Działeczka Ewy W część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W część 2

Post »

Lecz się bo teraz to zarazki straszne są, i co dziwne nikt z chorych nie ma gorączki a to przecież walka organizmu z zarazkami.

A i ten rozchodnik na zdjęciu powyżej to rojnikowiec.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Jadziu ta róża nie ma może z 60 cm ale to jej pierwszy rok i bardzo wysilała się na kwiaty, fajnie, że ją zamówiłaś będziesz tak zadowolona jak ja jestem :)

Beatko ja też bez gorączki i co dziwne zawsze dostawałam temperaturę, że nie ruszałam noga ani ręka. Następują jakies mutacje chorobowe strach pomyśleć. Muszę zabrać się za czosnek ;:333
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdrówka życzę i trzymam kciuki, żeby szybko minęło ;:215
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Ewuniu, powiedz dokładnie, które róże polecasz. Żółtą już nazwałaś, ale tam jest jeszcze biała i taka trochę wielokolorowa.
Dla mnie opinie forumowiczów są najważniejsze. Wyobrażacie sprzedawcę, który powie o róży, że łapie choróbska, kwiatki opadają po deszczu, a w ogóle to kwitnie krótko i nieciekawie i jej nie poleca? :;230
Oczywiście każda z nas ma inne warunki w ogrodzie i może być różnie, ale przynajmniej wiemy, czego można oczekiwać. ;:173
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A poza tym toby nic nie dało. Roślinka wysiliła się i pada! Powinna pewnie wydać nasiona i z nich nowe roślinki . zobaczymy!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dużo widziałam, ale takiej roślinki jeszcze nie :D Nie pasowało mi stwierdzenie, że rozchodniki po kwitnieniu zamierają, ale rojnikowce? Może mogą :D Ciekawe, czy się wysieje.
Plamistością o tej porze roku nie należy się zamartwiać, i tak zaraz schowasz wszystko pod kopiec. Wiosną odgrzybianie i powinno wszystko grać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozchodniki, rojnikowce ...wszystko już mi sie pie...y ;:14 :;230
Helenko mnie podobają się wszystkie różyczki, które mam :wink: jedne jednak bardziej za zdrowotność , piękno i prawie ciągłe kwitnienie
Są nimi: oczywiście Elfe - też nie było plam na liściach i jak na 1 rok to ładnie urosła ;:333
Glamis Castle Auslevel - trochę sypie płatkami kto lubi porzadek niech jej nie kupuje
Luise the ments też bez plam i kwitnie ciągle. Dostałam ją jako gratisek ze złamanymi gałązkami-na tej jednej ciagle miała kwiatek lub więcej ;:333
Smooth Buttercup Hadcup bez plam i kwitnie nieprzerwanie nawet podczas upałów i suszy ;:333
Sheer Silk Harpatter jest to ta biała-pusta bez plam i tez kwitnie nieprzerwanie ;:333 jest różą okrywową ale ja prowadzę ją na drążku

W jednym miejscu mam jeszcze osirię, Burgundy oraz nostalgię wszystkie maja plamistość i mimo, że kwitły to nie tak jak wspomniane wyżej , na ich usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że mają podłą ziemię co zamierzam zmienić w przyszłym roku

Plimistością w tym roku już nie będę się zadręczać

A na dobranoc wstawię zdjęcie mojej dyni, którą chciałam ususzyć bez wiedzy o tym, że tego zrobić się nie da

Obrazek

M powiedział, że boi się do kuchni wejść :;230
Bisia_
200p
200p
Od: 26 lip 2012, o 11:27

Post »

I wcale mu się nie dziwie ,że sie boi :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale widzę, że masz jeszcze jedną to może dalej eksperymentować :;230
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

ewa w pisze:Witaj
Dzisiaj porozumiewam się prawie na migi bo wydobyć głos to straszny ból, od dwóch dni na antybiotyku i guzik! nic nie mija ;:185
A czemu Ty Ewciu nie korzystasz z dobrodziejstwa żyworódki pierzastej ? ;:131 Przecież ona fantastycznie leczy ból gardła. Zapytaj ra-barbary, Lory lub mnie :oops: jak szybko mija przy żuciu liścia 3-4 razy dziennie. Czy zaglądałaś do wątku
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=28895 ?
Polecam, zwłaszcza, że jesień sprzyja infekcjom górnych dróg oddechowych - niestety ;:224
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam w tym watku i nawet żułam żyworódkę ale być może za mało bo nie odczułam ulgi w bólu gardła. Czy to sie połyka czy wypluwa?

Marysiu szkoda dyni na takie kiepskie eksperymenty, myślałam, że taka dynia to na ziher do końca świata :;230
Gabrysiu straszna nie? Ciekawe jaka będzie jutro włożyłam do niej słoik aby się całkiem nie zapadła ;:219
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nie martw Ewciu się uczeni z nieba nie spadają .Teraz już będziesz mądrzejsza ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Ewciu,wpisuję się co by mi wątek nie umknął ;:196
Przejrzałam kawałek i masz przepiękne dalie i róże.Ja część swoich dali wczoraj wykopałam,parę jeszcze kwitnie i szkoda mi było.
Lecę dalej zwiedzać Twoją działeczkę ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”