Zieloni przyjaciele Kati cz.2
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zieloni przyjaciele Kati cz.2
Pójdziesz spać
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976
Pewnie na długi weckend większość wyjechała. Chociaż od jakiegoś czasu zaobserwowałam, największą frekwencję w dni robocze niż w sobotę i niedzielę
Idę bo padam na twarz
Idę bo padam na twarz
- AGA Z
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu, bardzo piękny kwiatek. Jak to jest wymyślone, że kaktus ma same kolce a tak pięknie kwitnie. No i tek zabójczy kolorek.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mnie z rodziny kaktusiaków/sukulentów podobają się Euphorbie i Opuncje. Inne zaś, muszą mieć w sobie tzw. ''to coś'' by zdobyć moje serce. Ja bardziej za Hojami, Filodendronami, Scindapsusami / Epipremnum i z lekka za Dracenami jestem (szczególnie tymi o szerokich liściach i pasiastych).
Kasiu pięknie zakwitł kaktusik.
Gratulacje a czy on rośnie w samych kamykach czy ma tak tylko na wierzchu rzucone
Gratulacje a czy on rośnie w samych kamykach czy ma tak tylko na wierzchu rzucone
- kati-1976
Dziękuję za pochwały odnośnie kaktuska.
Krysiu, gdyby każdemu podobało się to samo to świat byłby nudny Ja ubustwian wszelkie sukulenty kaktuski, Euphorbie gruboszki hoje kaudeksy itd Filkami i sałatą z dekoracyjnymi listkami rółwnież nie gardzę. Dlatego z Wami siedzę w domowych a nie tylko w sukulentach
Zeberko . Miło że zaglądasz do moich zielonych
Mireczkurównież dziękuję. Odnośnie substratu to Mediolobivka siedzi w substracie gdzie jest 60% kamorków i innych minerałów i 40 %ziemi do kaktusów. Na wierzch i wokół korzenia sypię zawsze warstwę kamyczków po to by zapewnić im większą cyrkulację powietrza. po prostu by kaktus nie gnił. W sumie najbardziej wrażliwy korzeń mają Astrpohyta, ale ja zabezpieczam wszystkie. W myśl zasady przezorny ubezpieczony
I to właśnie mnie w tych roślinkach fascynuje. Drapiene a tak pięknie kwitnąAGA Z pisze:Kasiu, bardzo piękny kwiatek. Jak to jest wymyślone, że kaktus ma same kolce a tak pięknie kwitnie. No i tek zabójczy kolorek.
Krysiu, gdyby każdemu podobało się to samo to świat byłby nudny Ja ubustwian wszelkie sukulenty kaktuski, Euphorbie gruboszki hoje kaudeksy itd Filkami i sałatą z dekoracyjnymi listkami rółwnież nie gardzę. Dlatego z Wami siedzę w domowych a nie tylko w sukulentach
Zeberko . Miło że zaglądasz do moich zielonych
Mireczkurównież dziękuję. Odnośnie substratu to Mediolobivka siedzi w substracie gdzie jest 60% kamorków i innych minerałów i 40 %ziemi do kaktusów. Na wierzch i wokół korzenia sypię zawsze warstwę kamyczków po to by zapewnić im większą cyrkulację powietrza. po prostu by kaktus nie gnił. W sumie najbardziej wrażliwy korzeń mają Astrpohyta, ale ja zabezpieczam wszystkie. W myśl zasady przezorny ubezpieczony
- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Witaj Kasiu
Kaktusik pieknego kwiatuszka pokazał.
Kaktusik pieknego kwiatuszka pokazał.
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
Witaj Kasiu Dawno mnie u Ciebie nie było:( ogólnie ostatnio jestem zabiegana i zapracowana:( ale dzisiaj mam wolne i postanowiłam nadrobić zaległości:) Śliczną dostałaś Crassulkę od Ani a kaktusik pięknego kwiatuszka pokazał, tylko pozazdrościć:)
- kati-1976
Asiu, nie ważne jak często. Dla mnie liczy się że do mnie zaglądacie. To najlepsza dla mnie nagroda
Tomku, dziękuję. Fakt ta Mediolobivka ma wyjątkowy kolorek
Teraz obiecane miotełki kwiatowe Haworthii i Gasterii
Tomku, dziękuję. Fakt ta Mediolobivka ma wyjątkowy kolorek
Teraz obiecane miotełki kwiatowe Haworthii i Gasterii
Wow ta hawortia ma bardzo ciekawe kwiatuszki
- ewelina8005
- 1000p
- Od: 24 lip 2009, o 12:50
Kasiu pieknie zakwitły haworthii i gasteria
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18