Zielone mroofki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielone mroofki

Post »

;:138 ;:138 Trzykrotki i pasiatka ;:196 bardzo cudne, błyszczące, wyraźne wzorki ;:180 .Rewelka :wit .
Heliofitka trzeba poprosić faceta,żeby ogolił :wink: , każdy z nich ma w tym wprawę ;:224 .
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ Masz gęste trzykrotki ;)
Parapet też piękny.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
kasiulka9068
100p
100p
Od: 11 gru 2011, o 16:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mroofka pisze:Zgodnie z obietnicą zamieszczam kolejną część zdjęć :D
Na pierwszy ogień idą trzy sucholubne. Mieszkają u mnie dopiero od niedzieli. Aby im było raźniej - posadziłam je razem :tan
Obrazek
Dalej, draceny...
Obrazek
I kolejna trójca...
Obrazek

Ciąg dalszy nastąpi :D
Jak pielęgnujesz dracenki? Wyglądają ślicznie w tych osłonkach
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
mroofka
500p
500p
Od: 7 lut 2011, o 19:00

Post »

Adamie Dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowo :)

Netzach, Iwonko, trzynastka, kohleria, justus27 Kochani, faktycznie to zdjęcie trzykrotek jest trochę mylące, bo póki co to tylko efekt "golenia", czyli powkładane do szklaneczek z wodą szczepki, które poucinałam z roślinek. Ale zamierzam je posadzić razem, więc mam nadzieję, że faktycznie będą takie piękne i gęste... przynajmniej dopóki się nie powyciągają... :evil:

Kasiulko Dracenki nie potrzebują, jakiejś wymyślnej opieki. Podlewam je w zimie raz na 5-6 dni, latem raz na 3-4 dni. Wolę podlewać częściej małą ilością wody, niż je zalewać. Czasami spryskuję wodą, żeby nie schły im końcówki liści, ale niestety niezbyt często. Nawożę je jak wszystkie moje roślinki, czyli ... kiedy sobie przypomnę. Stoją nie w bezpośrednio nasłonecznionym miejscu, ale blisko okna. Ogólnie nie jestem zbyt zadowolona z tego, jak się u mnie sprawują. Kiedyś bardzo je lubiłam i kupowałam różne odmiany dracen, ale potem się przekonałam, że nie mam do nich ręki, więc zostawiłam tylko niektóre, a część rozdałam.
mroofka
500p
500p

Post »

Moje nowe nabytki - 3 kolejne fiołki...

Obrazek

Obrazek
mroofka
500p
500p

Post »

To były zdjęcia zbiorowe, a teraz portrety...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Netzach
100p
100p
Od: 11 maja 2007, o 17:30

Post »

Hehe, to nas przerobiłaś z tymi trzykrotkami, każdy myślał, że one tak rosną w kępach :) Ale ogólnie okazy musiały być ładne, skoro takie "bukiety" Ci z nich wyszły. Trzymam kciuki, żeby Twój zamiar w ich posadzeniu okazał się sukcesem ;)

Fiołki bardzo ładne, a oprócz kwiatów i listki mają wyjątkowo urodziwe, takie ciemne.
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Kontakt:

Post »

Kasiu nowości fiołkowe są piękne ;:138
mroofka
500p
500p

Post »

Netzach No tak mi się troszeczkę głupio zrobiło, że wszyscy chwalą to, co nie jest tym na co wygląda :D Dlatego postarałam się jak najszybciej sprostować. Co do koloru liści fiołków, to - no cóż - po prostu są jeszcze niezakurzone :;230

Aniu Dzięki. Ja dosłownie codziennie oglądam sadzonki z listków od Ciebie i cieszy mnie każdy nowy listeczek ;:138
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Bardzo się cieszę ;:196 trafiły w zielone i kochające łapki dlatego tak ładnie rosną ;:180

A na zakurzone listki fiołków jest sposób :lol: delikatne wymycie pod wodą lejącą się z kranu.
Później delikatnie osuszam ręcznikiem papierowym listki i środek rozetki, dajemy w ciepłe miejsce do całkowitego wyschnięcia :uszy
mroofka
500p
500p

Post »

Aniu Bardzo mnie zaskoczyłaś tą wodą z kranu! Nie zostają po niej ślady na listkach? :shock: Ale jesteś dla mnie fiołkowym guru, więc podchodzę do tego z bezgranicznym zaufaniem i spróbuję :D Skoro Ty traktujesz tak swoją bezcenną kolekcję, to i ja mogę z moimi kilkoma maluchami spróbować :wink:
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kasiu zaglądnij tutaj :wink: http://www.youtube.com/watch?v=f26YvWDU ... e=youtu.be
ja troszkę delikatniej obchodzę się z fiołeczkiem niż oni :lol: po prostu tak nie zalewam środka rozetki tylko koncentruję się na bocznych liściach.
Ważne jest, żeby później w cieple i bez przeciągów sobie wysechł i wtedy nie pojawią się plamki na liściach :wink:
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witaj Kasiu. Wpadłam z rewizytą.Przejrzałam twój wątek i jestem pod wrażeniem .Cały parapet storczyków(piękna kolekcja) a poza tym trzykrotki,fiołeczki i inne piękności :)
Będę do ciebie często zaglądać.

Pozdrawiam Kasia

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”