Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Iwciu wszyscy za nią tęsknimy, jej dzieci i my. Nie była to typowa podwórkowa kotka tylko bardziej domowo/podwórkowa.

Małgosiu ja też zazdroszczę tym co mają blisko tą szkółkę, u mnie w tym co jest w pobliżu nic nie ma a jak coś jest to ceny z kosmosu. A przez internet nie lubię kupować bo kilka razy się nacięłam więc ciężko mi się kupuje, a często chce 2-3 rośliny to wtedy koszty wysyłki są wyższe niż te zamawiane rośliny.

U mnie chłodno, teoretycznie w słońcu jest w miarę ciepło ale wiatr jest bardzo chłodny i cały czas chodzę w polarze. Dopiero pierwsze tulipany się rozwijają a inne w pąkach potrzebują jeszcze sporo czasu. Za to zakwitły mirabelki i zaczyna kwitnąć morela :wink:

Obrazek

Obrazek

Zakwitają kolejne narcyzy i piwonia majowa już ma pączki :wink:
Obrazek

Obrazek

Nastał tez czas prymulek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozwinęły się anemony, miał być miks a są wszystkie niebieskie :wink:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj piękna wiosna u Ciebie u mnie temperatury letnie i wszystko kwitnie, ale piwonii nie mam tak ładnej co ma pączki. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Ale piękne kolorki ;:oj czuć wiosnę tak już na maxa ;:138
u mnie też anemony miał być mix a są wszystkie niebieskie chyba tak oszukują w tych paczuszkach sklepowych :D
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu ta piwonia zawsze kwitnie w połowie maja i to jest najwcześniejsza odmiana, inne dopiero wychodzą z ziemi. Najbardziej dziwi mnie to, że kwitnie bo ją przesadzałam i chyba podoba się jej nowe miejsce bo one lubią się obrażać a tej polepszyłam i świeże jedzonko dostała. U mnie jest ciepła ale jak stoję w zaciszu na bezpośrednim słońcu, ten wiatr jest straszny, cały czas wieje i nie da się chodzić na krótkim rękawku.

Lenko kolorów jest coraz więcej bo zaczynają się rozwijać tulipanki :wink: A w anemonach liczyłam na kolorową kępkę, a mam niebieskie poletko, ale nie jest źle bo one są urocze i na pewno jeszcze dokupię w inne miejsca.

Dziś znowu pół dnia w drodze bo byłam w Toruniu na małych zakupach, oraz w okolicach odwiedziłam jedną szkółkę gdzie kupiłam 3 hortensje i trochę doniczek do rozsad bo już mi zabrakło. Wstąpiliśmy też do Leroya :wink: po korę na rabaty no i nic ciekawego z kwiatów nie było, do Obi mąż nie dał się namówić na wejście, ale będę za tydzień w sobotę znowu więc już mu zapowiedziałam, że tym razem nie odpuszczę ;:173

Zaczynają rozwijać się tulipany:
Crystal Star
Obrazek

American Dream
Obrazek

Golden Apeldoorn
Obrazek

Kolejna prymulka
Obrazek

Róża z Auchana, podpędzona ma pierwszego pączka
Obrazek

Kolejne pomylone narcyzy, tym razem zakup z Aldika :(
Obrazek

A to młoda koteczka, która uwielbia wskakiwać na córki bujaczkę i się bujać
Obrazek

Kosiarka bezprzewodowa w akcji :wink:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Witaj :wit
przyszłam zobaczyć zakupy. Całkiem sporo kupiłaś, napisz jakie jeszcze cudeńka trafiły do rączek. :wink:

Wiedziałam o kozie co dba o trawnik, ale konik też jak widać sprawdza się idealnie. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Aguś koń dba lepiej o trawnik bo koza nie do końca lubi trawę, je ją w ostateczności chętniej by zjadła wszystko inne czyli to na czym mi bardziej zależy. A nasza Kropka (bo tak ma na imię konik ze zdjęcia) nie lubi się z naszymi końmi i ucieka z wybiegu zrywając pastucha więc musi chodzić oddzielnie. Wiesz te nowe zakupy będę pokazywać jak zaczną coś prezentować, bo niektóre jak brałam to nawet z ziemi nie wychodziły.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Jak nie za ciepło i jeszcze pada to się tylko trzeba cieszyć. U mnie od świąt spadło raz troszkę deszczu tak że tylko z wierzchu pomoczyło, a raczej postraszyło. Pod spodem sucho. Do tego temperatura prawie cały czas powyżej 20 stopni. Prawie lato, ale w kwietniu? Ciekawe jak będzie w lipcu. ;:88
Dużo roślinek kupiłaś. ;:63
Moje piwonie też pokazują pączki. Przesadziłam je w zeszłym roku, ale będą kwitnąć. Piękne kwiaty wiosenne, wnoszą słońce i radość do ogrodu. ;:3
Kotek na bujaczku ma wygodę. ;:41
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj u mnie temperatury lipcowe zapraszam do mnie to się wygrzejesz ;:306 pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj u mnie temperatury lipcowe zapraszam do mnie to się wygrzejesz ;:306 pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zakupy ;:333
Aniu, a konik tulipanów nie ruszy ? Blisko ma....
Ja z koniami to mam nie po drodze. :roll: Nawet dzisiaj tak sobie myślałam jak córka sobie jeździła i skakała na padoku. Lubię na nie patrzeć, pogłaskać, pogadać,,,,ale za blisko nie podchodzę. Zuza od 4- ego roku życia jeździ konno, kocha te zwierzęta i nie rozumie, że ja się ich zwyczajnie boję. :oops:
Byłaś w ogrodniczym w piątek? Ja miałam takie plany, ale syn mi je zreorganizował ....Popołudnie i wieczór spędziłam z wnusiem, bo syn i synowa wyskoczyli na zakupy :lol:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Irenko u mnie chłodniej i padało, ale co z tego skoro wiatr szybko ten deszcz osuszył i na mojej glinie momentalnie zrobiła się skała. Jak przeglądałam prognozę długoterminową to ma być chłodniej, bynajmniej u mnie, od poniedziałku ma codziennie padać to może w końcu porobię trochę na warzywniku.

Alu u nas zimno nie jest tylko zabierz ten wiatr :wink:

Małgosiu koń jeśli ma trawę to reszta go nie interesuje, gdyby trawa się skończyła to zacznie szukać innych smakołyków, wtedy to pewnie by tulipanami nie pogardziła. Ja konie kocham od dzieciństwa, teraz nie muszę jeździć wystarczy mi patrzenie i pogłaskanie.
W Rolniku nie byłam, bo mąż rozwalił oponę i wziął mój samochód do pracy więc byłam uziemiona, ale odbiłam to sobie popołudniowymi zakupami 3 hortensji :wink:

To teraz kilka dzisiejszych portrecików :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu, kosiarkę masz pierwsza klasa ;:180 . Nie zazdroszczę ci temperatur i wiatru . U nas pogoda jak w lecie , szkoda tylko że od świąt nie spadła ani jedna kropla deszczu. Kiedyś postraszyło burzą i sobie poszło.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu .
Dawno nie zaglądałam bo czasu mało a doba za krótka.
Twoja kosiarka już uruchomiona. Sama kosi. ;:333 U mnie jeszcze trawa nie skoszona a urosła i już czas na koszenie. Miłej niedzieli. :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Iwciu ja czekam na to ciepło bo właśnie się doprawiłam, już zaczęłam brać tabletki a tyle pracy jeszcze do zrobienia. Dziś widzę, że trochę mniej wieje ale za to jest chłodniej więc wychodzi na to samo :wink: Od poniedziałku widzę w praognozie, że ma codziennie przez tydzień padać, zobaczymy czy trafili z tą prognozą.

Alu my wczoraj kosiliśmy bo już trawa była stanowczo za wysoka, a kosiarka mało wydajna bo nie można jej puścić wszędzie :wink: A z tym że doba za krótka to masz rację, wieczorem wchodzę do domu i padam, później śni mi się czego jeszcze nie zrobiłam.

Rozkwitła pierwsza czereśnia i jest dosłownie oblepiona kwiatami:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu wiosenne kwiatki prezentują się wspaniale :) no ale czereśni to będzie sporo jeśli wszystkie kwiatki zostaną zapylone :) ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”