Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Re: Gdzie kupić nasiona warzyw, sadzonki?
Leroya u mnie brak , a w marketach budowlanych jeszcze nic nie ma . Za to byłam w centrum ogrodniczym i może już w przyszłym tygodniu będą 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2015, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W Dino też już są nasiona IMHO bardzo tanie groszek Bajka 1,59 PLN, Bób ten Win cośtam 1,59. Niestety nic nowego dokładnie te same odmiany corocznie. Kupiłem 5x bajka i 2 x Bób + jakąś rzodkiewkę ale resztę zakupów groszkowych zrobię w innych sklepach.
- elaos
- 500p
- Od: 10 kwie 2016, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Groszku jakiego będziesz jeszcze szukał? Kupiłam na razie Bajkę i Iłowiecki - to dobre odmiany?
Ja dzisiaj grasowałam w Auchan. Jest spory wybór sałat, marchwi, pietruszki, fasoli, ziół, bliżej wiosny już nie ma takiego wyboru. Ceny też niewygórowane, większość około 1 zł. M.in kupiłam dynię Potimaron i Butternut (nie wiem gdzie je posadzę, bo już wcześniej przez internet kupiłam kilka odmian), arbuz Janosik i Złoto Wolicy, melon Emir, ogórki Julian,Śremski i Kmicic, paprykę Rewię.
Ja dzisiaj grasowałam w Auchan. Jest spory wybór sałat, marchwi, pietruszki, fasoli, ziół, bliżej wiosny już nie ma takiego wyboru. Ceny też niewygórowane, większość około 1 zł. M.in kupiłam dynię Potimaron i Butternut (nie wiem gdzie je posadzę, bo już wcześniej przez internet kupiłam kilka odmian), arbuz Janosik i Złoto Wolicy, melon Emir, ogórki Julian,Śremski i Kmicic, paprykę Rewię.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Elu , groch Bajka to jeden z moich ulubionych, duże strąki i można jeść w całości. Spróbuj też jak znajdziesz Róg Kozicy (Corne de belier) , ja go będę siała już 3 rok.
Piszecie ,że w waszych sklepach są już nasionka , u mnie nie ma jeszcze w żadnym
Piszecie ,że w waszych sklepach są już nasionka , u mnie nie ma jeszcze w żadnym

- elaos
- 500p
Koziego Rogu nie widziałam. Był jeszcze Telefon i inne, ale nie pamiętam już nazw, tylko miały napisane, że są łuskowe, więc nie byłam pewna czy czasem nie na suche ziarno.
Pozdrawiam-Ela
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Telefon jest b.późny. Łuskowy oznacza wyściółkę w strąku czyli nie jest tzw. cukrowy.Corne de Belier kupowałem w w B...ce.Bardzo smaczny i plenny.
- elaos
- 500p
Dzięki, będę w takim razie zaglądać do biedadronki. A może już mają ofertę, był ktoś tam w ostatnich dniach?
Pozdrawiam-Ela
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Corne de Belier też kupowałam w Bie... . Naprawdę smaczny. Pierwszego mi go sarny obskubały. 

-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Jest jeszcze Sugar Bon z Li...dla, równie smaczny ale jak u mnie mniej plenny. Miałem też i bajkę razem z rogiem i nie jestem całkiem pewien ale wydaje mi się, że bajka dość szybko poszła w nasiona.Może to ktoś potwierdzić?
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
-
- 100p
- Od: 25 kwie 2017, o 07:39
Na ten sezon mam już komplet wszystkich nasion, które wysieję. Część zakupiłam w sprawdzonym sklepie poprzez internet. Część kupuję, jesienią, gdy jestem we Włoszech. Mój pobyt w Italii sprowadza się głównie do latania po sklepach ogrodniczych i po ogrodnikach
. Oczywiście już wiem, co chcę kupić. Czasami się zdarzy, że wezmę coś nieprzewidzianego. Resztę nasion dokupuję w zaprzyjaźnionym ogrodniczym. No oczywiście mam nasiona np. papryki której nazwy nie znam ale była tak smaczna, że nasiona wydłubałam i sieję już któryś rok
Główki czosnku polskiego pozyskuję od teściowej. Ma rękę do warzyw a szczególnie do czosnku. Zaopatrza wszystkich dookoła. 

Pozdrawiam Ewcia 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
W Auchan stoją już regały z nasionami warzyw (i kwiatów) w dużej ilości
Nigdzie jeszcze nie widziałam cebulki dymki, jakby ktoś się natknął to może da znać?

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Aguss85 nie chcesz stąd? https://cebule-kwiatowe.pl/szukaj/?sear ... ch_button=
Kupowałem w zestawie, cebulki ładne. Poza tym znalazłem w tzw zieleniaku piękne małe smaczne szalotki, mam nadzieję, że też coś z tego będzie.
Kupowałem w zestawie, cebulki ładne. Poza tym znalazłem w tzw zieleniaku piękne małe smaczne szalotki, mam nadzieję, że też coś z tego będzie.
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Gdzie mogę kupić nasiona sałaty która rośnie pionowo i można obrywać liście. Nie znam nazwy tej odmiany.
- Jolek
- Od: 12 maja 2013, o 21:24
To sałata łodygowa, nazywa się KAROLA, nasiona pokazują się w sklepach i można też poszukać w internecie. Mi osobiście nie przypadła smakowo