Lawenda,ogólnie(2006-2011) część 1 .
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Lawenda - część 1.
Dziękuję Wam, adamza07 i Lorrie.
Ja mam sporo pszczół i sporo lawendy, a zamierzam powiększać jedną i drugą kolekcję. W każdym razie nadzieja jest
Ja mam sporo pszczół i sporo lawendy, a zamierzam powiększać jedną i drugą kolekcję. W każdym razie nadzieja jest
- koniczynka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zamierzam wiosną kupić sobie lawendę i hodować na balkonie jest słoneczny wręcz upalny.
Wszelkie porady mile widziane, podpowiedzcie mi jak ja uprawiać żeby miała dobrze u mnie .
Wszelkie porady mile widziane, podpowiedzcie mi jak ja uprawiać żeby miała dobrze u mnie .
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Na balkonie mi pięknie rosła w donicy, dopóki nie zapomniałam jej okryć przed zimą ....
Mam na balkonie lawendę śródziemnomorską, jak na nasze surowe warunki powinno jej już nie być,ale na razie pogoda jest łaskawa i i zielono sobie rośnie wypuszczając nowe listki.Nie wiem ,czy nie przenieść jej do mieszkania CZY MA SZANSĘ PRZEZIMOWAĆ ?????
-
- 10p - Początkujący
- Od: 24 lis 2011, o 18:49
Czy lawendy mogą rosnąć w ziemi dla rododendronów, bo chciałabym otoczyć nimi rabatę z kwasolubnymi?
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Otocz wrzosami, będzie im dobrze w kwaśnej ziemi. Lawenda woli zasadową, wapienną, której rododendrony nie znoszą.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
- Lorrie
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
Z doświadczenia wiem, że Lawendy nie za bardzo są ładne w kwaśnej ziemi ...
Jakoś mi taka otoczka lawendowa do rododendronów nie pasuje :roll:nie tylko ze względów glebowych...Te rośliny mają zupełnie inny charakter i pasują bardziej do ogrodu skalnego niż roślin typu leśnego skąd pochodzą rododendrony. Może posadź krzewinki gaulterii.