Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Martuś, serek wygląda apetycznie :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Martuś serek poczyniłaś, mniam :D . Ja kiedyś próbowałam zrobić i klapa, suchy niesmaczny, ble ;:185 . RH już cudownie zaczyna wyglądać, paprocie ;:167, złotlin od Marysi kwitnie, a mój ani jednego kwiatka. :evil:
Jak ja uwielbiam u Ciebie spacerować , zieleń, kwiaty, słońce przebijające się przez drzewa, ciepły cień, jakbym tam była i spacerowała.;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam w piękny słoneczny dzień ,na niebie nie ma ani jednej chmurki,ptaszki pięknie śpiewają i koniki polne grają ,żywa orkiestra przed domem .

Joasiu,grad strącił agreściki ,mróz zmroził niektóre kwiatuszki ,chyba nie zakwitną serduszki ,bo je omroziło a potem grad dołożył,ale to nie problem ,będą mocniejsze na rok następny ,uwielbiam własne wyroby i staram sie mieć ich jak najwięcej ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,Ty łobuzie :uszy ,że też do mnie Ci tak daleko :roll: zdjęcia czasem marnie się otwierają ,jak słabszy jest internet ,u mnie wczoraj też tak troszkę padało ale 3 razy zgoniło mnie z ogrodu ,serek jest pyszny ,nie miał czasu dojrzewać ,połowa już zjedzona ,obtarłam go solą jak mówiłaś i jest super i taki smaczny się zrobił,nie trzeba wyciągać do jedzenia z solanki,tylko gotowy do krojenia ,białe kwiatuszki nad aniołkiem to bratki ,złotlin nic sobie nie robi z przesadzania ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,ja mam dzisiaj specjalnych gości ,Ania z Przemkiem jedzie z kontroli z Katowic i mają do mnie wstąpić ;:196

Ala,dziękuję za pochwały,ser wyszedł pyszny i cieszę się ,bo bardzo lubię mieć wszystko swoje ,juz rok jak kupiłam odpowiedni garnek ,termometr i sita ,i tak mi zeszło z tym serem ,bo nie miałam podpuszczki i nie miałam czasu o to zadbać ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Aguś,cieszę się ,że w końcu zaczęłam go robić ,bo ciężko było mi sie za niego zabrać ,ciągle coś było ważniejsze,pozdrawiam :wit

Dorotko,wyszedł mi za pierwszym razem rewelacyjnie ,może potem nie będzie już tak dobrze :uszy może kiedyś sie uda ,że będziesz spacerowała w rzeczywistości ,przecież wszyscy sie gdzieś przemieszczamy ,wiec kto wie ,jak zawitasz w góry ,to do mnie po drodze,pozdrawiam i cudnego słoneczka życzę takiego jak jest dzisiaj u mnie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę fotek z wiosennego ogrodu,zapraszam .

Trzcinnik Karl Foerster tak zasuwa
Obrazek

różne zakątki jeszcze bez kwiatów,ale za moment będzie kolorowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnienie Obiela
Obrazek

Obrazek

jabłoń rajska forma płacząca zaczyna kwitnienie
Obrazek

jak maj to i pachnące bzy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

inne odmiany nadrabiają
Obrazek

fiołki zajęły cały kącik w cieniu pod drzewami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wszyscy chcą się pokazać z najlepszej strony ,czyli zakwitnąć
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jak nietypowo raniutko, też pewnie po całym dniu byłaś padnięta :;230 Czekam na te kolory już za chwilę ...na cudowne piwonie ;:167 Kurcze bratków nie poznałam to coś ze mną nie tak ;:223 Obielę muszę kupić może w tej szkółce koło Ciebie jak będę jechać to powiesz gdzie ona. Na razie urabiam kierowcę ;:306 Ten tydzień lekarski, ale w następnym zobaczymy. Miłego spotkania, bo pogodę macie ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

koziorozec pisze:
miały być białe to jest jeden
[url=http://s847.photobucket.com/user/marbru ... v.jpg.html]
Hahaha.. chyba nie ma takiej osoby, która by nie doświadczyła pomyłek z cebulowymi. Co ciekawe nie zdarzyło mi się jeszcze żeby w tych paczuszkach z biedronki pojawiły się jakieś niezgodne. Niestety ilość odmian jest ograniczona i co się okazuje nie zawsze w każdym sklepie są takie same ;:224
Aleja rododendronowa aż kusi, będzie się działo jak wszystko zakwitnie ;:oj
slimak900
200p
200p
Od: 27 lut 2013, o 12:25

Post »

Trzcinnik Karl Foerster piękny ;:138 moje trawy większość bez oznak życia :oops:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Och Martusiu piękne bzy, maj pachnie bzami cudnie ;:215
Olmo
50p
50p
Od: 6 lis 2014, o 20:25

Post »

Ogród zachwyca, a serek i dyskusja na jego temat tak działają na wyobraźnię i kubki smakowe, aż mi ślinka cieknie. Chyba czas zgłębić temat, bo do tej pory tylko zwykły twaróg robiłam - też smaczny.
Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Te kwiaty jak na drożdżach ;:306
szybko wszystko rośnie i te kolory ;:138
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Martusiu, narobiło mi się trochę zaległości u Ciebie, ale nadrobiłam ;:108
Najbardziej zauroczyła mnie Twoja jabłoń rajska - niesamowicie zakwitła! ;:180 Czy w jesieni ona ma malutkie jabłuszka? Ja mam jakąś jabłoń ozdobną, która kwitnie nawet ładnie, ale nigdy nie wydała żadnego owocu :(
Powoli gęsto się robi na Twoich rabatach - paprocie już mają bardzo wyrośnięte pastorały :D Bzy obsypane kwieciem, musi pachnieć bosko ;:170
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś spacer jak zawsze miły u ciebie. ;:196 Lilaki prawie czuję przez ekran. Magnolia jeszcze w kwiatach i powojnik pokazał kolor. ;:oj Ja już czekam na piwonie, zacznie się niedługo. ;:65 Smak takiego sera jest niepowtarzalny, ;:152 kiedyś robiłam. Teraz czasem topiony z kupnego zrobię.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,,środa rano ,słoneczko przepięknie świeci ,aż chce się iść do ogrodu i zobaczyć co tam nowego się dzieje.

Marysiu,wczoraj przez te moje emocje padłam ;:306 ja też czekam na kolory piwonii ,mam siewkę obieli to mogę Ci dać ,w mojej szkółce nie widziałam obieli ,ja ją kupiłam na mojej wystawie parę lat temu i w tym roku też były ,ale nic nie mówiłaś ,bo bym Ci kupiła,były piękne kwitnące,miłego dnia ;:196

Sabinko,ta kępa niezgodnych tulipanów nie jest z B ,kupiłam na śląsku na giełdzie kwiatowej ,z B wszystko się zgadza,rododendrony ładnie rosną i już lada moment zakwitną ,są różne odmiany ,więc i czas kwitnienia różny,miłego dnia :wit

Maju,u mnie wszystkie miskanty pięknie przetrwały zimę ,są jeszcze malutkie ,bo taka ich uroda,a trzcinnik jest wcześniejszy,pozdrawiam :wit

Iwonko,ja też kocham bzy i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich ,a ten zapach jest zniewalający :wit

_oleander_,zachęcam do zrobienia serka ,bo pyszny i swój ,trzeba kupić mleko od krowy i podpuszczkę w serowarze ,szybko przyślą ,ja też wcześniej robiłam tylko twarożek ,ale ten jest inny, :wit

Kasiu,to prawda rośliny tak zasuwają ,nie wiem gdzie im się spieszy ,jeden przed drugim chce być pierwszy ;:168

Eluś,wszystkie moje jabłonie rajskie mają owoce i to też jest ozdoba ogrodu,w ogrodzie pachnie cudnie ,bzy to obowiązkowe rośliny do ogrodu ,wszystko tak zasuwa,że nie można uwierzyć ,codziennie jest inaczej ,pozdrawiam ;:168

Soniu,madnolia dziwnym trafem nie przemarzła,jak były przymrozki i dalej kwitnie ,ani grad jej nie zbił a obok rajską tak strzepał ,piwonie lada moment będą ,już kolorują ,ser wyszedł świetny ,już dawno zbierałam sie go zrobić ,ale wiesz jak to u nas z czasem ,aż się zawzięłam ,pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”