Mój ogród - Józef cz.1
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
Witaj Józiu! Pierwszy raz trafiłam do Twojego ogrodu. Wszystko jest bardzo ciekawe i śliczne, ale szczególnie zainteresował mnie Twój formowany jałowiec( zdjęcie z 24 lutego). Pisałeś gdzieś, że chcesz go oczyścić z kory. Ciekawa jestem jak to wygląda, czy już to zrobiłeś? A jeśli tak to czym? Interesuję się, bo sama mam podobny ( zajrzyj do mnie!). Najwięcej problemów sprawiają mi odrosty zielone na korze, dlatego ciekawi mnie jak wyglądają te konary pozbawione kory, może też sie zdecyduję? Ile razy w roku go przycinasz? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.
-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
- Józef
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2006, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No to moje ogromne gratylacje Bernadko!!Może teraz bęziesz mieć więcej czasu i mnie odwiedzisz.Ja już staram się omijać sklepu ogrodnicze choć nie zawsze mi sie to udaje.A trzeba by odwiedzić tyską giełdę..może jutro.Dziś pogoda pod psem a wczoraj było tak pięknie.Korci mnie żeby sobie kupić araukarię meksykańską.Przymierzałem się do niej już trzy razy i zawsze mi padała.Teraz zimy łagodniejsze więc może wreszcie będzie można ją posadzić i przeżyje.Jest dość droga bo 170 zeta za osiemdziesięcio centymetrową roślinkę.Sa też mniejsze ..za 70 ale im mniejsze tym gorzej się aklimatyzują.Ciekawe czy ktoś ma araukarię w swoim ogrodzie..
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj ... oczywiście, że Cię odwiedzę i to z taka radością .. ale jak sfinalizuję w końcu przeprowadzkę. Dziś znów podnosiłam sobie ciśnienie sprzatając silikon w łazience ... po moich fliziarzach i zauważyłam że "zapomnieli" położyć go przy oknie.
A nie mogłam odreagować w ogrodzie... bo zimno dziś i wiatr.
Kupiłam wczoraj 2 trzmielinki i coś jeszcze - a w sklepie też nie wiedzieli co to .. zrobiłam fotki , jutro powinnam je wgrać do mojego wątku - może będziesz wiedział , co nabyłam.........
A nie mogłam odreagować w ogrodzie... bo zimno dziś i wiatr.
Kupiłam wczoraj 2 trzmielinki i coś jeszcze - a w sklepie też nie wiedzieli co to .. zrobiłam fotki , jutro powinnam je wgrać do mojego wątku - może będziesz wiedział , co nabyłam.........