Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród - lawenda i coś jeszcze

Post »

Uleczko myślę, że część długiego weekendu spędzisz na działce w tak piękną pogodę.
Nie zapomnij zrobić fotek. ;:65
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ula dostała udaru słonecznego czy co? :( Miała być wieczorem 22 a dziś 31 i jej nie ma. :roll:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Tajka - piękna różyczka ta Edelweiss :shock: czy masz ją w swoim ogrodzie?

Gencjano - Tajka zdradziła ze to Edelweiss, mam nadzieję że można ją u nas kupić. Zanosi się na ciepłą zimę, więc czas na sadzenie się wydłuży :)

Hala67 - :wit jak to fajnie że zawsze znajdujemy coś innego w obcych ogrodach, to inspirujące bardzo i zmusza do ciągłego ulepszanie, u mnie idzie to baardzo powoli

eukomis - cieszę się bardzo że chciało Ci się u mnie połazić, rzeczywiście nogi mogą zaboleć bo różnica terenu jest znaczna, ciągle mam pod górę :wink: zapraszam wiosną, teraz już nic się nie dzieje

Obrazek

Majeczko - jesteś zawiedziona że róz u mnie nie widać? łatwiej zrozumiesz moje różane rozterki, też jestem trochę zawiedziona, ale się nie poddaję, moje róze są jeszcze młodziutkie, w większości sadzone wiosną, nie bylo co pokazywać :( Kiedy widzę takie piękne rabaty jak u Ciebie to mam ochotę dalej próbować, w tym roku jedynie Leonardo i Heidi spisały się dobrze, Nostalgia dopiero jesienią ładnie kwitła. Róże kupuję po kilka sztuk, wiec odmianowo nie są to duże ilości, cóż to przy Twojej różanej liście. Widziałam Twoje nowe nabytki :shock: będzie co oglądać. Listę zrobię.
an-ka pisze: Jak mówi moja zaprzyjażniona ogrodniczka,to każdy kolor kwiatów nigdy się z drugim nie pogryzie- i wiesz co-ona ma rację
też o tym myślę i chociaż sama nie jestem zbyt odważna w łączeniu kolorów i do niedawna mówiłam że żółty z różowym to nigdy :wink: jednak " nigdy nie mów nigdy" :;230 też widziałam śliczne połączenia w tych kolorach, wszystko zależy jakie to odcienie

Tajka - ale jesteś zapobiegliwa :) dobrze ze mi przypomniałaś, trochę zostało pograbione ale nie wszystkie liście jeszcze spadły, już mam dość :oops:

ddrozd - Janusz, no tak, zamknąłeś wątek :( mam nadzieje że otworzysz, możesz nawet przez okno zrobić zdjęcia, ja musze na działkę dojechać i zmarznąć :wink: Też myślę zeby zamknąć bo nic ciekawego na mogę pokazać, ale Ciebie nic nie usprawiedliwia i upraszam o otwarcie wątku jesienno-zimowego ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Uluś przepiękne jesienne zdjęcie. W takim wspaniałym otoczeniu posiedzieć na ławeczce to prawdziwa rozkosz .....a i pogoda juz od dawna nas rozpieszcza ;:138
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, dzisiaj dopiero mam czas na działkę, grabię liście i palę bo nie mam siły wywozić na kompostownik, zaraz przylecą sąsiedzi ;:14 Jest przyjemnie i cieplutko, aż szkoda wracać. Jak Twoja Augusta? moje złapały plamki.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ula, :D różanka nie urośnie prze 4 miesiące :;230 :;230
Musisz mieć plan nasadzeń, rozeznanie co chcesz mieć i realizować ten plan. :;230 :;230 :;230
Ale jestem mądra co...... :;230 :;230
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Uleczko piękną fotkę jesiennego ogrodu wstawiłaś. ;:108
Z pewnością takich perełek jest o wiele więcej w Twoim ogrodzie.
Zrozumiałam, że grabienie liści o tej porze, to syzyfowa praca, ciągle spadają następne.
Róża Edelweiss rośnie w moim ogrodzie już 12 lat, kupiłam ją na Zemborzyckiej w kartoniku za grosik.
Pierwsze rozwijające się kwiaty tak ładnie wyglądają, następne już tak.
Pozwolę sobie wstawić fotkę, jeśli się nie pogniewasz. :D

Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja pograbiłam tylko orzechowe i kasztanowe liście do spalenia,
dymiłam trzy popołudnia, ale to przynajmniej materiały organiczne a nie plastik,
bo palony plastik czuję czasem wieczorem, gdy chodzę z kijami :roll: .
Pozostałe liście zamierzam zagonić dmuchawą pod żywopłoty,
niech się powoli rozkładają użyźniając glebę, jak to ma miejsce w naturze. :wink:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Ula, masz piękną szkarłatkę amerykańską, moja w zeszłym roku zginęła, ale rozsiała i mam młode sadzonki.
Ruch u Ciebie, nie ma co. Nie zamykaj wątku bo dziewczyny się zanudzą. :;230 :uszy
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Uleńko świętowałyście różano...pięknie się zrobiło, a jesień i tak nas dogoniła....oczywiście w ogrodzie a nie w życiu ;:224
uwielbiam twoje zdjęcia "z nastrojen Ulci" takie przechodzące kolorami i wypełniające się kwiatami i zielenią...śliczne jak twoje miejsce
powodzenia z różanymi planami :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No tak, 2 listopada, liście Augusty złapały plamki, jest się czym martwić! :wink: Ula, na jakim świecie Ty żyjesz? :;230
Grabienie liści...Cudowna rzecz! A czemu jak wywozisz liście na kompost, schodzą się sąsiedzi? To takie wydarzenie? :wink:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Przepiękne zdjęcie jesiennych drzew ;:180 .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Urszulko - miałam piękny jesienny spacer wśród kolorowych kwiatów i drzew. To takie fajne, gdy za oknem mgła.....
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu i na mojej Auguście jest troszkę plamek.....ale dosłownie odrobinkę....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję ze nikogo nie zgubiłam, muszę dzielić ZA DUŻO UŚMIESZKÓW

elsi - palę tylko orzechowe a i tak dymu było bardzo dużo, liście z grabów zapakowałam częściowo do worków, to są małe liście więc do wiosny będzie kompost a reszta pójdzie na kompostownik, oj mam tego dobra sporo

zwkwiat - no ruch sie zwiększył :D sama też mam więcej czasu na wirtualne spacery, do wiosny trzeba jakoś przeczekać. Nie wiedziałam ze szkarłatka się rozsiewa, będę uważała wiosną żeby nie wyplewić małych

Obrazek

-- So 05 lis 2011 09:44 --

patkaza - Aga, milutka jesteś, dziękuję. W sumie to nie lubię zbytnio robić zdjęć, ciągle jeszcze nie przeczytałam instrukcji i tym sposobem wychodzi jedno lepiej a inne raczej nie do pokazania. Muszę zobaczyć u Ciebie co znowu wymyśliłaś, bo co wymyśliłaś?

artam - pewnie już jesteś na działce i zakopujesz swoje zdobycze. widziałam. Marta marzycielka jestem, chcę mieć róże bezobsługowe :;230 z wielkim żalem jedną chorowitą odmianę wykopałam, jeszcze nie wyrzuciłam bo jakoś szkoda

Obrazek

kania - witaj, Twoje krzaczki równie piękne :) Modrzewie nie są lubiane, mają opinie śmieciuchów, ja jednak lubię je bardzo. Teraz są szczególnie piękne a ponadto przychodzi do nich dużo sójek

amba19 - :wit miło mi że chciałaś u mnie pospacerować, teraz będzie coraz więcej czasu na forumowe spacery

Aga - one miały ciężkie życie, ale dwie trafiły w dobre ręce :)

-- So 05 lis 2011 09:48 --

JEDNAK ZGUBIŁAM CAŁY POCZĄTEK ;:223

-- So 05 lis 2011 12:43 --

JEDNAK ZGUBIŁAM CAŁY POCZĄTEK ;:223

-- So 05 lis 2011 10:50 --

A .... Ciebie zgubiłam i Tajkę :wink: uśmieszki się nie podobały, podobno za dużo
majka411 pisze:Ula, :D różanka nie urośnie prze 4 miesiące :;230
Musisz mieć plan nasadzeń, rozeznanie co chcesz mieć i realizować ten plan. :;230
Ale jestem mądra co...... :;230
Majeczko, Twoje rabaty są tak piękne że pozwalam Ci się wymądrzać :;230 to wszystko prawda co piszesz ale to nie jest takie proste, ja mam trudności z planowaniem, niestety. Mam 8 szt Ascot, 3 szt Chipendale, 3 szt Clair Renaissance, 2 szt L.D.Braithwaite, 5szt Candelight tak z grubsza i pojęcia nie mam jak je pogrupować a dzisiaj chcę wsadzić. Uświadomiłaś mi, że jednak jest różnica, sadzone wiosną a jesienią, to prawda że nie miały dużo czasu aby ładnie zakwitnąć latem, jesienią już były lepsze.

Tajka - takie piękne zdjęcia możesz wstawiać ile chcesz, nawet by mi się to podobało, lecę do pracy

wspomnienie

Obrazek

Majka te pójdą na kompost, są bardzo chorowite - widzisz jak słucham Twoich rad :)
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”