Mój storczykowy kącik :) cz.II

Zablokowany
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój storczykowy kącik :) cz.II

Post »

Ja na razie przystopuje do akwarium tylko muszę je najpierw zdobyć,a nie uśmiecha mi się kupować w zoologicznym za straszną sumę ;:185
Awatar użytkownika
mara
200p
200p
Od: 24 lip 2013, o 09:54

Post »

kamikami26 pisze:Ja na razie przystopuje do akwarium tylko muszę je najpierw zdobyć,a nie uśmiecha mi się kupować w zoologicznym za straszną sumę ;:185

Zapytaj się o wycenę u szklarza. :wink:
Ja swoje jedno miałam u szklarza, a drugie dostałam.
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Kami, to wcale nie jest taka droga rzecz. Zależy jakie chcesz duże ale za takie 10 l. zapłacisz najwyżej ze 20 zł. Chyba, że chcesz jakieś większe, no to już są koszty ;:224 .
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Myślę,że takie z 50l i oświetlenie do tego ;:224
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

50l? wow ;:224 zacznij już miniaturki gromadzić, bo trochę Ci ich tam wejdzie :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

To całkiem spore Kami ;:224 . Wejdzie Ci tam trochę zieleniny...Będziesz je wysadzać do podłoża luźno rozłożonego czy zostawisz w doniczkach i będziesz maskować podłożem ?
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Kama co do kupowania akwarium przez allegro sama zakupiłam tam dość duże akwarium i było wszystko ok ale oczywiście wybór należy do Ciebie :wink: Szykuje się ładny storczykowy zbiornik trzymam kciuki za plany ;:215 (przepraszam Ania że, u Ciebie ;:196 )
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, jestem u Ciebie z lekkim opóźnieniem, mimo wszystko nie mogłam się powstrzymać, żeby nie pozachwycać się Twoją kolekcją storczyków!! Masz bardzo zadbane roślinki, a na dodatek pięknie się prezentują w Twoim pokoju! :D Widok będzie jeszcze lepszy, jak zaczną kwitnąć :D Wiesz, ile będziesz musiała czekać na kwitnienie tych najmniejszych vand?
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto dziękuję pięknie za wizytę, choć niewiele się u mnie dzieje :wink: czy są one zadbane? sama nie wiem.. niektóre mają brzydki osad po twardej wodzie, innym poparzyłam listki :roll: no ale są ze mną i jakoś to znoszą :D

Nie mam bladego pojęcia, kiedy najmniejsze vandy będą zdolne do kwitnienia.. Z tego co wiem to keiki a nie siewki, więc może nieco szybciej :roll: ale pewnie jakieś dobre 5 lat poczekam jak nie lepiej :) Prawdę mówiąc nie pokładałam w nich nadziei bo to był mój pierwszy kontakt z vandowatymi, później straciły kilka litstków i nie wykazywały żadnej aktywności. Do tej pory mam przeczucie, że prędzej je uśmiercę niż kiedykolwiek doczekam kwitnienia, no ale nic nie tracę próbując :D Tym bardziej, że chyba powoli przyzwyczaiły się do moich warunków. Jedna z nich wypuszcza nowego listka i dwa nowe korzonki, a widać jeszcze jedno wybrzuszenie, więc chyba będą trzy, a druga zaczęła przedłużać 4 z kilku co bardzo mnie cieszy, bo były takie króciutkie, że nawet nie mogłam jej dobrze napoić. No i u niej tez odkryłam nowy listek :wink: Więc może się zdziwię za te 5-7 lat :;230

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Aniu, to Ty dzieci zdążysz odchować nim doczekasz się kwiatów na tych Vandziach :;230 . Tak czy siak wyobraź sobie jaka to musi być frajda, doczekać kwiatów na Vandzie wyhodowanej od maluszka :D .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hahaha.. Ania ;:306 żebym się czasem jeszcze wnuków nie dochowała do tego czasu ;:224 ale frajda z takiego kwitnienia musi być niesamowita, nawet nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Kurcze Ania, tak źle chyba nie będzie, żeby ze 20 lat czekać na kwitnienie (tak sobie w uproszczeniu wyliczyłam) :;230 .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehehee... Jeśli za 20 lat mam zostać babcią, to pasowałoby podkasać rękawy i wziąć się do roboty ;:131 :;230 Ale skoro po pół roku u mnie doczekałam się dopiero jakiejś aktywności z ich strony to chyba szybko się kwiatów faktycznie nie doczekam ;:224 chodź z drugiej strony vandy się długo aklimatyzują, więc może najgorsze już za mną i teraz jakoś to pójdzie żwawo ;:224

Pozdrawiam Ania!
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”