Moje storczyki-Karnova

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje storczyki-Karnova

Post »

Aniu powiem Ci że, miałam z nim przejścia powinno mieć dwa pędy ale jeden zasuszył ;:145 i stoi taka łysa pseudobulwa ;:204 bałam się o drugą bo liście zaczęły żółknąć także rozumiem Cie uwierz mi mam nadzieję że, jak przekwitnie to nie uschnie...
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

W sprzedażowym wątku a-morosso widziałam takie dendrobium i już chciałam je kupić,ale M. był przy mnie i bacznie obserwował moje poczynania ;:224
A później to już tak wyszło,że kaski ubyło ;:145
Ale chyba jeszcze je ma jak by ktoś był zainteresowany ;:224 ;:204
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Wiki, ja miałam to samo.. najpierw zżółkły mi listki u najmłodszych przyrostów a później u starszych. Myslałam, ze roślina przemarzła przy transporcie. A później ku mojemu zdziwieniu z tych łysych pseudobulw, wyszły dwa pędy. No ale dziwnie to wyglądało :roll:
Kami widziałam, ale troszkę drogo by mnie to wyszło niestety.. a szkoda, bo cudne było ;:167
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Kami jak będzie okazja kupuj chociażby dla samych kwiatów. Mnie się udało upolować w biedronce z rok temu.

Aniu u Mnie roślina miała się super rosła miała ładne liście, zdrowa zaczęła puszczać nowe przyrosty które zgniły. Jednego zalałam a drugi nie mam pojęcia bo pilnowałam i na pewno nie był zalany. Jak zaczęły iść pędy coś jej nie spasowało ;:124 Także trochu kapryśna jest ale warto. ;:173
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

na razie chyba troszkę przystopuję z zakupami ;:131
Do wiosny ;:224
Z dendrobiami dopiero zaczynam naukę ;:131 Zobaczymy do wiosny czy wszystko będzie ok z tymi od Janeczki i może pomyślę o nowych nabytkach tego gatunku ;:108
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Pięknie Ci zakwita Dendrobium, z taką ilością pędów to widok oszałamiający ;:138 .
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Kami Ja nie mam wątpliwości że, się polubicie przez zimę i na wiosnę zaszalejesz i zakupisz dendrobia ;:224 ;:196

ajania dziękuję ;:168 To prawda widok jest super szczególnie w słonku ma piękne aksamitne kwiaty ;:131
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit

W pierwszej kolejności chciałabym Wam pokazać postępy mojej multiflory ( tak się mi coś wydaje ;:204 )

Obrazek

A teraz dendrobium phal. różowe :tan jego pierwszy kwiat ( Moje kwitnienie ;:3 )

Obrazek

Obrazek

Cała roślina ;:131

Obrazek

A teraz niekwestionowana jak na razie księżniczka Moich parapetów ( wiem że, już wstawiałam zdjęcia tego dend. ale ... ;:224 )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak po za tymi co prezentuje większość Moich falków szykuje się do kwitnienia wczoraj naliczyłam 26 pędów ;:oj :tan nie licząc tych z odbić. Mam nadzieję że, większość z nich przetrwa i będę się mogła pochwalić ich kwitnieniami.

Pozdrawiam Wszystkich ;:168
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Wiki! Słabo mi! ;:oj 26 pędów?! A ja myślałam, że moje 11 to sporo ;:306 Ile Ty masz w ogóle tych storczyków? Multiflora wygląda bardzo obiecująco i podpórki tez mi się podobają, przez to łaczenie wygląda, jakby się trzymały za rączki :tan Dendorbium różowe ma śliczny kolor, takie cieniowane i jakie ono dorodne! Moje przy Twoim to zdechlak ;:222 No i to bordowe - wspaniałe! ;:167 Fotograf ślicznie uchwycił ten brokat w słońcu ;:173
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p

Post »

Aniu Zacznę od końca Fotograf dziękuję ;:196 powiedział tak "obiektyw zrobił swoje". Też go chwaliłam za ten brokat cudnie to zdjęcie wygląda ;:131 Dendrobium się udało i powiem Ci że, jakbyś gdzieś takie widziała kupuj śmiało bezproblemowe :wink: Co do multiflory podpórki to nasz wspólny pomysł hihi Tak w ogóle to dopiero niedawno Mnie olśniło że, to chyba multiflora jest ;:204 Łącznie storczyków mam 30 sztuk się uzbierało ;:oj
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p

Post »

30 sztuk storczy i aż 26 pędów ;:oj ;:oj ;:oj
Oj to będzie się działo ;:333
Wspaniałe zdjęcia ;:196
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Wiki pięknie się u Ciebie zapowiada tyleeee pędzików ;:138
Co do dendrobium phal.to u mnie też zasychają dolne listki,one chyba tak już mają ;:108
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U lala! 26 pędów! ;:oj Gratulacje! ;:138 ;:138 ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”