Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosiu ja też ;:63 ;:63 ;:167
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Gosiu :wit

Jak u Ciebie z wiosną??? Są juz jej pierwsze oznaki ??
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Witam was bardzo gorąco !!

tak Aga u nas są pierwsze oznaki wiosny :tan nareszcie ! Żonkile wychodzą na całego, kamelia ma już ładne paki.

Obrazek

Obrazek

Kury te czarne znoszą pięknie jajka.

Obrazek

Obrazek

jedno jajko jest od naszej kury, widać różnicę ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta brązowa przestała nosić i niestety od pewnego czasu jest ze tak powiem "obskubana" na szyi ! Nie wiem dlaczego czy te czarne je skubią ? Niby w dzień żyją w zgodzie coś dziwnego się dzieje w nocy w kurniku ? M był u weterynarza po poradę ale ten jako nie zajmuje się drobiem hihi. Brzydko i chudo wygląda , mam nadzieje ze dojdzie do siebie .
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłam tez inwentarz moich różyczek.
1.Ignoletta , 2.Papy Delbard, 3.Wending day, 4.American Pillar 5. Mme Meilland : to pnące
6. E. Piaf 7. Alain Souchon 8. Eddy Mitchell 9. Mc Cartney Rose, 10. Claude Brasseur, 11. Jeanne Moreau. 12. Michel Serrault, 13. Orange Sensation
14. Black Baccara, 15. Moonstone, 16. Fox Trot, 17. Hot cocoa, 18. Betty Boop, 19. Barbara Streisand, 20. Hommage de Barbara, 21. Mamy Blue
22. France Libre, 23. Impératrice Farah, 24. Génération Jardin, 25. Magie Noir, 26. Souvenir de Marcel Proust, 27. Bernard Hinault,
Angielki : 28. mary Rose 29. Winchester, 30. L.D Braithwaite, 31. Graham Thomas 32. Pamponella

4 róże które kupiłam pod dziwnymi nazwami np. Róża Adeline czy róża Maeva :roll: zobaczymy jak zakwitną ;:108
4 pod NN , chyba są dosyć wiekowe.

Oczywiście zapomniałam o jednej ! Pierre de Ronsard !
No i dobiłam do 41. mam nadzieje ze będą pięknie kwitnąc tego roku !!!

Oczywiście jeszcze mi się marzą inne ;:170 . Obecnie u nas są przeceny może znajdzie się jakiś rarytas ?

Z niecierpliwością czekam na wiosnę.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Ależ wielgachne u Ciebie już te żonkile :shock: :shock: :shock: :shock: U mnie to takie mikrusy .... I kamelia obsypana pąkami :D Rewelacja ;:108
Pokaźna kolekcja róż! Będzie co podziwiać w sezonie :)

Widać że kurki maja u Was dobrobyt bo jajka jak malowane :D i od razu widać różnice które jajo z własnej hodowli ;:138
Na kurach kompletnie się nie znam, i pomóc nie potrafię... Może brakuje jej jakiś składników/witaminek w pożywieniu ?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, wiesz my tez tak myśleliśmy i mężuś kupił jakieś specjalne witaminy. zobaczymy czy na dłuższa metę coś to da. Napisze tez w wątku o kurach na naszym forum, może ktoś coś wie :)

U nas znowu zapowiadają spadek temperatury !!! a ja tak się cieszyłam :(
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, ja to juz jak maniak sprawdzam prognozy pogody... ;:14
Ale pozdejmowałam już agrowłóknine z hortensji..... było przez parę dni troche cieplej i hortensjowe krzaczki zaczęły liście wypuszczać. A na dziś znowu zapowiadają -1 :evil: boje sie zeby mi hortensje nie przemarzły!
I tak to właśnie jest w styczniu i lutym ;:14 ;:14
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Gosiu ja w sprawie tej obskubanej kury. Pamiętam jak moja mam mówiła do taty;znowu jajek nie niesie i łysa się robi, chce siedzieć tzn,że chce siedzieć na jajkach :lol: no nie wiem czy dobrze zapamiętałam, bo to było lata świetlne temu ;:223 ,ale Twoja kurka chce mieć swoje małe i trzeba posadzić Ją na jajkach ;:108 Ale lepiej będzie jak wypowiedzą się znawcy kurek, bo ja chyba motam się :oops: ale sama jestem ciekawa, czemu nie chce jajek znosić ;:224
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, u Ciebie to już wiosna. I ta kamelia...
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Gosiu, zajrzałam z rewizytą ;:196 Piękny ten świat. Piękne kamienie Bretanii. I rośliny porastające je, okalające te kamienne budowle. I loki córuni, i ławeczka w głębi ogrodu z czarowną parą...
Nie natrafiłam nigdzie na "oburzenie" Wielkopolanek, w związku z podejrzeniem, że u nas, w naszym regionie, brak odpowiednich sklepów ogrodniczych - chyba że nie wiem, co to "sklep z prawdziwego zdarzenia". Ale mam w swoim pobliżu przynajmniej pięć pięknych sklepów, w których alejkach z roślin przepadam na długie chwile. Daj znać Gosiu, gdy przyjeżdżasz - wskażę adresy :)
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ślicznie :D

Wendy, mam nadzieje ze nie obraziłam cie z powodu sklepów ogrodniczych ?
Z moich znajomych nikt nie potrafił mi dać adresu i każdy wzruszał ramionami mówiąc nigdy nie widziała(e)m
Mnie wierzyć się nie chciało ze w tak dużym regionie nie ma sklepu ogrodniczego, przecież ogrodnicy gdzieś kupują nasiona.
Pisząc o sklepie z prawdziwego zdarzenia miałam na myśli sklep w którym można kupić wszystko od A do Z , byłam w LM ale większość np. nasion jest z Villemorin, a to mam u siebie.
Znalazłam w Swarzędzu sklep w którym kupiłam śliczne powojniki i polskie nasiona :tan. Teraz M się nimi wymienia, bo polskie pomidory są na chodzie. :)
Drugi sklep znalazłam całkiem przypadkowo przy Rondzie Rataje tez tam trochę pokupowałam. :lol:
No i tyle, więcej nie znam, tak wiec z przyjemnością możesz mi podać inne adresy.

U nas znowu przyszły przymrozki :cry: mówią ze ma tak trzymać przez dobry tydzień :x

Bogusiu, kura miała taki okres ze siedziała ciągła na grzędzie, nie jadła nie wychodziła z kornika. Przeszło jej, co to jej instynkt macierzyński się obudził :shock: M kupił jakieś witaminy , a może kura ma depresje ? ;:224
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Gosiu a te jajka to będziesz miała na Wielkanoc bez malowania ;:224 ;:224 Na taki widoczek narcyzów z pakami to ja jeszcze muszę zaczekac ze dwa miesiące :? :?
Awatar użytkownika
Wendy
200p
200p
Od: 26 gru 2010, o 19:10

Post »

Ależ Gosiu, o żadnym obrażaniu nie ma mowy. Chciałam tylko zaproponować pomoc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”