Tulipany cz.2
-
- 10p - Początkujący
- Od: 8 lis 2013, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tulipany cz.2
A to moje tulipanki
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam te same tulipany,zaraz pójdę sprawdzić czy też rosną jak Wasze.
Nie mam z nich opakowania,chyba że to pomyłka w pakowaniu i miała być "Bnaja Luka" bo te u mnie jeszcze nie kwitną,może ktoś potwierdzi.Jeszcze nie wszystkie tulipany u mnie zakwitły.
Nie mam z nich opakowania,chyba że to pomyłka w pakowaniu i miała być "Bnaja Luka" bo te u mnie jeszcze nie kwitną,może ktoś potwierdzi.Jeszcze nie wszystkie tulipany u mnie zakwitły.
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sprawdziłam w Google i te tulipany Bnaja Luka mają odwrotnie kolory i nie mają falowanych liści jak te... Szukajmy dalejgenia19 pisze:Mam te same tulipany,zaraz pójdę sprawdzić czy też rosną jak Wasze.
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
-
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 01:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Byłam sprawdziłam ale u mnie nie ma takich odrostów z łodyżki jak Wasze a szkoda.
Wiem że "Banja Luka"ma odwrotne kolory,ale mam wszystkie opakowania a takiego nie mam i dlatego pisałam że to może pomyłka w pakowaniu.Mnie to nie przeszkadza są piękne kto przechodzi każdy zwraca na nie uwagę,tak samo na"Lak"
Wiem że "Banja Luka"ma odwrotne kolory,ale mam wszystkie opakowania a takiego nie mam i dlatego pisałam że to może pomyłka w pakowaniu.Mnie to nie przeszkadza są piękne kto przechodzi każdy zwraca na nie uwagę,tak samo na"Lak"
- persymona
- 200p
Masz rację są piękne tylko boję się o te 3 w 1 bo jeśli są zawirusowane to mogą zarazić inne
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Spokojnie, nie są niczym zawirusowane , tylko to odmiana wielopędowa. Tulipan Bright Parrot Też je mam w ogrodzie i pięknie kwitną kilkoma kwiatami.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- persymona
- 200p
Ufff to mi ulżyło bo byłam na małym spacerku i zobaczyłam że inne tulipany Mata Hari też mają więcej pączków z jednej łodygi będzie więcej kwiateczków
OgrodekJanina i pozostali uczestnicy forum- mam pytanie. Czy wykopujecie cebule tulipanow, narcyzy? Mam dużo cebulek premium z Biedronki, wyrosły ładne kwiatki, ale nie uśmiecha mi się na nowo wykopywać, potem znów wsadzać... Z drugiej strony dużo kasy na nie poszło, ładne są, nie chciałabym ich zmarnować... Zbieram opinie, pozdrawiam
- persymona
- 200p
Ja nie wykopuje ani tulipanów ani narcyzów i rosną bardzo ładnie co rok nie ubywa ich, najwyżej przybywa
-
- 100p
- Od: 5 lut 2012, o 11:15
Narcyzy możesz pozostawić 2-3 lata, ale tulipany najlepiej jest wykopać, żeby choćby zaraz posadzić je w to samo miejsce.
Pozdrawiam, Jakub.
Uwaga: Post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, oraz wiele substancji uznawanych za niebezpieczne - wskazana ostrożność!
Uwaga: Post może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych, oraz wiele substancji uznawanych za niebezpieczne - wskazana ostrożność!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2014, o 19:16
Ja mam troche inne zdanie. Tulipany można wykopywać co dwa lata, a jak słabsza ziemia to nawet co trzy lata, pozostawione dłużej zbyt sie zagęszczają i drobnieją, słabo kwitną. Jeżeli już sie wykopie/w lipcu po całkowitym zaschnieciu liści /to dobrze jest ich wysuszyć, wykąpać w środku grzybobójczym, posegregować /drobne posadzić osobno/ ziemie przekopać z kompostem i obornikiem lub innym nawozem i we wrześniu posadzic.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ja też tulipanów nie wykopuję i co roku pięknie kwitną.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Rennni
- Od: 22 lip 2012, o 21:53
Ja tulipanów wykopuję. Myślę, że dobrze jest oddzielić małe cebule. Jesień jest kąpiel w Merpanu, kontrola chorob i dam im dobry kompost.
Następnie moje tulipany wiosną dość kwitną
Następnie moje tulipany wiosną dość kwitną
Przepraszam za błędy w tekście, ale ja nie jestem z Polski, czytam i rozumiem ale nie mogę napisać tekst ... piszę tylko przez online tłumacza ;-)