Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.7
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 21 lip 2017, o 15:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.7
To jak myślicie mogę użyć siarczan potasu?i dodawać do mojej zupki?
- Sky12
- 200p
- Od: 10 wrz 2016, o 22:45
Skrzyp piękny wynik. Ile ci ott na dobę przyrasta? U mnie na dobę średnio przyrasta 25-28 ott, dynia za późno chyba u mnie odpaliła. Ma dap 24. Mój cel na sezon to 300kg, przy tej pogodzie będzie trudno. Nie wiadomo jak z zawiązkami trafić, aby rosła w jak najlepszym okresie. Upały mają powrócić około 1 sierpnia. Trochę za późno, bo to już dap ponad 30 będzie . Na krzaku 907 Kędziak zawiązka zaczyna ruszać. Czy według was grubość ogonka ma znaczenie w późniejszym wzroście dyni?
- marcin10312
- 500p
- Od: 27 mar 2013, o 11:33
- Kontakt:
Dap 16 D1 OTT 207 i D2 OTT 206. Przyrost 27 i 21. Podeśle ktoś tabelę z OTT i wagą dyni do odczytywania przyrostów?
Pozdrawiam Marcin
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Skrzyp Wynik rewelacyjny. Nie pamiętam dapów z poprzednich lat, więc nie wszystko moge powiedzieć ale patrząc na zeszłoroczne zapiski, to jest super.
Sky12 Jakie geny dyń masz i jakie ma Ott a tym 24Dapie i jakie miala na 15 i 20? Jak ma się ocieplic w sierpniu, to Ja wracam do swojego planu marzenie czyli 500kg.
Marcin Nadal nie kumam czy ty chcesz tabele z przeliczemiem Ott czy spis Dapów wraz z Ott poszczególnych dyń. Jak to drugie, to były wstawiane jakoś tydzień temu, więc musisz się cofnąć kilka stron.
Musashi Nie stosowałem nigdy siarczanu potasu, więc nie umiem doradzić.
Sky12 Jakie geny dyń masz i jakie ma Ott a tym 24Dapie i jakie miala na 15 i 20? Jak ma się ocieplic w sierpniu, to Ja wracam do swojego planu marzenie czyli 500kg.
Marcin Nadal nie kumam czy ty chcesz tabele z przeliczemiem Ott czy spis Dapów wraz z Ott poszczególnych dyń. Jak to drugie, to były wstawiane jakoś tydzień temu, więc musisz się cofnąć kilka stron.
Musashi Nie stosowałem nigdy siarczanu potasu, więc nie umiem doradzić.
To ładnie, ja mam jedną w dap 12 i cc50, w zeszłym roku cc50 przy dap 8 wykrecilem
-
No dobra pytanie brzmi inaczej czy użylibyście siarczanu potasu pod wasze dynie??
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Sky12 Dzięki. Jutro się przyjrze, dziś zbyt zmęczony jestem.
Musashi jakbym miał, to bym użył na pewno. Czy bym kupił specjalnie, to wątpie, choć pierwszy opis stosowania, po wpisaniu w google wypadł bardzo zachęcająco. po prostu za dużo już w nawozy wyłożyłem.
Musashi jakbym miał, to bym użył na pewno. Czy bym kupił specjalnie, to wątpie, choć pierwszy opis stosowania, po wpisaniu w google wypadł bardzo zachęcająco. po prostu za dużo już w nawozy wyłożyłem.
-
ok zaryzykuje i zastosuje ale szczegóły jak zareagowała dynia prześlę po 6 sierpnia jak wrócę z urlopu.zlecę tylko ojcu podlewanie ,narobię mu zupki w butelkach i będzie podlewał.
-- 25 lip 2017, o 23:07 --
-- 25 lip 2017, o 23:07 --
-
Mam inne pytanie co sądzicie o wodzie z oczka wodnego z rybkami bo właśnie taką wodą podlewam ponieważ jest cieplejsza niż ta z kranu ze studni?.
- Sky12
- 200p
- Od: 10 wrz 2016, o 22:45
Myślę że możesz podlać, raczej nie zaszkodzi jak masz jakiś zbiornik na wodę to możesz go napełnić, woda się ogrzeje i będzie gotowa do podlania.
Musashi masz takie naturalne oczko / bajorko z wodą opadową, czy stworzone ''sztucznie'' i wypełniane kranówką. Jeżeli naturalne, to nie ma nic lepszego pod dynie, cukinie, pomidory , kapustne, róże, bratki i inne gagatki itp. Pod warunkiem ,że nie jest zanieczyszczone ściekami. Ja mam na posesji taki mini stawek/bajorko i to jest główny wodopój w moim ogrodzie od wielu lat. Skutków ubocznych nie zauważyłam- wręcz przeciwnie.