Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Grażynko, ale u Ciebie zima. ;:oj Stołówka ptasia super zaopatrzona, ziarna, tłuszcze i owoce. ;:215 U nas śniegu malutko, a ptaki śpiewały w południe, jak wiosną. Uwielbiam obserwować ptaki przy karmniku.
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Sikorki okocim spojrzeniu :;230, zima na stałe zagościła tak jak u mnie fajnie tylko szkoda ze tak zimno :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko śliczny ogródek, ale ja wolę kolorowy ;:168 Twoje lilie i róże żaden śnieg nie przebije ;:185
Już wszystko wiem co będziemy wymieniać i w odpowiednim czasie na piszę na pw.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale czyściutko i bielutko na Twojej działce i ptaszki jak szybko przyleciały do stołówki ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sylwia85 pisze:Witaj Grażynko :wit
Jak się ciesze że już jesteś za nami. Mam nadzieję że zdróweczko dopisuje. :)
Śniegu u Ciebie to sporo jest ale ja już z utęsknieniem czekam na wiosnę i kolory, kwiatki :)
Pozdrawiam serdecznie :)
Sylwuś nie ma nic wspanialszego jak początek wiosny ,kiedy przyroda budzi się do życia ,codziennie wtedy odkrywamy narodziny jakiejś roślinki
dziękuję ze zdrówkiem już coraz lepiej ;:196
Kasiula17 pisze:Jak kochana mam żubra w butelce więc nie pomaga. :;230 :;230
Jedynie co, to dobrze posiedzieć przy żubrze..........
Kasiula my najpierw wypijamy piwko z puszki a potem eM przerabia na odstraszacze, krety bardzo nie lubią hałasu a na prętach metalowych przy silnym wietrze to nieźle daje,dlatego może mamy trochę mniej intruzów :wit
cyma2704 pisze:Grażynko, ale u Ciebie zima. ;:oj Stołówka ptasia super zaopatrzona, ziarna, tłuszcze i owoce. ;:215 U nas śniegu malutko, a ptaki śpiewały w południe, jak wiosną. Uwielbiam obserwować ptaki przy karmniku.
Cyma mąż emeryt ma małe zajęcie z dokarmianiem ptaszków,a i pożytek z tego może też być,pomogą w sezonie ogrodowym w naturalnej selekcji wszelkich pasożytów :wit
Milcia120 pisze:Sikorki okocim spojrzeniu :;230, zima na stałe zagościła tak jak u mnie fajnie tylko szkoda ze tak zimno :D
Milcia na razie zimno mi nie przeszkadza bo siedzę w domu,niech trochę wymrozi wszelkie zarazki,raczej długiej zimy nie będzie i końcem lutego już ma być cieplej :wit
Maska pisze:Grażynko śliczny ogródek, ale ja wolę kolorowy ;:168 Twoje lilie i róże żaden śnieg nie przebije ;:185
Już wszystko wiem co będziemy wymieniać i w odpowiednim czasie na piszę na pw.
Marysiu wiadomo każdy woli ciepłe radosne kolory,z utęsknieniem będę czekać na pierwszy kwiatek na mojej działce,najwcześniej u mnie kwitną krokusy ,nie mam jeszcze ranników a u Ciebie są ,bo one chyba wyskakują pierwsze po zimie

cieszę się że sobie przypomniałaś jakie roślinki powymieniamy ,to jeszcze z Twoją sklerozą nie jest jeszcze tak źle, :tan
MariaWy pisze:Ale czyściutko i bielutko na Twojej działce i ptaszki jak szybko przyleciały do stołówki ;:138
Maryś cała radość zimą z tych ptaszków ,one zadowolone i my cieszymy się jak dzieci ;:306

będę dalej pokazywała wiosnę i lato w moim ogrodzie,może zechcecie popatrzeć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na razie dosyć ,pozdrawiam, miłych snów o wiośnie życzę ;:108
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Widoczki wiosenne i letnie to miód na serce o tej porze roku :)
Grażynko :wit i ja cieszę się,że jesteś ;:196

Masz sporą kolekcję żurawek ;:333
Ładnie kwitła Ci azalia ;:215 a pisałaś u mnie,że masz z nią kłopot.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nawet nie wiedziałam, że u ciebie jest tyle żurawek ;:131
Szkoda, że u mnie jedynymi ptakami, które dopchają się do jedzenia są sroki i wrony ;:222 Liczyłam w tym roku na jakieś sikorki..nawet najzwyklejsze wróble i nic. Odkąd raz wprowadziły się duże ptaszyska, tak wszelkie inne omijają nas z daleka ;:224
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Krychna pisze:Widoczki wiosenne i letnie to miód na serce o tej porze roku :)
Grażynko :wit i ja cieszę się,że jesteś ;:196

Masz sporą kolekcję żurawek ;:333
Ładnie kwitła Ci azalia ;:215 a pisałaś u mnie,że masz z nią kłopot.
Witaj Krysiu w zimowe sobotnie przedpołudnie,u nas nadal biało i mroźno ,kolorowe kwiatki wnoszą radość w nasze serca,dlatego trzeba pokazywać jak najwięcej ,żurawek uzbierało mi się troszkę ,polubiłam je bo wnoszą kolorowe urozmaicenie na rabatach
azalie mam dwie jedną wielkokwiatową ,ona dopiero rozwija się ,myślę że w tym roku pokarze już trochę więcej kwiatów, z kolei z japońskich dwóch została jedna w całości i drugiej kawałek ,to może pisałam o tej przemarzniętej ,jak w tym roku całkiem nie zmarznie to może jeszcze coś z niej będzie,
moje rośliny nie są w tym roku w ogóle pookrywane,chcę je wszystkie zahartować , zobaczę co z tego wyniknie :wit
nifredil pisze:Nawet nie wiedziałam, że u ciebie jest tyle żurawek ;:131
Szkoda, że u mnie jedynymi ptakami, które dopchają się do jedzenia są sroki i wrony ;:222 Liczyłam w tym roku na jakieś sikorki..nawet najzwyklejsze wróble i nic. Odkąd raz wprowadziły się duże ptaszyska, tak wszelkie inne omijają nas z daleka ;:224
WitajSabinko jak zaczęliśmy gospodarowanie na działce cztery lata temu o nawet nie wiedziałam o istnieniu żurawek,pobyt na forum pozwolił poznać wiele innych nieznanych mi wcześniej roślin,dzięki wspaniałomyślności koleżanki forumki Dorotki7 dostałam pierwsze żurawki od niej i tak wczepiła mi miłość do tych wdzięcznych listków,następne to już sama dokupowałam od koleżanki Ingi i tak powiększa się moja kolekcja

do nas sroki też zaglądają lecz do karmników nie mogą się zmieścić bo mąż zrobił ograniczniki i mają problem,za to mniejsze ptaszki mogą swobodnie pałaszować, ostatnio powiesiliśmy jabłka i też mają amatorów
pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu :wit ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Grażynko :wit
Bardzo się cieszę, że lepiej się czujesz i, że jesteś znów tutaj :)
Dobrze zrozumiałam, że ogród masz dopiero od 4 lat? Kurcze, a roślinki dorodniejsze jak u mnie po 7 latach ;:oj
Pokazuj je, pokazuj, zapewniam, że z przyjemnością "zechcę" oglądać ;:108
Faktycznie, żurawek masz dużo i bardzo ładne. Ja dopiero w tamtym roku doceniłam ich piękno i bezproblemowość.
No i Twoje zdjęcie mnie natchnęło, jak obsadzić dół szklarni. Dziękuję ;:196
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Grażynko kolory cudne, niebieskości moje ulubione. ;:196 Kolekcja żurawek imponująca i jeszcze wszystkie nazwane. ;:180 Zgubiony bucik przeuroczy. ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Grażynko,tyle kolorów i tyle żurawek ,u mnie nie ma wróbli a uwielbiam ich za śpiew o każdej porze dnia ,było dużo wróbli ,ale jak podbiliśmy dach to się wyniosły,a jaki jazgot był nad robotnikami ,że to robią ,aż nie do wiary,teraz tylko sikoreczki ,dzięcioły,sójki ,kosy,ale najbardziej to mi wróbli brak,miłego dnia życzę :wit ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Grażynko, ile masz żurawek ;:oj Moje ulubienice. Mam nadzieję, że wiosną będę się cieszyła tymi posadzonymi jesienią. I czytałam o ich rozmnażaniu z nasion, koniecznie muszę spróbować. Żurawek nigdy za dużo, prawda?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Tak powtórzę tylko, Grażynko masz piękną kolekcję Żurawek.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Grażynko więcej takich pozytywnych zdjęć poprosimy. Piękna kolekcja żurawek. Nie można przejść obok nich obojętnie.
Zawsze mam obawy czy okrywać roślinki czy nie ale jednak serce podpowiada zakrywaj bo szkoda byłoby je potracić. Tak mi się wydaje że w tym roku już mniej pookrywałam roślinek. ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Niezła kolekcja żurawek ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”