Kobea i jej uprawa cz.3
- Marmarelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kobea i jej uprawa cz.3
Janku, widzę w tle nawóz - to do pnacych? Zasilasz kobeę - od którego momentu?
Ja w zeszłym roku też nie moczyłam i powschodziły. Wczoraj posiałam do wielodoniczek też nie namaczane. Wzejdą nam, zobaczyszdeissy pisze:Kurdelek ja swoich nie moczyłam ciekawe czy wzejdą.Ja je mam na gazecie i stoi na grzejniku,bo w kuchni grzejnik jest taki akurat
Dorota
-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Janek45 życzę wytrwałości z męczennicą. I nie poddawaj się. Ja z zeszłego roku mam ok 20. Właśnie z nasion od Legutko w tym roku mam narzazie 30 mikrusów ale z owocu także nie wiem za bardzo jaki kolor gatunek nic. Kiełkowały nierównomiernie a w końcu jak kilka już wyszło i myślałem że to wszystko to użyłem tej same ziemi z nasionami do kilku doniczek jak pikowałem pomidory bo mi zabrakło I jeszcze kilka wylazło:)
A co do kobei to też muszę wysiać już chyba czas nie pamiętam kiedy siałem w zeszłym roku ale mam trochę własnych nasion z zeszłorocznych roślinek i jestem ciekawy czy coś wyrośnie!!!
A co do kobei to też muszę wysiać już chyba czas nie pamiętam kiedy siałem w zeszłym roku ale mam trochę własnych nasion z zeszłorocznych roślinek i jestem ciekawy czy coś wyrośnie!!!
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Moje siedzą bidy w plastikowym pojemniczku na ciasto taka mini szklarenka
_dorota_ trzymam kciuki za nasze maluchy
_dorota_ trzymam kciuki za nasze maluchy
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Marysiu to jest nawóz startowy do pnących otrzymałem go wraz z zakupem Powojnika Clematis Jacksmani kobee zaczynam nawozić gdy stoi już w stałym miejscu na razie nie nawożę.Marmarelka pisze:Janku, widzę w tle nawóz - to do pnacych? Zasilasz kobeę - od którego momentu?
Szukam pomysłu, na roślinę, która mogłaby rosnąć w nogach kobei rosnącej w skrzyni. Najchętniej na taką, która "przelewałaby" się przez krawędź donicy. Rabata przed skrzynią będzie biało-granatowo-fioletowa z domieszką różu.
Macie jakieś sprawdzone rozwiązania?
Macie jakieś sprawdzone rozwiązania?
Może lobelia niebieska w nóżki ...
Miałam, ale kobea ją zagłuszyła. Podobnie nierembergię. O tę ostatnia pytałam zojeczka.wordpress.com.
Okazuje się, że trzeba posadzić coś równie ekspansywnego, drobne rośliny odpadają. Podobno poradziłaby sobie karłowa nasturcja, ale niestety, nie pasuje mi do rabaty.
Szukam więc silnej, krzewiącej się rośliny.
Okazuje się, że trzeba posadzić coś równie ekspansywnego, drobne rośliny odpadają. Podobno poradziłaby sobie karłowa nasturcja, ale niestety, nie pasuje mi do rabaty.
Szukam więc silnej, krzewiącej się rośliny.
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja malutka wychyliła do mnie łepek Czy u was też tak wolno to postępuje? Wykiełkowała dobre kilka dni temu i mam wrażenie jakby wszystko stanęło w miejscu
MONIA
Zapraszam:)
- Marmarelka
- Od: 29 gru 2013, o 10:19
- Kontakt:
Tak Moniu,moja kilka dni jak ten strus z ziemi głowę wyciągała
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
aha, no to się troszkę uspokoiłam i czekam cierpliwie na więcej
MONIA
- deissy
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Moja jedna juz wychodzi szybko nawet .
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Dziewczyny jak najwięcej ciepła dla nich i będzie gitara, blisko grzejników nawet na grzejniku podkładając coś pod spód i szybko będą rosły.