ABC- cebula z nasion,rozsada cz.2
- rebeko
- 200p
- Od: 6 sty 2015, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ABC- cebula z rozsady cz.2
Moja cebula - Exibition i Ailsa Craig - posiane dzisiaj, stoją na grzejniku w towarzystwie porów. Zacznę też wypatrywać zielonych łebków. Już nie mogę się doczekać ciepełka...
Czy ktoś z forumków miał cebulę Rossa lunga di Firenze ? Piszą, żeby siać do gruntu i przerywać, więc nie wiem czy robić z niej rozsadę ?
Czy ktoś z forumków miał cebulę Rossa lunga di Firenze ? Piszą, żeby siać do gruntu i przerywać, więc nie wiem czy robić z niej rozsadę ?
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Exibition i Ailsa Craig wychodzą powoli po małych przejściach,mianowicie miałem odwiedziny kotka w paletkach ehh....
Pozdrawiam Paweł
-
- 200p
- Od: 8 cze 2015, o 14:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ppwolf będziesz tak dobry i pokażesz ile urosła cebula ? Nie wiem jak bardzo mam swoją poganiać
- Faworyt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2014, o 14:47
Dziewczyny jak to dziewczyny do fryzjera biegać lubią bez dwóch zdań. Ja jakoś nie za bardzo,dlatego Exhibition wysieję w przyszłym tygodniu.Roku zeszłego był to 28 luty i było to trochę za wcześnie jak dla mnie.
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Moje cebule wysiane 20 lutego prostują kolanka ale nie martwi mnie to ponieważ zapowiadają ocieplenie to wstawię pod foliak a w nim zrobię jeszcze inkubator . Jak trzeba będzie strzyc to mam wprawę swoich panów w domu strzygę regularnie i nie uciekają
Pozdrawiam Ela
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Moja Exhibition z ubiegłego roku dość słabo wykiełkowała, może jeszcze coś wylezie, ale widać wyraźnie, że nasiona cebuli szybko tracą zdolność kiełkowania.
Iza
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Swój pierwszy wysiew cebuli zrobiłem wczoraj. Jest to mix cebuli exhibition i innej podobnie rosnącej odmiany od znajomego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jakby co mam jeszcze paczke Exhibition, Globo i Ailsa craig. Za tydzień się okaże.
- Teresa Pszczola
- Od: 6 sty 2016, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy takie sieweczki cebuli można wcześnie wysadzać do gruntu, czy czekać do kwietnia?
-
- Od: 10 mar 2008, o 18:52
Niestety z wysadzaniem rozsady cebuli do gruntu w marcu lepiej się wstrzymać. To samo dotyczy siewu nasion bezpośrednio do gruntu. Młode roślinki źle znoszą niskie temperatury a zwłaszcza duże skoki temperaturowe i łatwo ulegają porażeniu przez grzyby (chorują). Czasami nawet sadzenie w kwietniu bywa ryzykowne.
- toldi
- Od: 15 wrz 2015, o 11:42
Dodam jeszcze, że słabo rosnąc (zimno) strasznie się zachwaszczają. Pospieszyłem sie w zeszłym roku i żałowałem. Obecnie jeszcze nawet nie wysiałem nasion, zrobię to za tydzień.
Pozdrawiam. Jacek
-
- 100p
- Od: 4 sty 2014, o 15:33
ja tez jeszcze nie wysiałem zastanawiam się czy wysiać juto czy za tydzień wszystko na spokojnie zdążą urosnąć ale myślę ze zrobię to jutro bo za tydzień mam w planach inne warzywka wysiać
-
- 200p
- Od: 8 maja 2016, o 21:49
Ja w tym roku wysialam exhibition, ailsa craig i mix kolorowych cebul. Siane w zeszłym roku mniej więcej o tej porze całkiem przyzwoicie wyrosły mimo niesprzyjających warunków. I nadal zajadamy się zebrana cebulą
Pozdrawiam, Ewa