzymaj jajko do Wielkanocy będzie jak znalazł,nie trzeba będzie malować.Ja takie mam dopiero po ugotowaniu w łupinach z cebuli.Super kurka.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu a kogucik czarny ? ,że jajko czekoladowe no chyba że kurkę karmisz gorzką czekoladą ?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosia, jak mi się marzą róże na gwiazdkowy prezent. Mieszkasz w cudownym miejscu. U nas jest to nie do pomyślenia.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Szampanskiego Sylwestra !!! I spełnienia marzeń w 2011 !!!!
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
U nas w tym czasie na prezent nadają się za to książki o różachMargo2 pisze:Gosia, jak mi się marzą róże na gwiazdkowy prezent. Mieszkasz w cudownym miejscu. U nas jest to nie do pomyślenia.
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Gosia, przecież to jest jak jajko z niespodzianką. Czekoladowe, tylko że na niespodziankę trzeba poczekać
- AgaNet
Hej Gosiu
Jak u Ciebie z wiosną??? Są juz jej pierwsze oznaki ??
Jak u Ciebie z wiosną??? Są juz jej pierwsze oznaki ??
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Witam was bardzo gorąco !!
tak Aga u nas są pierwsze oznaki wiosny nareszcie ! Żonkile wychodzą na całego, kamelia ma już ładne paki.
Kury te czarne znoszą pięknie jajka.
jedno jajko jest od naszej kury, widać różnicę ?
Ta brązowa przestała nosić i niestety od pewnego czasu jest ze tak powiem "obskubana" na szyi ! Nie wiem dlaczego czy te czarne je skubią ? Niby w dzień żyją w zgodzie coś dziwnego się dzieje w nocy w kurniku ? M był u weterynarza po poradę ale ten jako nie zajmuje się drobiem hihi. Brzydko i chudo wygląda , mam nadzieje ze dojdzie do siebie .
tak Aga u nas są pierwsze oznaki wiosny nareszcie ! Żonkile wychodzą na całego, kamelia ma już ładne paki.
Kury te czarne znoszą pięknie jajka.
jedno jajko jest od naszej kury, widać różnicę ?
Ta brązowa przestała nosić i niestety od pewnego czasu jest ze tak powiem "obskubana" na szyi ! Nie wiem dlaczego czy te czarne je skubią ? Niby w dzień żyją w zgodzie coś dziwnego się dzieje w nocy w kurniku ? M był u weterynarza po poradę ale ten jako nie zajmuje się drobiem hihi. Brzydko i chudo wygląda , mam nadzieje ze dojdzie do siebie .
- gosia22
Zrobiłam tez inwentarz moich różyczek.
1.Ignoletta , 2.Papy Delbard, 3.Wending day, 4.American Pillar 5. Mme Meilland : to pnące
6. E. Piaf 7. Alain Souchon 8. Eddy Mitchell 9. Mc Cartney Rose, 10. Claude Brasseur, 11. Jeanne Moreau. 12. Michel Serrault, 13. Orange Sensation
14. Black Baccara, 15. Moonstone, 16. Fox Trot, 17. Hot cocoa, 18. Betty Boop, 19. Barbara Streisand, 20. Hommage de Barbara, 21. Mamy Blue
22. France Libre, 23. Impératrice Farah, 24. Génération Jardin, 25. Magie Noir, 26. Souvenir de Marcel Proust, 27. Bernard Hinault,
Angielki : 28. mary Rose 29. Winchester, 30. L.D Braithwaite, 31. Graham Thomas 32. Pamponella
4 róże które kupiłam pod dziwnymi nazwami np. Róża Adeline czy róża Maeva zobaczymy jak zakwitną
4 pod NN , chyba są dosyć wiekowe.
Oczywiście zapomniałam o jednej ! Pierre de Ronsard !
No i dobiłam do 41. mam nadzieje ze będą pięknie kwitnąc tego roku !!!
Oczywiście jeszcze mi się marzą inne . Obecnie u nas są przeceny może znajdzie się jakiś rarytas ?
Z niecierpliwością czekam na wiosnę.
1.Ignoletta , 2.Papy Delbard, 3.Wending day, 4.American Pillar 5. Mme Meilland : to pnące
6. E. Piaf 7. Alain Souchon 8. Eddy Mitchell 9. Mc Cartney Rose, 10. Claude Brasseur, 11. Jeanne Moreau. 12. Michel Serrault, 13. Orange Sensation
14. Black Baccara, 15. Moonstone, 16. Fox Trot, 17. Hot cocoa, 18. Betty Boop, 19. Barbara Streisand, 20. Hommage de Barbara, 21. Mamy Blue
22. France Libre, 23. Impératrice Farah, 24. Génération Jardin, 25. Magie Noir, 26. Souvenir de Marcel Proust, 27. Bernard Hinault,
Angielki : 28. mary Rose 29. Winchester, 30. L.D Braithwaite, 31. Graham Thomas 32. Pamponella
4 róże które kupiłam pod dziwnymi nazwami np. Róża Adeline czy róża Maeva zobaczymy jak zakwitną
4 pod NN , chyba są dosyć wiekowe.
Oczywiście zapomniałam o jednej ! Pierre de Ronsard !
No i dobiłam do 41. mam nadzieje ze będą pięknie kwitnąc tego roku !!!
Oczywiście jeszcze mi się marzą inne . Obecnie u nas są przeceny może znajdzie się jakiś rarytas ?
Z niecierpliwością czekam na wiosnę.
- AgaNet
Ależ wielgachne u Ciebie już te żonkile U mnie to takie mikrusy .... I kamelia obsypana pąkami Rewelacja
Pokaźna kolekcja róż! Będzie co podziwiać w sezonie
Widać że kurki maja u Was dobrobyt bo jajka jak malowane i od razu widać różnice które jajo z własnej hodowli
Na kurach kompletnie się nie znam, i pomóc nie potrafię... Może brakuje jej jakiś składników/witaminek w pożywieniu ?
- gosia22
Aga, wiesz my tez tak myśleliśmy i mężuś kupił jakieś specjalne witaminy. zobaczymy czy na dłuższa metę coś to da. Napisze tez w wątku o kurach na naszym forum, może ktoś coś wie
U nas znowu zapowiadają spadek temperatury !!! a ja tak się cieszyłam
U nas znowu zapowiadają spadek temperatury !!! a ja tak się cieszyłam