Oaza Spokoju
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Oaza Spokoju
Jeszcze Iryski pokażę bo one teraz zaczynają spektakl
Lilak, którego zapach rozchodzi się po całym ogrodzie
nowość upolowana, bardzo chciałam go mieć Lilak Sensation
Dąb błotny
Pozdrawiam odwiedzających i życzę miłych chwil w ogrodach
Lilak, którego zapach rozchodzi się po całym ogrodzie
nowość upolowana, bardzo chciałam go mieć Lilak Sensation
Dąb błotny
Pozdrawiam odwiedzających i życzę miłych chwil w ogrodach
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Achhhh Krysiu szkoda tej cudnie kwitnącej serduszki mój Cheer też już bez kwiatów wyglądały nieciekawie, wiec oberwałam .Szkoda gdyby przylepiły sie do liści po deszczach .Mnie jak na razie ominęły przymrozki, ale za to fajnie podlało mi ogródek z czego niezmiernie sie cieszę. Dzisiaj już dużo cieplej niż wczoraj może dzisiejsza nocka nie będzie aż tak tragiczna ani jutrzejsza. Moje Epimedium jest leciuchno różowawe prawie białe .Też lubię te Epimediowe listki one same maja dużo uroku.Cudne iryski i ten lilak dobrze ze ma kwiat to wiadomo czy to ten
- Krychna
Jadziu to pewnie inne Epimedium może to Niveum, bo ono jest takie niziutkie ale u mnie nie kwitło,na zdjęciu był biały kwiat, ale jak zakwitnie w przyszłym roku to porównamy, mi się nie chciało na tą pogodę obrywać kwiatów Cheer, jestem leniem i zmarzluchem Lilaka dlatego też kupiłam bo miał kwiat, cieszę się jak małe dziecko z zabawki, pozdrawiam
- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, przegapiłam taką piękną wiosnę u Ciebie
Cudownie kwitnące "poduszkowce" epimedia, tulipany i różanecznik. Przepiękne pierwiosnki Żal ślicznych serduszek, ale przycięte, mogą jeszcze ładnie zakwitnąć.Na szczęście zdążyłam na kwitnienie cudnych irysków. Te maluszki są takie słodkie
Teraz już tylko ciepłej wiosny!
Cudownie kwitnące "poduszkowce" epimedia, tulipany i różanecznik. Przepiękne pierwiosnki Żal ślicznych serduszek, ale przycięte, mogą jeszcze ładnie zakwitnąć.Na szczęście zdążyłam na kwitnienie cudnych irysków. Te maluszki są takie słodkie
Teraz już tylko ciepłej wiosny!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu niebieski irysek słodki, mój ulubiony kolor.
Radość z nowego lilaka uprawniona. Pasjonatce ogrodów przecież ciuchy lub buty nie mogą sprawić prawdziwej przyjemności. Mam tylko Palibin, jego zapach też zniewalający.
Zimno takie, że siedzę przed komputerem zamiast w ogrodzie.
Bobo słabiutko jeszcze ukorzeniona. Odezwę się, jak uznam, że gotowa do przesadzenia.
Pozdrawiam ciepło.
Radość z nowego lilaka uprawniona. Pasjonatce ogrodów przecież ciuchy lub buty nie mogą sprawić prawdziwej przyjemności. Mam tylko Palibin, jego zapach też zniewalający.
Zimno takie, że siedzę przed komputerem zamiast w ogrodzie.
Bobo słabiutko jeszcze ukorzeniona. Odezwę się, jak uznam, że gotowa do przesadzenia.
Pozdrawiam ciepło.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Krysiu ale u Ciebie różnorodność ,cudownie Poduchy floksów corocznie podziwiam u Ciebie:)
Epimedium masz sporo, ja jeszcze nie mam ani jednego, ale coś upoluję.To właśnie te liście czekoladowe mnie przyciągają.Widziałam w szkółce, ale miały żółte kwiatki, a ja bym chciała różowe lub białe.
Dzisiaj też zimno, czekam na cieplejsze dni, by już pomidory wysadzić.
Pozdrawiam serdecznie
Epimedium masz sporo, ja jeszcze nie mam ani jednego, ale coś upoluję.To właśnie te liście czekoladowe mnie przyciągają.Widziałam w szkółce, ale miały żółte kwiatki, a ja bym chciała różowe lub białe.
Dzisiaj też zimno, czekam na cieplejsze dni, by już pomidory wysadzić.
Pozdrawiam serdecznie
Szkoda serduszki.Taki piękny ,duży krzak.Śliczne widoczki pokazujesz.Kwiatków zatrzęsienie,co jeden to piękniejszy.Ten bez to ma dwukolorowe kwiatki?czy mi się wydaje??
Iryski te niskie śliczne.Ostatnio "choruję"na iryski i trochę już mam.
Przed chwilą u nas lało,a teraz prześwieca słońce przez chmury.
Miłego dnia.
Iryski te niskie śliczne.Ostatnio "choruję"na iryski i trochę już mam.
Przed chwilą u nas lało,a teraz prześwieca słońce przez chmury.
Miłego dnia.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Rododendronek Cheer kwitnie tak wcześnie? Czyżby on należał do tych szybko rozkwitających jak Cunnigham, czy to tylko w tym roku tak się u Ciebie pośpieszył Krysiu? Jest przepiękny, ale pewnie miałabym u siebie te same problemy co w przypadku CW. Zawsze jest co roku loteria, czy pąki przemarzną w czasie zimnych ogrodników, czy się utrzymają. Gdy tak oglądam inne ogrody, odnoszę wrażenie, że CW kwitnie w nich corocznie.
Czy ze swojego Cheer masz kwiaty każdego roku?
Czy ze swojego Cheer masz kwiaty każdego roku?
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Tulipany piękne,,,ale one odchodzą juz.
A iryski to masz rewelacyjne.
I lilaki ,umm pięknie i zapachowo cudnie.
A iryski to masz rewelacyjne.
I lilaki ,umm pięknie i zapachowo cudnie.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jakże cieszy taka upolowana zdobycz jak np Twój lilak.
Twój prezent urodzinowy pachnie, Krysiu aż u mnie.
Ślicznie, po prostu ślicznie.
Pozdrawiam
Twój prezent urodzinowy pachnie, Krysiu aż u mnie.
Ślicznie, po prostu ślicznie.
Pozdrawiam
- DzonaK
- 200p
- Od: 15 maja 2018, o 14:55
Witaj Krysiu
Ależ u Ciebie jest pięknie Irysy cudownie kwitną , a azaliami jestem zauroczona , że chyba sobie jedną kupie
Ależ u Ciebie jest pięknie Irysy cudownie kwitną , a azaliami jestem zauroczona , że chyba sobie jedną kupie
Pozdrawiam Joanna
Pod dębem
Pod dębem
- Krychna
Witajcie Kochani
Ciągle pada...tak cały tydzień, dobrze,bo groziło suszą a teraz dolało i to porządnie, weekend też zapowiada się deszczowy, w ogrodzie zieleń, mało kwitnień, trochę Azalie japońskie zaczynają, dużo pąków zniszczył mróz, zniszczył też listeczki Dęba błotnego nie mogę znieść widoku sterczących pustych gałązek, mam nadzieję że coś choć trochę się opuści, ucierpiało dużo krzewów i drzew podczas tych nieprzewidywalnych zimnych nocy , może gdyby była jedna to rośliny by sobie poradziły, ale było ich więcej. Dobrze że Piwonie nie ucierpiały i mają sporo pączków Skoro taka pogoda to dobra na przesadzanie roślin, więc dzielę i przesadzam w wolnej chwili od razu zbieram ślimaki, które już atakują
DzonaK Azalie mają piękne kolory, japonki są trochę wrażliwe na przymrozki, ale warte posiadania, dziękuję
Azalia Azurwolke
Beatko Lilak już posadzony na stałe miejsce, niedaleko Krasavitsa Moskvy, myślę,że będzie kiedyś fajnie jak razem zakwitną, ten drugi dopiero teraz otwiera kwiaty bo zimna go powstrzymały, pozdrawiam i dziękuję
Krasavitsa Moskvy
Aniu Tulipanki już odeszły, choć rekordzista prawie czarny jeden jedyny jaki się ostał z całej kępy kiedyś wsadzonej kwitł miesiąc teraz Iryski, azalie , rodki i inne czekają w kolejce, byleby było trochę cieplej, bo zimno i ciągle pada, pozdrawiam i dziękuję
Pełnik europejski
Wandziu Rododendron Cheer ma kwiaty co roku i ładnie przyrasta,kwitnie w tym czasie co i CW, choć tego drugiego nie posiadam ale jest w pobliskim ogrodzie.Cheer o dziwo zdążył zakwitnąć przed przymrozkami, więc nie zniszczyły pąków, bo jeden z dwóch Percy W, które posiadam podmarzł trochę, bo miał już nabrzmiałe pąki, drugiemu zaś nic się nie stało, widocznie miejscówka. Pozdrawiam i dziękuję
Percy Wiseman
Danusiu tak ten Lilak ma obrzeża białe, a środeczek ciemny fiolecik, jest uroczy Oj mi też iryski się bardzo podobają i też powiększam kolekcje, a jest ich bardzo dużo rodzai i kolorków, pozdrawiam i dziękuję
Goździki
Aniu Annes ja pierwszy raz posiałam jarzynki, pomidorków nie mam ale ogórki siałam i wychodzą, sałatkę, koperek, pietruszke, szpinak, rzodkiewkę, jak mi się wydarzą to będę powiększać sianie, tylko trochę cieełka by się przydało, bo maj zimny i brzydki jak do tej pory. Właśnie liście u epimedium lubię bardzo, choć kwiatuszki też są piękne , takie malizny, ale cudeńka, zakwitło w końcu Domino. Pozdrawiam i dziękuję
Epimedium Domino
Soniu boję się,że moje Palibiny, przemarzły bo takie nieciekawe pączusie mają, chyba się nie rozwiną, a tak lubię ich zapach, maj jest zimny i brzydki,może czerwiec będzie bardziej przychylny dla naszych ogrodów, dziękuję za pamięć o Bobo Pozdrawiam słonecznie
Skalnica
Martusiu cieszę się z Twoich odwiedzin, ja też rzadko zaglądam, bo czasu mało, a ciągle coś w życiu osobistym się dzieje, ale ogród to odskocznia od wszelkich bolączek i uwielbiam w nim przebywać. Czerwiec już za pasem i będzie kwitnienie Piwonii które dość ładnie zapączkowane, nawet nowości z wiosny mają pączki, choć ta kórej byłam bardzo ciekawa ma tylko liście ale może w przyszłym roku, pozdrawiam cieplutko
cdn
Ciągle pada...tak cały tydzień, dobrze,bo groziło suszą a teraz dolało i to porządnie, weekend też zapowiada się deszczowy, w ogrodzie zieleń, mało kwitnień, trochę Azalie japońskie zaczynają, dużo pąków zniszczył mróz, zniszczył też listeczki Dęba błotnego nie mogę znieść widoku sterczących pustych gałązek, mam nadzieję że coś choć trochę się opuści, ucierpiało dużo krzewów i drzew podczas tych nieprzewidywalnych zimnych nocy , może gdyby była jedna to rośliny by sobie poradziły, ale było ich więcej. Dobrze że Piwonie nie ucierpiały i mają sporo pączków Skoro taka pogoda to dobra na przesadzanie roślin, więc dzielę i przesadzam w wolnej chwili od razu zbieram ślimaki, które już atakują
DzonaK Azalie mają piękne kolory, japonki są trochę wrażliwe na przymrozki, ale warte posiadania, dziękuję
Azalia Azurwolke
Beatko Lilak już posadzony na stałe miejsce, niedaleko Krasavitsa Moskvy, myślę,że będzie kiedyś fajnie jak razem zakwitną, ten drugi dopiero teraz otwiera kwiaty bo zimna go powstrzymały, pozdrawiam i dziękuję
Krasavitsa Moskvy
Aniu Tulipanki już odeszły, choć rekordzista prawie czarny jeden jedyny jaki się ostał z całej kępy kiedyś wsadzonej kwitł miesiąc teraz Iryski, azalie , rodki i inne czekają w kolejce, byleby było trochę cieplej, bo zimno i ciągle pada, pozdrawiam i dziękuję
Pełnik europejski
Wandziu Rododendron Cheer ma kwiaty co roku i ładnie przyrasta,kwitnie w tym czasie co i CW, choć tego drugiego nie posiadam ale jest w pobliskim ogrodzie.Cheer o dziwo zdążył zakwitnąć przed przymrozkami, więc nie zniszczyły pąków, bo jeden z dwóch Percy W, które posiadam podmarzł trochę, bo miał już nabrzmiałe pąki, drugiemu zaś nic się nie stało, widocznie miejscówka. Pozdrawiam i dziękuję
Percy Wiseman
Danusiu tak ten Lilak ma obrzeża białe, a środeczek ciemny fiolecik, jest uroczy Oj mi też iryski się bardzo podobają i też powiększam kolekcje, a jest ich bardzo dużo rodzai i kolorków, pozdrawiam i dziękuję
Goździki
Aniu Annes ja pierwszy raz posiałam jarzynki, pomidorków nie mam ale ogórki siałam i wychodzą, sałatkę, koperek, pietruszke, szpinak, rzodkiewkę, jak mi się wydarzą to będę powiększać sianie, tylko trochę cieełka by się przydało, bo maj zimny i brzydki jak do tej pory. Właśnie liście u epimedium lubię bardzo, choć kwiatuszki też są piękne , takie malizny, ale cudeńka, zakwitło w końcu Domino. Pozdrawiam i dziękuję
Epimedium Domino
Soniu boję się,że moje Palibiny, przemarzły bo takie nieciekawe pączusie mają, chyba się nie rozwiną, a tak lubię ich zapach, maj jest zimny i brzydki,może czerwiec będzie bardziej przychylny dla naszych ogrodów, dziękuję za pamięć o Bobo Pozdrawiam słonecznie
Skalnica
Martusiu cieszę się z Twoich odwiedzin, ja też rzadko zaglądam, bo czasu mało, a ciągle coś w życiu osobistym się dzieje, ale ogród to odskocznia od wszelkich bolączek i uwielbiam w nim przebywać. Czerwiec już za pasem i będzie kwitnienie Piwonii które dość ładnie zapączkowane, nawet nowości z wiosny mają pączki, choć ta kórej byłam bardzo ciekawa ma tylko liście ale może w przyszłym roku, pozdrawiam cieplutko
cdn
- Krychna
To co się dzieje aktualnie w ogrodzie, zdjęcia robione między burzami, które nawiedzały moje okolice wczoraj.
Hostusie, najpiękniejsze wiosną
[/url
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/2195b2e30420a193]
Jadziu zobacz jak pięknie zakwitły
Velvet Caper piękny aksamitny, nowość w ogrodzie
Azalie
Speak s orange
Hostusie, najpiękniejsze wiosną
[/url
[url=https://www.fotosik.pl/zdjecie/2195b2e30420a193]
Jadziu zobacz jak pięknie zakwitły
Velvet Caper piękny aksamitny, nowość w ogrodzie