Chodziło mi o wszystkie 4 z prawej strony zdjęcia
Może to i neuhuberi - mają jakieś nr ?
Możesz mi jeszcze powiedzieć co jest w dolnym rzędzie na środku (taki ładnie ocierniony)
Z korzystałem dzisiaj z okaz,wracając do domu z Bydgoszcz odwiedziłem Piotra Licz.,no zakupy nieuniknione
G.multiflorum,G.damsi,Astro,myristigma v nudym,capricornr v.major, v.senile,v.nudym
Witaj Leszku pieknie ci te mammillarie kwitna z marketow jestem pod wrazeniem... zaciekawila mnie ta mala szklarenka z 1 postu okryta folia zasuwana na suwak, calkiem fajna sprawa...gdzie ja kupiles? tez by mi sie taka przydala..
Kochani będąc w Markecie Biedronka zdobyłem za małą kwotę piękne Notocaktusy i jednego gymlaczka,dość ,że w ładnej doniczce
to jeszcze duże, nadają się w doniczki 10cm,ale są takie mokre,że ich już trzeci dzień suszę,fotki będą jak ich posadzę w nowy substrat
Czasem dają ładne rośliny w Biedronce. Moja koleżanka wdzięczne Mammillarie sobie kupiła w tych takich doniczkach kolorowych we wzorki, co często w nich dają.
W marketach to leją wodą chyba z węża te rośliny ;) A kiedyś zwróciłam kierownikowi działu ogród w którymś takim budowlanym markecie, że sprzedają rośliny z wełnowcami, to wzruszył ramionami i powiedział, żebym to odstawiła z powrotem na regał z roślinami :P
Leszku powoli nadrabiam zaległości w Twoim wątku, zakupy zrobiłeś rewelacyjne jak ja Ci zazdroszczę (oczywiście pozytywnie), mówisz, że w Biedro pokazały się kaktusy? Trzeba by zobaczyć, ale muszę zaangażować w to mojego M, mam nadzieję, że nie będzie marudził