Ogród Soczewki cz3
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Soczewki cz3
Ala tam już nie ma trawniczka, wokół kostka. Jakbym zaczęła chodnik zmniejszać to m pomyślałby, że już całkowicie mi odbiło
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ładnie wymanewrowłaś,będzie tak jak u mnie, tylko róże ,róże,róże ... no i trochę wąskich ścieżek.To mi się podoba.
-
- 1000p
Dziś róże w deszczowej odsłonie
Mary Rose
Róża zagadka NN Dostałam ją pomyłko zamiast Leosi. W zeszłym sezonie obstawialiśmy, że to Mary Rose ale ma za małe kwiaty. W szkółce z której pochodzi zasugerowano że to Mrs.John Laing. Kolor liści by się zgadzał, ma mało kolców ale kwiaty są małe jak na MrsJL i trochę z głupiałam. Co wy o niej myślicie?
Chippendale
J. Cartier i Iceberg
Mary Rose
Róża zagadka NN Dostałam ją pomyłko zamiast Leosi. W zeszłym sezonie obstawialiśmy, że to Mary Rose ale ma za małe kwiaty. W szkółce z której pochodzi zasugerowano że to Mrs.John Laing. Kolor liści by się zgadzał, ma mało kolców ale kwiaty są małe jak na MrsJL i trochę z głupiałam. Co wy o niej myślicie?
Chippendale
J. Cartier i Iceberg
Pozdrawiam Monika
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Moniczko, zaglądałam po cichutku do Ciebie i czekałam na różyczki
Mary Rose jest tak śliczna na zdjęciach, że już nie mam siły się jej opierać.
Muszę ją mieć?. jesienią.
Róże pomimo deszczu są przepiękne
Mary Rose jest tak śliczna na zdjęciach, że już nie mam siły się jej opierać.
Muszę ją mieć?. jesienią.
Róże pomimo deszczu są przepiękne
-
- 1000p
Maju masz rację Mary Rose jest zjawiskowa, ale jeszcze nie osiągnęła kulminacyjnego momentu. Najbardziej ją lubię gdy cała jest w kwiatach. Przez tą zwariowaną pogodę rozkwita na raty.
Podobnie jest z Chipkami kwitną po jednym kwiatku . Zauroczona w zeszłym roku Twoimi kupiłam 3 szt i obecnie wyczekuję wysypu kwiatów .
Podobnie jest z Chipkami kwitną po jednym kwiatku . Zauroczona w zeszłym roku Twoimi kupiłam 3 szt i obecnie wyczekuję wysypu kwiatów .
Pozdrawiam Monika
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem dlaczego nie kupiłam Mary Rose, przecież miałam na liście Twoja jest przepiękna, taka zdrowa i pełna.
Roxy też urzekająca Chyba zacznę robić nową listę zachciewajek bo jak na razie, okazuje się że zakupione różyczki czują się dobrze u mnie
Znów obrazki jak z raju.
Jaki basen czegoś chyba nie doczytałam...robisz na drugiej działce? Czy kupujesz taki gotowy?
Roxy też urzekająca Chyba zacznę robić nową listę zachciewajek bo jak na razie, okazuje się że zakupione różyczki czują się dobrze u mnie
Znów obrazki jak z raju.
Jaki basen czegoś chyba nie doczytałam...robisz na drugiej działce? Czy kupujesz taki gotowy?
Jaka śliczna ta Roxy, jakoś nigdzie nie wpadła mi w oko. Czy pomiędzy tymi płytami kamiennymi jest karmnik? Pięknie zadarnia, wygląda dużo lepiej niż trawa i w dodatku kwitnie.
Monika, pięknie Ci się ogród rozrósł. Ten widok przed domem jes super, a parka Rh taka sama jak u mnie, tyle ze ja mam jeszcze białego, który w tym roku wyprzedził bardzo ta dwójkę
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Moniko, róże piękne ale yo wszyscy wiedza. Mnie natomiast nieustannie zachwycają szersze ujęcia twojego ogrodu.
Wspaniale masz skomponowane rabaty, rośliny sie wzajemnie przenikają, uzupełniają, no po prostu mistrzostwo!
Wspaniale masz skomponowane rabaty, rośliny sie wzajemnie przenikają, uzupełniają, no po prostu mistrzostwo!
-
- 1000p
April to była pierwsza moja róża którą kupiłam po podjęciu decyzji, że będę miała kilka róż w ogrodzie. Taka must have, później tych must have pojawiła się cała lista. Obecnie moje największe chciejstwa zostały zaspokojone ale nie mówię, że to koniec.
Basen ma być dla dzieci taki rozkładany około 4m średnicy. I żeby mnie ten niebieski kolor nie kuł w oczy wpadłam na pomysł ku niezadowoleniu mojego męża, że wokół będą posadzone roslinki
Dla Ciebie Mary Rose W tym roku wyjątkowo długo utrzymuje kwiaty
Beatko między kamieniami rośnie karmik i bardzo dobrze spełnia swoją funkcję. Gdzieś w necie widziałam zamiast karmika macierzankę też fajnie to wyglądało
Roxy to maja ulubiona róża, zaraz po Baronessie
I Baronessa
Dorbie przed moimi RH również jest posadzony biały różanecznik z tą różnicą, że jest malutki i jeszcze nie kwitł. Znalazłam miejsce na jeszcze dwie szt ale to już plany na przyszły sezon. Muszę przemyśleć jakie wybrać bo to już na pewno ostanie.
Dorotko cieszę się, że Ci się podoba. Mnie nieraz nachodzą wątpliwości, że za bardzo się rozdrabniam i te ciągłe przeróbki nie zawsze mogą wyjść na korzyść. W sobotę nareszcie wysypałam rabatę przed domen. Reszta musi poczekać aż kupię następną partię drobnych kamyczków.
Basen ma być dla dzieci taki rozkładany około 4m średnicy. I żeby mnie ten niebieski kolor nie kuł w oczy wpadłam na pomysł ku niezadowoleniu mojego męża, że wokół będą posadzone roslinki
Dla Ciebie Mary Rose W tym roku wyjątkowo długo utrzymuje kwiaty
Beatko między kamieniami rośnie karmik i bardzo dobrze spełnia swoją funkcję. Gdzieś w necie widziałam zamiast karmika macierzankę też fajnie to wyglądało
Roxy to maja ulubiona róża, zaraz po Baronessie
I Baronessa
Dorbie przed moimi RH również jest posadzony biały różanecznik z tą różnicą, że jest malutki i jeszcze nie kwitł. Znalazłam miejsce na jeszcze dwie szt ale to już plany na przyszły sezon. Muszę przemyśleć jakie wybrać bo to już na pewno ostanie.
Dorotko cieszę się, że Ci się podoba. Mnie nieraz nachodzą wątpliwości, że za bardzo się rozdrabniam i te ciągłe przeróbki nie zawsze mogą wyjść na korzyść. W sobotę nareszcie wysypałam rabatę przed domen. Reszta musi poczekać aż kupię następną partię drobnych kamyczków.
Pozdrawiam Monika
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Wspaniały ogród
Mary Rose robi wrażenie
Mary Rose robi wrażenie
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Monika, śliczne są obie, i Baronesse i Mary Rose, pięknie je fotografujesz
Czy ja widzę kłosówkę? Jeśli tak, to czy ona jest naprawdę taka ekspansywna?
Czy ja widzę kłosówkę? Jeśli tak, to czy ona jest naprawdę taka ekspansywna?
Pozdrawiam