Moje storczyki-Karnova
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje storczyki-Karnova
Aniu powiem Ci że, miałam z nim przejścia powinno mieć dwa pędy ale jeden zasuszył i stoi taka łysa pseudobulwa bałam się o drugą bo liście zaczęły żółknąć także rozumiem Cie uwierz mi mam nadzieję że, jak przekwitnie to nie uschnie...
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
W sprzedażowym wątku a-morosso widziałam takie dendrobium i już chciałam je kupić,ale M. był przy mnie i bacznie obserwował moje poczynania
A później to już tak wyszło,że kaski ubyło
Ale chyba jeszcze je ma jak by ktoś był zainteresowany
A później to już tak wyszło,że kaski ubyło
Ale chyba jeszcze je ma jak by ktoś był zainteresowany
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Wiki, ja miałam to samo.. najpierw zżółkły mi listki u najmłodszych przyrostów a później u starszych. Myslałam, ze roślina przemarzła przy transporcie. A później ku mojemu zdziwieniu z tych łysych pseudobulw, wyszły dwa pędy. No ale dziwnie to wyglądało
Kami widziałam, ale troszkę drogo by mnie to wyszło niestety.. a szkoda, bo cudne było
Kami widziałam, ale troszkę drogo by mnie to wyszło niestety.. a szkoda, bo cudne było
- Karnova
- 1000p
Kami jak będzie okazja kupuj chociażby dla samych kwiatów. Mnie się udało upolować w biedronce z rok temu.
Aniu u Mnie roślina miała się super rosła miała ładne liście, zdrowa zaczęła puszczać nowe przyrosty które zgniły. Jednego zalałam a drugi nie mam pojęcia bo pilnowałam i na pewno nie był zalany. Jak zaczęły iść pędy coś jej nie spasowało Także trochu kapryśna jest ale warto.
Aniu u Mnie roślina miała się super rosła miała ładne liście, zdrowa zaczęła puszczać nowe przyrosty które zgniły. Jednego zalałam a drugi nie mam pojęcia bo pilnowałam i na pewno nie był zalany. Jak zaczęły iść pędy coś jej nie spasowało Także trochu kapryśna jest ale warto.
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p
na razie chyba troszkę przystopuję z zakupami
Do wiosny
Z dendrobiami dopiero zaczynam naukę Zobaczymy do wiosny czy wszystko będzie ok z tymi od Janeczki i może pomyślę o nowych nabytkach tego gatunku
Do wiosny
Z dendrobiami dopiero zaczynam naukę Zobaczymy do wiosny czy wszystko będzie ok z tymi od Janeczki i może pomyślę o nowych nabytkach tego gatunku
Pięknie Ci zakwita Dendrobium, z taką ilością pędów to widok oszałamiający .
- Karnova
- 1000p
Kami Ja nie mam wątpliwości że, się polubicie przez zimę i na wiosnę zaszalejesz i zakupisz dendrobia
ajania dziękuję To prawda widok jest super szczególnie w słonku ma piękne aksamitne kwiaty
ajania dziękuję To prawda widok jest super szczególnie w słonku ma piękne aksamitne kwiaty
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Karnova
- 1000p
Witajcie
W pierwszej kolejności chciałabym Wam pokazać postępy mojej multiflory ( tak się mi coś wydaje )
A teraz dendrobium phal. różowe jego pierwszy kwiat ( Moje kwitnienie )
Cała roślina
A teraz niekwestionowana jak na razie księżniczka Moich parapetów ( wiem że, już wstawiałam zdjęcia tego dend. ale ... )
Tak po za tymi co prezentuje większość Moich falków szykuje się do kwitnienia wczoraj naliczyłam 26 pędów nie licząc tych z odbić. Mam nadzieję że, większość z nich przetrwa i będę się mogła pochwalić ich kwitnieniami.
Pozdrawiam Wszystkich
W pierwszej kolejności chciałabym Wam pokazać postępy mojej multiflory ( tak się mi coś wydaje )
A teraz dendrobium phal. różowe jego pierwszy kwiat ( Moje kwitnienie )
Cała roślina
A teraz niekwestionowana jak na razie księżniczka Moich parapetów ( wiem że, już wstawiałam zdjęcia tego dend. ale ... )
Tak po za tymi co prezentuje większość Moich falków szykuje się do kwitnienia wczoraj naliczyłam 26 pędów nie licząc tych z odbić. Mam nadzieję że, większość z nich przetrwa i będę się mogła pochwalić ich kwitnieniami.
Pozdrawiam Wszystkich
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Wiki! Słabo mi! 26 pędów?! A ja myślałam, że moje 11 to sporo Ile Ty masz w ogóle tych storczyków? Multiflora wygląda bardzo obiecująco i podpórki tez mi się podobają, przez to łaczenie wygląda, jakby się trzymały za rączki Dendorbium różowe ma śliczny kolor, takie cieniowane i jakie ono dorodne! Moje przy Twoim to zdechlak No i to bordowe - wspaniałe! Fotograf ślicznie uchwycił ten brokat w słońcu
- Karnova
- 1000p
Aniu Zacznę od końca Fotograf dziękuję powiedział tak "obiektyw zrobił swoje". Też go chwaliłam za ten brokat cudnie to zdjęcie wygląda Dendrobium się udało i powiem Ci że, jakbyś gdzieś takie widziała kupuj śmiało bezproblemowe Co do multiflory podpórki to nasz wspólny pomysł hihi Tak w ogóle to dopiero niedawno Mnie olśniło że, to chyba multiflora jest Łącznie storczyków mam 30 sztuk się uzbierało
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p
30 sztuk storczy i aż 26 pędów
Oj to będzie się działo
Wspaniałe zdjęcia
Oj to będzie się działo
Wspaniałe zdjęcia
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Wiki pięknie się u Ciebie zapowiada tyleeee pędzików
Co do dendrobium phal.to u mnie też zasychają dolne listki,one chyba tak już mają
Co do dendrobium phal.to u mnie też zasychają dolne listki,one chyba tak już mają
U lala! 26 pędów! Gratulacje!