Działeczka Ewy W część 2
- juni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działeczka Ewy W część 2
Lecz się bo teraz to zarazki straszne są, i co dziwne nikt z chorych nie ma gorączki a to przecież walka organizmu z zarazkami.
A i ten rozchodnik na zdjęciu powyżej to rojnikowiec.
A i ten rozchodnik na zdjęciu powyżej to rojnikowiec.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jadziu ta róża nie ma może z 60 cm ale to jej pierwszy rok i bardzo wysilała się na kwiaty, fajnie, że ją zamówiłaś będziesz tak zadowolona jak ja jestem
Beatko ja też bez gorączki i co dziwne zawsze dostawałam temperaturę, że nie ruszałam noga ani ręka. Następują jakies mutacje chorobowe strach pomyśleć. Muszę zabrać się za czosnek
Beatko ja też bez gorączki i co dziwne zawsze dostawałam temperaturę, że nie ruszałam noga ani ręka. Następują jakies mutacje chorobowe strach pomyśleć. Muszę zabrać się za czosnek
Zdrówka życzę i trzymam kciuki, żeby szybko minęło
pozdrawiam Magda
Wszystkiego po trochu...
Wszystkiego po trochu...
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Ewuniu, powiedz dokładnie, które róże polecasz. Żółtą już nazwałaś, ale tam jest jeszcze biała i taka trochę wielokolorowa.
Dla mnie opinie forumowiczów są najważniejsze. Wyobrażacie sprzedawcę, który powie o róży, że łapie choróbska, kwiatki opadają po deszczu, a w ogóle to kwitnie krótko i nieciekawie i jej nie poleca?
Oczywiście każda z nas ma inne warunki w ogrodzie i może być różnie, ale przynajmniej wiemy, czego można oczekiwać.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A poza tym toby nic nie dało. Roślinka wysiliła się i pada! Powinna pewnie wydać nasiona i z nich nowe roślinki . zobaczymy!
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dużo widziałam, ale takiej roślinki jeszcze nie Nie pasowało mi stwierdzenie, że rozchodniki po kwitnieniu zamierają, ale rojnikowce? Może mogą Ciekawe, czy się wysieje.
Plamistością o tej porze roku nie należy się zamartwiać, i tak zaraz schowasz wszystko pod kopiec. Wiosną odgrzybianie i powinno wszystko grać
Plamistością o tej porze roku nie należy się zamartwiać, i tak zaraz schowasz wszystko pod kopiec. Wiosną odgrzybianie i powinno wszystko grać
- ewa w
Rozchodniki, rojnikowce ...wszystko już mi sie pie...y
Helenko mnie podobają się wszystkie różyczki, które mam jedne jednak bardziej za zdrowotność , piękno i prawie ciągłe kwitnienie
Są nimi: oczywiście Elfe - też nie było plam na liściach i jak na 1 rok to ładnie urosła
Glamis Castle Auslevel - trochę sypie płatkami kto lubi porzadek niech jej nie kupuje
Luise the ments też bez plam i kwitnie ciągle. Dostałam ją jako gratisek ze złamanymi gałązkami-na tej jednej ciagle miała kwiatek lub więcej
Smooth Buttercup Hadcup bez plam i kwitnie nieprzerwanie nawet podczas upałów i suszy
Sheer Silk Harpatter jest to ta biała-pusta bez plam i tez kwitnie nieprzerwanie jest różą okrywową ale ja prowadzę ją na drążku
W jednym miejscu mam jeszcze osirię, Burgundy oraz nostalgię wszystkie maja plamistość i mimo, że kwitły to nie tak jak wspomniane wyżej , na ich usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że mają podłą ziemię co zamierzam zmienić w przyszłym roku
Plimistością w tym roku już nie będę się zadręczać
A na dobranoc wstawię zdjęcie mojej dyni, którą chciałam ususzyć bez wiedzy o tym, że tego zrobić się nie da
M powiedział, że boi się do kuchni wejść
Helenko mnie podobają się wszystkie różyczki, które mam jedne jednak bardziej za zdrowotność , piękno i prawie ciągłe kwitnienie
Są nimi: oczywiście Elfe - też nie było plam na liściach i jak na 1 rok to ładnie urosła
Glamis Castle Auslevel - trochę sypie płatkami kto lubi porzadek niech jej nie kupuje
Luise the ments też bez plam i kwitnie ciągle. Dostałam ją jako gratisek ze złamanymi gałązkami-na tej jednej ciagle miała kwiatek lub więcej
Smooth Buttercup Hadcup bez plam i kwitnie nieprzerwanie nawet podczas upałów i suszy
Sheer Silk Harpatter jest to ta biała-pusta bez plam i tez kwitnie nieprzerwanie jest różą okrywową ale ja prowadzę ją na drążku
W jednym miejscu mam jeszcze osirię, Burgundy oraz nostalgię wszystkie maja plamistość i mimo, że kwitły to nie tak jak wspomniane wyżej , na ich usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że mają podłą ziemię co zamierzam zmienić w przyszłym roku
Plimistością w tym roku już nie będę się zadręczać
A na dobranoc wstawię zdjęcie mojej dyni, którą chciałam ususzyć bez wiedzy o tym, że tego zrobić się nie da
M powiedział, że boi się do kuchni wejść
I wcale mu się nie dziwie ,że sie boi
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ale widzę, że masz jeszcze jedną to może dalej eksperymentować
- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
A czemu Ty Ewciu nie korzystasz z dobrodziejstwa żyworódki pierzastej ? Przecież ona fantastycznie leczy ból gardła. Zapytaj ra-barbary, Lory lub mnie jak szybko mija przy żuciu liścia 3-4 razy dziennie. Czy zaglądałaś do wątkuewa w pisze:Witaj
Dzisiaj porozumiewam się prawie na migi bo wydobyć głos to straszny ból, od dwóch dni na antybiotyku i guzik! nic nie mija
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=28895 ?
Polecam, zwłaszcza, że jesień sprzyja infekcjom górnych dróg oddechowych - niestety
- ewa w
Byłam w tym watku i nawet żułam żyworódkę ale być może za mało bo nie odczułam ulgi w bólu gardła. Czy to sie połyka czy wypluwa?
Marysiu szkoda dyni na takie kiepskie eksperymenty, myślałam, że taka dynia to na ziher do końca świata
Gabrysiu straszna nie? Ciekawe jaka będzie jutro włożyłam do niej słoik aby się całkiem nie zapadła
Marysiu szkoda dyni na takie kiepskie eksperymenty, myślałam, że taka dynia to na ziher do końca świata
Gabrysiu straszna nie? Ciekawe jaka będzie jutro włożyłam do niej słoik aby się całkiem nie zapadła
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Nie martw Ewciu się uczeni z nieba nie spadają .Teraz już będziesz mądrzejsza
- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Ewciu,wpisuję się co by mi wątek nie umknął
Przejrzałam kawałek i masz przepiękne dalie i róże.Ja część swoich dali wczoraj wykopałam,parę jeszcze kwitnie i szkoda mi było.
Lecę dalej zwiedzać Twoją działeczkę
Przejrzałam kawałek i masz przepiękne dalie i róże.Ja część swoich dali wczoraj wykopałam,parę jeszcze kwitnie i szkoda mi było.
Lecę dalej zwiedzać Twoją działeczkę