Datura/Brugmansja - pielęgnacja/porady praktyczne - 5cz. (od 05.2015 - nadal ...
- janek45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 5cz. (od 05.2015 - nadal ...
Beato na pewno nie jest za późno możesz sadzić.
Moja biedaczka z braku słońca nie może całkowicie otworzyć paków.
Mam nadzieje że rozwiną się nie opadną.
Moja biedaczka z braku słońca nie może całkowicie otworzyć paków.
Mam nadzieje że rozwiną się nie opadną.
- bettysolo
- 500p
- Od: 12 paź 2010, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super to w weekend posadzę
Pozdrawiam Beata
Janek, wsadziłeś ją z donicą do gruntu czy bez ?
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Brawo Janek! Ja to nie wiem, kiedy w tym roku doczekam się kwiatów, no ale trochę mi się klopotów nabrało i nie ma kiedy zadbac o rosliny jak należy, nie mówiąc już o pogodzie. Wciąż noce są chłodne, więc i przyrost słaby. Kiedy mogę daję nawozy.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- stapeliowaty
- 100p
- Od: 10 lip 2012, o 17:03
To nie jest przypadkiem objaw żerowania przędziorka?
Hmm .. oglądałam listki od spodu i nie znalazłam żadnych robaczków..
- kaitou
- 200p
- Od: 4 lut 2011, o 12:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moja nigdy tak wcześnie nie zaczynała kwitnąć bo tnę je do zera, a miała bardzo ciężką zimę z przeprowadzką i remontem
Have a great day
Kamil
Kamil
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
Kama przędziorki są mikroskopijne. A może brak im jakichś składników pokarmowych.
Ja za to mam niebywałego pecha do odmiany theas liebling. Kiedys mi padła roczna sadzonka z przelania. Kupiłam drugą w ubiegłym roku z innego źródła, ładnie mi się rozrosła, wsadziłam do ziemi bez pojemnika a ona teraz zaczeła więdnąć, po oględzinach okazało się, że z konara przy ziemi aż skórka złazi. Dziwne to zważywszy, że wcale jej nie przelewam, tym bardziej, że jest bezpośrednio w gruncie. Spróbuję ją uratowac ale nie wiem całą noc u nas padało - w sumie na pozostałe rosliny to super tylko nie na tą. Dobrze, że mam ukorzenionego badylka wrazie co.
Ja za to mam niebywałego pecha do odmiany theas liebling. Kiedys mi padła roczna sadzonka z przelania. Kupiłam drugą w ubiegłym roku z innego źródła, ładnie mi się rozrosła, wsadziłam do ziemi bez pojemnika a ona teraz zaczeła więdnąć, po oględzinach okazało się, że z konara przy ziemi aż skórka złazi. Dziwne to zważywszy, że wcale jej nie przelewam, tym bardziej, że jest bezpośrednio w gruncie. Spróbuję ją uratowac ale nie wiem całą noc u nas padało - w sumie na pozostałe rosliny to super tylko nie na tą. Dobrze, że mam ukorzenionego badylka wrazie co.
Pozdrawiam Katarzyna
agabos, może listki obcierały się o coś podczas wiatru i dlatego są uszkodzone?
A ja mam dylemat czy nie powinnam odciąć tej jednej daturki żółtej i ukorzenić ? Wydaje mi się że sobie wzajemnie przeszkadzają .. jak myślicie?
A tutaj cała rodzinka
Proszę nie używać zdrobnień w przypadku nazw roślin w wątkach merytorycznych/mod.
A ja mam dylemat czy nie powinnam odciąć tej jednej daturki żółtej i ukorzenić ? Wydaje mi się że sobie wzajemnie przeszkadzają .. jak myślicie?
A tutaj cała rodzinka
Proszę nie używać zdrobnień w przypadku nazw roślin w wątkach merytorycznych/mod.