U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Witaj Przemku!
Kilkanaście arów :shock: Niewiarygodne, perspektywa, perspektywą, ale ten ogrom roślin ;:7
Jak pomyślę o mojej powierzchni do zagospodarowania (40 ar minus dom i budyneczek gosp.), to ręce mi opadają :cry: A Ty masz tyle pięknych drzew, a u mnie wiatr hula na przestrzał :cry: Nic to, zaczynam oglądać od początku :wit
pozdrawiam - Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
britvictango
200p
200p
Od: 3 cze 2010, o 17:05

Post »

Przemku, po obejrzeniu Twoich traw nabrałem ochoty na posadzenie kilku u siebie :)
Widoki ogólne super ;:138
"Głupota też jest pewnym sposobem używania umysłu"
Ja na działce: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42184" onclick="window.open(this.href);return false;
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Przemku do Ciebie przyjść to jak do najlepszej szkółki, tyle rarytasów, liliowce, lilie, róze , trawy itd itd, same nowości, czego teraz szukasz?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku nie oszukujmy się Twojego stanu pięknych roślinek nigdy nie osiągnę ;:180 bo i zapału mniej, i miejsca mniej no i jeszcze teraz różyczki mnie wzięły :;230 Szaleństwo jakieś :lol:
Awatar użytkownika
Kamilwilcz
200p
200p
Od: 7 lip 2011, o 19:46

Post »

Drogi Przemku:)) oglądam twój ogród kilka razy dziennie i nie mogę się nadziwić...:) po prostu masz przepiękny ogród... same cudeńka rosną u Ciebie....:)) i jednak dokupię jeszcze tych lilii OT:):) przepięknie...
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Wando ta fotka to tylko efekt nudy i jesiennego znużenia :roll: a do wiosny jeszcze tak daleko.

Igor ja pamiętam :wink: ostatnio padało u mnie miesiąc temu w ostatnich dniach miało padać i nadal susza :? trzeba podlewać aby młode i nowe rośliny jakoś przetrwały, a trawa pampasowa ucieszyła mnie bardzo nie sądziłem, że po jednym kwiatostanie w ubiegłym roku w tym będzie już kilkanaście :D

Heleno na początku tez myslałem że mam dużo miejsca a teraz jakoś wszędzie ciasno, sama zobaczysz jak zapełnisz swój ogód :)

Leszku dzięki a trawa to prawdziwa ozdoba ogrodu nie tylko jesienią :wink:

Urszulo dziękuje za tak miłe słowa :D co jakiś czas łapię kolejne forumowe choroby :wink: teraz chodza mi po głowie małe iglaki karłowe szczepione na wyższych podkładkach.

Jolu widzę że i Ciebie forumowe choroby nie oszczędzają :wink: mnie teraz na iglaczki padło bardziej a tobie róże w głowie :D

Kamil witam Ciebie w moim ogródku, dziękuję za miłe słowa :D ogód to mój sposób na wolny czas i miejsce do zebrania i uporządkowania myśli, cały czas pojawiają się jakieś nowe plany, a z realizacją jest już gożej czasem musi minąć kilka lat, aby zrealizowac jakieś zamierzenia.
A lilie tej grupy są godne uwagi będziesz z nich zadowolony ;:108 piękne, zdrowe, pachnace i ogromne. :wink:
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dalie kwitną, a przymrozki w prognozach :?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

chryzantemy mają być zimujące :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jabłoń wiosną zachwycała bielą licznych kwiatów, teraz masa jabłek :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Geniu sadzonki pelargonii od Ciebie ładnie się ukorzeniły i już zaczynają rosnąć :D w domu przetrwają do wiosny.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku patrząc na twój ogród to aż zal serce ściska, że trzeba kończyć sezon.
Tyle barw i cudne dalie, trawki itd.....
Będę trzymać kciuki za pelargonie, bo są cudne.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku miałam pytać czy przyjęły się te sadzonki pelargonii a Ty mnie wyprzedziłeś i mam odpowiedź .

Genia :wit
Awatar użytkownika
Kamilwilcz
200p
200p

Post »

Przemku masz bardzo ładne dalie....:) wszystko masz śliczne w sumie...:) pierwszy raz widzę pelargonie o tak ciekawym zabarwieniu liści:) jakiego koloru będą kwiaty:)?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

będę śledziła z przyjemnością jak rosną Twoje rarytasy, również nowinki które dopiero kupisz, iglaczki na pniu bardzo mi się podobają jednak wydaje mi się ze nie pasują do mojego ogrodu, obecnie róże nie dają mi spokoju :wink:
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Łukasz dzięki :D jak wszyskto dookoła wkurza to dobrze, że chociaz ogród cieszy i daje chwilę wytchnienia :wink: I mnie najlepiej się podoba ta pelargonia, chociaż wszystkie ładne, a ta wygląda prawie jak żurawka :P

Grażynko na włąśnie, tyle roślin jeszcze cieszy oczy, a tu jesień i zima bliżej :( mnie już jakaś irytacja jesienna ogarnia :roll: A pelargonie w domu na parapecie powinny dobrze dotrwac do wiosny.

Geniu jak widzisz wszystkie się przyęły :D bardzo mi się podobają, jeszcze raz wielkie dzięki :D

Kamil bardzo dziękuję :wink: te dalie mam od tego roku, wcześniej miałem takie wysokie równe z płotem zwykle się pokładały trzeba było je sadzić przy płocie albo palikować i wiazać miałem ich dosyć i zostawiłem na zimę, a tej wiosny kupiłem takie karłowe mają całkowitą wielkość ok 50cm małe kompaktowe krzaczki wszędzie można wcisnąć :D
Takie pelargonie też pierwszy raz zobaczyłem u Geni, nawet nie pytałem jak kwitną, zobaczę dopiero jak zakwitną ale przy tak kolorowych liściach to kwiaty i tak nie są najważniejsze :) mam nadzieje że przez zimę się na tyle rozrosną aby wiosną można było zrobić sadzonki :wink:

Urszulo a zapraszam do odwiedzania mojego wątku, teraz jesień to u mnie więcej czsu będzie na na wszystko i na forum również, mnie już choroba różana trochę przechodzi :wink: ciekawe jak przez zimę posiedzę na forum to co zmów za choroba mnie dopadnie :;230
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Kamilwilcz
200p
200p

Post »

Też mam dalie które pokładaja sie i trzeba je palikowac... Ale są dla mnie bardzo ważne i nie mam odwagi je zlikwidowac.... Są to dalie które pozostały jeszcze po ogrodzie mojej babci...:) na wiosnę na pewno powiększe moja kolekcję dalii..:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”