Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"cz.1
- PaulaPola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowo ogórkowy szał "podfoliowy"
DAGMARA kiedy wysialas swoje pomidorki?
- Dagmara
- 200p
- Od: 24 mar 2010, o 18:11
Te na zdjęciu siane były 8 lutego a pikowane 29lutego.
Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .
- cantati
- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dagmara, piekne! Ja maluszki dopiero mam
Pozdrawiam, Dorota
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Super masz Dagmara pomidorki, ja swoje dopiero 20 marca wysiałam ale po pikowaniu też mi sie mocno do wzrostu ruszyły. A jeśli chodzi o San Marzano to czekam na wschody. Wylko pogoda mnie już dobija i słonka prawie wcale pomidorki nie mają
- lobuzka
- Od: 8 mar 2010, o 21:38
Dagmara tfu.., tfu.. śliczne !!!!
Ludzie są jak morze, czasem łagodni i przyjaźni, czasem burzliwi i zdradliwi. Przede wszystkim to jest tylko woda. Albert Einstein
Pozdrawiam Aneta.
Pozdrawiam Aneta.
Dagmara bardzo ładne i duże już . A masz tunel ogrzewany?
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Dagmara
Właśnie napisz w jakich je trzymasz warunkach i od kiedy mieszkają w tunelu.
Właśnie napisz w jakich je trzymasz warunkach i od kiedy mieszkają w tunelu.
pozdrawiam, Anita
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Uwaga zapowiadają przymrozki, u nas teraz tylko 2 stopnie. Jeśli i u Was jest takie zagrożenie radzę okryć.
- Dagmara
- 200p
- Od: 24 mar 2010, o 18:11
Niestety nie mam ogrzewanego tunelu, nie opłacalny interes . Jest ryzyko jest zabawa .
One na noc mają tunel ze styropianu a na to jeszcze włóknina (5 warstw ) i koc. Ale raczej nie narzekają, chociaż przydałoby im się teraz więcej słoneczka . W pierścieniach szybciej się ziemia nagrzewa i to im chyba się bardzo podoba . Jak będą nadawać większe przymrozki w każdej chwili mogę przenieść pomidory z całym pierścieniem w cieplejsze miejsce.
U mnie na środę nadają przymrozek ale tylko do -1.
One na noc mają tunel ze styropianu a na to jeszcze włóknina (5 warstw ) i koc. Ale raczej nie narzekają, chociaż przydałoby im się teraz więcej słoneczka . W pierścieniach szybciej się ziemia nagrzewa i to im chyba się bardzo podoba . Jak będą nadawać większe przymrozki w każdej chwili mogę przenieść pomidory z całym pierścieniem w cieplejsze miejsce.
U mnie na środę nadają przymrozek ale tylko do -1.
Gdy człowiek stawia sobie granice tego co zrobi, stawia sobie też granice tego co może zrobić .
- GunnarSK
- Od: 1 paź 2009, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też bym się chętnie pobawił w tunel, ale niestety jeszcze nie mam. Prawdopodobnie mi przyjdzie kupować rozsadę do gruntu jak w zeszłym roku.
pozdrawiam, Gunnar
-
- 100p
- Od: 21 paź 2009, o 12:48
Re: Uprawa pomidorów pod osłonami.
Ja w tym roku te z konewka ale może mój M w przyszłym roku się zlituje i coś zmontuje .A wszystko w dobrym kierunku idzie bo wczesniej tylko sie w głowe pukał co do moich wszelakich poczynań ogrodowych.A ostatnio foliaka poprawił i 15 róż mi kupił.To myslę że .....
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
Piękne macie te sadzonki moje są jeszcze słabiutkie, w domu w małych pojemnikach już im jest źle, ciasno i za ciemno. Dziś poszalałam i została większość wyniesiona do nieogrzewanego tunelu. Mam nadzieję, że dadzą sobie radę. Niby można z powrotem pownosić, jak zapowiedzą mróz (niby zapowiadają na razie +5 stopni) ale trochę dużo ich, mam nadzieję, że nie będie takiej potrzeby.
pozdrawiam Ewa
-
- 200p
- Od: 3 maja 2011, o 14:23
Słuchajcie...
Przekopałam kawałek ogrodu. Ziemia gliniasta jak się patrzy. Dżdżownic tyle co ziemi, jakby ktoś je podrzucił w ilości hurtowej. Dzięki nim łatwiej było mi tę ziemię mocno gliniastą przekopać.
Doradźcie proszę, jakie warzywa mogę w niej uprawiać. Nie zależy mi na roślinach - kwiatkach itp. Konkretnie o warzywa. Szczególnie jeśli o pomidory i ogórki
Przekopałam kawałek ogrodu. Ziemia gliniasta jak się patrzy. Dżdżownic tyle co ziemi, jakby ktoś je podrzucił w ilości hurtowej. Dzięki nim łatwiej było mi tę ziemię mocno gliniastą przekopać.
Doradźcie proszę, jakie warzywa mogę w niej uprawiać. Nie zależy mi na roślinach - kwiatkach itp. Konkretnie o warzywa. Szczególnie jeśli o pomidory i ogórki