Na Polnej... comeback...
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Na Polnej... comeback...
Witaj Gabi wiosennie u ciebie taka ładna kępka ranników a moje się gdzieś straciły, dobrze ze choć krokusy zostały i kwitną .Pozdrawiam
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Grażynko, ja też pomidorki popikowałam i teraz niech sobie rosną...
Hej Alutka... stara ekipa się zbiera...
Moje ciemierniki hmm... jakby Ci to powiedzieć... część wyrzuciłam, część przesadziłam i hoduję nowe z nasion... ogólnie powiedziawszy są , ale kondycja nie wszystkim dopisuje...
... te pełne rzeczywiście były pełne, ale po tych kilku latach zrobiły się jakieś pustawe i nieciekawe...
No i proszę... kolejna miła osóbka zawitała do mnie...
Witaj Madziu... miło że wpadłaś...
Ech Madziu... gdybyś wiedziała jak ja ten zakątek zmieniłam... toż to sama różanka prawie... ...tak to forum działa...
Witaj Halinko... jak dawno żeśmy się nie widziały... kurcze... trzeba to zmienić...
Hej Alutka... stara ekipa się zbiera...
Moje ciemierniki hmm... jakby Ci to powiedzieć... część wyrzuciłam, część przesadziłam i hoduję nowe z nasion... ogólnie powiedziawszy są , ale kondycja nie wszystkim dopisuje...
... te pełne rzeczywiście były pełne, ale po tych kilku latach zrobiły się jakieś pustawe i nieciekawe...
No i proszę... kolejna miła osóbka zawitała do mnie...
Witaj Madziu... miło że wpadłaś...
Ech Madziu... gdybyś wiedziała jak ja ten zakątek zmieniłam... toż to sama różanka prawie... ...tak to forum działa...
Witaj Halinko... jak dawno żeśmy się nie widziały... kurcze... trzeba to zmienić...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A pewnie, niech się wzmacniają i bujają w górę.
Będziemy się potem objadały rarytasami z własnej hodowli a inni będą zazdrościć.
Spokojności świątecznej i radochy z działki.
Będziemy się potem objadały rarytasami z własnej hodowli a inni będą zazdrościć.
Spokojności świątecznej i radochy z działki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi,wybaczam tylko dlatego że to róże
Ja też już mam przepikowane pomidorki.
Jakie odmiany siałaś Gabi?
Ja też już mam przepikowane pomidorki.
Jakie odmiany siałaś Gabi?
Pozdrawiam Magda
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Gabi moje jesienne zakupy też nie wyglądają za ciekawie oczywiście nie wszystkie .Na razie ich nie ruszam niech sobie grzecznie siedzą .Jednak październik to zbyt wczesne sadzenie potem one sobie zaczynają szaleć i takie są wiosenne efekty
- Gabriela
Już po świętach, ja narobiona jak diabli... kości bolą, nie mogę się wyprostować i nie wiem jak jutro dam radę cokolwiek zrobić na działce.. a roboty cała masa...
Grażynko, pomidorki śmigają i się cieszę, bo w zeszłym roku miałam beznadziejne... musiałam kupić gotowe sadzonki.
Madziu, mam Bekasy, Słonki i Malinowy ożarowski... praktycznie co roku je mam... Bekasy lubię bo są "wodniste", Słonki są bardzo plenne, a Malinowe lubi Małż... ja niespecjalnie, bo nie lubię "suchych"...
Jadziu, z moich jesiennych chyba wypadnie Lavender Ice... dwa lata temu kupiłam dwie sadzonki, ale jedna okazała się pomyłką...napisałam do sklepu i oczywiście dostałam nową... niestety jest czarna, choć troszkę zielonego widać pod ziemią... trzymam kciuki żeby odbiła... druga nowa też jest niezbyt, ale już w lepszym stanie niż ta pierwsza...
Reszta jest w porządku i widać już spore nowe przyrosty... oby tak dalej...
Alutka... dla Ciebie pełny ciemiernik...
moje ulubione wiosenne zawilce...
Grażynko, pomidorki śmigają i się cieszę, bo w zeszłym roku miałam beznadziejne... musiałam kupić gotowe sadzonki.
Madziu, mam Bekasy, Słonki i Malinowy ożarowski... praktycznie co roku je mam... Bekasy lubię bo są "wodniste", Słonki są bardzo plenne, a Malinowe lubi Małż... ja niespecjalnie, bo nie lubię "suchych"...
Jadziu, z moich jesiennych chyba wypadnie Lavender Ice... dwa lata temu kupiłam dwie sadzonki, ale jedna okazała się pomyłką...napisałam do sklepu i oczywiście dostałam nową... niestety jest czarna, choć troszkę zielonego widać pod ziemią... trzymam kciuki żeby odbiła... druga nowa też jest niezbyt, ale już w lepszym stanie niż ta pierwsza...
Reszta jest w porządku i widać już spore nowe przyrosty... oby tak dalej...
Alutka... dla Ciebie pełny ciemiernik...
moje ulubione wiosenne zawilce...
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Gabiś ja też ledwo żywa, ale już sporo mam posprzątane w ogrodzie.
Dzisiaj siałam warzywka i teraz oby tylko pogoda dopisała.
Jutro chcę dokończyć sprzątanie a potem już tylko prace na bieżąco.
Sporo kwitnie Ci kwiatków a te pełne ciemierniki wyglądają bosko.
Kwitną mi fiołki i pachniało nimi w całym ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Jaki śliczny kolor tych zawilców,muszę pomyśleć o nich tak lubię niebieskie kwiaty a ich nie mam Pozdrawiam
- JAKUCH
Zawilce greckie cudne pełne ciemierniki jest co podziwiać Róże zbyt szybko nam wysyłają, bo one po wsadzeniu zaczynają wegetacje .To jest też powodem ,że nie przeżywają lub są w fatalnym stanie po zimie.Z tego wniosek ,że lepiej kupować wiosną
- Gabriela
Grażynko, ja jutro kończę batalię... jeszcze tylko trochę mi zostało i potem leżę bykiem...kogra pisze:Gabiś ja też ledwo żywa, ale już sporo mam posprzątane w ogrodzie.
Ja jakoś nie czuję zapachu fiołków, a też je mam... muszę chyba na kolanach wąchać to wtedy coś do mnie doleci...
Halinko, to moje ulubione wiosenne kwiaty.. faktycznie ten kolor jest cudowny...eukomis pisze:Jaki śliczny kolor tych zawilców,muszę pomyśleć o nich tak lubię niebieskie kwiaty a ich nie mam Pozdrawiam
Jadziu, ja dostałam róże dopiero w listopadzie... chyba... ale że zima była ciepła, więc tak się porobiło... mam jednak nadzieję, że wszystkie się przyjmą...JAKUCH pisze:Zawilce greckie cudne pełne ciemierniki jest co podziwiać Róże zbyt szybko nam wysyłają, bo one po wsadzeniu zaczynają wegetacje .To jest też powodem ,że nie przeżywają lub są w fatalnym stanie po zimie.Z tego wniosek ,że lepiej kupować wiosną
- JAKUCH
Gabi cóż zrobić zawsze muszą być jakieś straty .może te dwie róże jeszcze odbiją i nacieszę sie ich kwiatami .Jednak strefa 6b to trochę maławo
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabi ciemierniki pierwsza klasa też się w końcu takich dorobiłam, tylko muszą jeszcze do mnie z Bydgoszczy dojechać
Zazdroszczę, że już uporałaś się z porządkami w ogrodzie, ja pewnie cały kwiecień będę walczyć Ot uroki większego areału
O pomidorach Bekas nie słyszałam, muszę zajrzeć do wujka google i się dokształcić co to za jedne
Zazdroszczę, że już uporałaś się z porządkami w ogrodzie, ja pewnie cały kwiecień będę walczyć Ot uroki większego areału
O pomidorach Bekas nie słyszałam, muszę zajrzeć do wujka google i się dokształcić co to za jedne
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela
Jadziu, ja w dalszym ciągu mam nadzieję że odbiją...teraz mam wątpliwości do dwóch róż.. Lavender Ice i Acropolis... ta druga coś tam wypuszcza, ale jakoś marnie...
Jolu, dzisiaj skończyłam ... teraz tylko muszę warzywka posiać i mogę podziwiać rozkwitające roślinki... z tego wynika, że mogłabym mieć znacznie większy ogródek...
Bekasy to chyba typowo szklarniowe pomidory... ja je lubię bo są smaczne i mają dużo wody...
i jak zwykle co roku mój Hermann w kąpieli...
Jolu, dzisiaj skończyłam ... teraz tylko muszę warzywka posiać i mogę podziwiać rozkwitające roślinki... z tego wynika, że mogłabym mieć znacznie większy ogródek...
Bekasy to chyba typowo szklarniowe pomidory... ja je lubię bo są smaczne i mają dużo wody...
i jak zwykle co roku mój Hermann w kąpieli...