Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Pracuś z Ciebie, Agusiu! Ale też efekty piękne - jestem pod wrażeniem jak zmienia się Twój ogród!
Ta rabata żurawkowa wygląda fantastycznie... mogę tylko popodziwiać, bo u mnie żurawki nie chcą ładnie rosnąć...
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Aguś - miło mi Cię gościć u siebie ;:196 ;:196 dziękuje za miłe słowa, a ogród zmienia sie bo i koncepcja się zmienia z czasem, oraz nowe roślinki dochodzą, a że zawsze coś nowego wpadnie o oczka to i nowe chciejstwa nastają ;:7
Żurawki z reguły dobrze rosną, dziwię sie że u Ciebie nie bardzo, ale widocznie coś jednak im nie pasuje :? za to róże u Ciebie rosną wspaniale, Twoja kolekcja jest niesamowita, i podziwiam Cie za podejście i szczęśliwą rękę do nich ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,faktycznie masz piękne żurawki i aż tyle odmian.Musze pomyśleć trzeżwo gdzie znależć jeszcze miejsce dla nich,wszak agra niedługo.Nie masz chęci dołączyć do spotkań wątku kujawskopomorskiego?
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Małgosiu - chęci to bym miala na spotkania, ale z czasem to już dużo gorzej ;:24
gospodarka, dzieciaki, następne w drodze i ogrody zajmują mi masę czasu, a jak przyjdzie niedziela to najchętniej bym spała, ale albo ktoś przyjedzie, albo my jedziemy w odwiedziny. A sama jechać to dzieciaki mi nie dadzą, na razie są jeszcze na tyle małe że chca z mamusia jechać, a z nimi na takie spotkania to żadna frajda, bo wszędzie wejda i tylko bym biegała za nimi ;:219
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiedziałam,ze rodzina ci się powiekszy,gratuluję.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ja też zauważyłam, że lepiej rosną mi żurawki posadzone w słońcu, więc wyciągnęłam wszystkie z cienia i dosadziłam do "koleżanek" :D
Okazało się, że są zdecydowanie mniejsze, a to te same odmiany (z podziału).
Aguś przeczytałam, że powiększy Ci się rodzina. Jesteś czwartą osobą do której zaglądam (dwie są już na dniach)
i zaczynam obawiać się, czy to nie zaraźliwe :lol:
kochana dbaj o siebie ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze,że mnie już nie grozi ta zarażliwa choroba. :;230
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Małgosiu - nie mów chop :;230

Iwonko - niby to nie zaraźliwe ale jakoś sie roznosi ta "choroba" ;:224
trochę czasu jeszcze mam, termin mam na początek września, nie chwaliłam sie specjalnie wcześniej ;:131
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Naprawdę pięknie rosną Ci żurawki ;:138 U mnie niektóre ciężko zniosły zimę, kilka wypadło nawet. Mam też takie które nie rosną a wręcz uwsteczniają się :evil:
Dom, dzieci, ogród, pole - podziwiam jak Ty to wszystko ogarniasz ;:180
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Iza - na szczęście żadna żurawka mi nie przepadła zimą :tan ale mam dwie które nic nie rosną, a nawet tak jak powiedziałaś uwsteczniają sie , obie rosną w cieniu, jedna cytrynowa druga czerwonawa, dzisiaj przesadziłam je w drugie miejsce, może tam będzie im lepiej pasować, ale dalej rosną w półcieniu ;:219
na szczęście teraz w polu nie trzeba wiele robić, od tego są maszyny, zostają chlewnie, ale i tam jest tak urządzone aby fizycznie robić jak najmniej, a i tak większość robi Adam ;:7 dla mnie zostaje ogrody, dzieci i dom, w domu nadrabiam w takie dni jak dzisiaj podczas deszczu, niedługo zaczną sie ogórki do zapraw, wtedy sie zacznie, bo jednak co 3 dni najpóźniej trzeba je zrywać, również niedługo maliny będą i porzeczki i cała reszta, dobrze że warzywa rozrosły sie na tyle że zielska wiele nie puszczają, tylko kapusta jeszcze nie zakrywa ziemi i trzeba pielić, wiec głównie kwiaty zostają ale i tak czasami ciężko jest, ale co tam, trochę zielska czasami nie zaszkodzi ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Zakwitły mi róże, pierwsze tego roku
Obrazek Obrazek
najbliższy prawdy jest ten kolor pąka w tle na pierwszym zdjęciu, czerwona z lekkim odcieniem fioletu

Obrazek Obrazek

i jeszcze taka
Obrazek

a to było dzisiaj na kolację - kabaczek i cukinia :tan ;:oj
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta róża to chyba Kronenburg...Piękna.
Mój aparat też nie radzi sobie z kolorem czerwonym i różowym.
Biała różyczka śliczna. Lubię białe.
Przy takich niskich temperaturach takie warzywa? ;:oj
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Iza - nie znam nazwy tej róży, kupiłam ją dwa lata temu w Starym POlu z gołymi korzeniami, a wiec bez nazwy, a przy pęczkach były tylko zdjęcia, tak jak to tam bywa ;:224 ale jest piękna :heja biała to chyba z rodziny rabatowych, ale piszę chyba bo się wiele na tym nie znam, ta jest jeszcze posadzona przez moja teściową i jakoś przetrzymała tegoroczna zimę :D
do niedawna wszystkie dyniowate rosły sobie pod włókniną wiec śmiały sie z pogody, im zawsze bylo cieplutko ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”