Podziwiać, podziwiać i ... Nie wiem dlaczego jeszcze mnie u Ciebie nie było? Trochę to wina, że jeszcze ciągle poznaję forum i poruszam się jak słoń w składzie porcelany i zanim trafię tam gdzie chcę mija trochę czasu. Kolekcja Hippeastrum imponująca, też mój wiodący 'konik'. Trzeba przyznać, że masz farta w tych 'randkach w ciemno' w marketowych zakupach. Ja staram się już od 2 lat nic nie kupować (ale to tylko staram się), i kolekcja u mnie bez kupowania rośnie, bo dobra dusza nie potrafię niczego wyrzucić. Po drugie smutna jest ta nieuczciwość sprzedających i jeśli chodzi o hippeastra, to już praktycznie norma, a jak się odmiana sprawdzi to prawie jak wygrać w Totka.

Więc dubletów coraz więcej. Na dzień dzisiejszy dochodzi do mnie świadomość, że przyniosłem z piwnicy 1/3 kolekcji a parapety pełne.(Ty chyba masz parapety z gumy?)
Ale dość narzekania, nie od dziś mam słabość do zielonych a Twój 'Double Green' bardzo osłabił moje postanowienie nie kupowania.
Masz zabójczą kolekcję 'Sonatin', u mnie póki co 2 szt. 'Balentino' i 'Alaska' i pojawia się na rynku nowych odmian bez liku, więc chyba czas odmłodzić kolekcję.
No i masz nowego kibica wątku...