Doniczkowe kompozycje na balkon i taras od 2008 -
Re: Doniczkowe kompozycje na balkon i taras
Ja w ten weekend myślę posiać aksamitkę do gruntu,chyba nie za wcześnie...
- Agnieszka Gie
- 100p
- Od: 15 maja 2008, o 16:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IzaAla, pięknie Ci kwitły petunie jak na północną stronę. Moje na południowo-wschodniej, ale lekko ocienionej nie wypuszczały kwiatów tylko wyciągały się do słońca. W tym roku spróbuję z begoniami, szczególnie spodobała mi się dragon. Poeksperymentuję też z niecierpkami. Widziałam nowe odmiany gęste i obficie kwitnące, ciekawe czy sprawdzą się w cieniu.
Sama byłam zadziwiona tymi petuniami.Naprawdę mam od tej strony słońca jak na lekarstwo,za to od południowej - patelnia na maxa.Ja eksperymentować będę w tym roku z goździkami,którym nigdy nie miałamAgnieszka Gie pisze:IzaAla, pięknie Ci kwitły petunie jak na północną stronę. Moje na południowo-wschodniej, ale lekko ocienionej nie wypuszczały kwiatów tylko wyciągały się do słońca. W tym roku spróbuję z begoniami, szczególnie spodobała mi się dragon. Poeksperymentuję też z niecierpkami. Widziałam nowe odmiany gęste i obficie kwitnące, ciekawe czy sprawdzą się w cieniu.
-
- 200p
- Od: 17 maja 2013, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A u mnie oprócz bratków jeszcze nic nie jest dostępne:-(
ale może to i dobrze bo strasznie zimno i wietrznie.
Pieniążki wydaję na razie na donice.
Zapisuję się żeby wątek zapamiętać bo wspaniałe widziałam tu kompozycje.
ale może to i dobrze bo strasznie zimno i wietrznie.
Pieniążki wydaję na razie na donice.
Zapisuję się żeby wątek zapamiętać bo wspaniałe widziałam tu kompozycje.
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon
ANNA2006 Kolorowy balkon
U mnie na "zielonych rynkach" też jeszcze nie ma kwiatów,choć byłam w sobotę w obi to jest ich sporo,ale takich nie kupuję.Kupiłam też kilka doniczek,choć i tak jeszcze nie wszystkie,bo jeszcze wiklinowe kosze i korytka
- Zulka
- 100p
- Od: 29 cze 2009, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
W marketach są strasznie wymęczone te roślinki, nie kupuję tam. Kupuję u hodowców czy handlarzy na targach cotygodniowych w moim mieście. Kwiaty sprzedają już od dawna, na początku kwietnia już mieli surfinie ale niewielki wybór. Idę zaraz na na miasto co przywieźli dzisiaj Ma być piękny tydzień to może się skuszę i posadzę przed majówką.....zobaczymy.
Bardzo proszę jeszcze radę ,właśnie mam zamawiać korytka i kosze wiklinowe i tu mam zagwozdkę: czy kupować taki wyściełany folią i od razu do niej ziemia i sadzić kwiaty ,czy bez folii i wsadzić tam doniczkę z rośliną i traktować ją jako osłonkę.
Jak jest lepiej dla kwiatów?
Jak jest lepiej dla kwiatów?
-
- 200p
Jeśli wstawisz w doniczkach to potrzebujesz też podstawek które zajmują więcej miejsca...
Ja bym zamowiła z folią, na spód keramzyt i dopiero ziemię.
Strasznie mi się podobają takie wiklinowe pojemniki, kosze ale wydaje się że nie są praktyczne i do mniejszych roślin.
Polecałabym jak najgłębsze żeby miały roślinki dużo miejsca na korzonki wtedy będą lepiej rosły.
Pozdrawiam
Strasznie mi się podobają takie wiklinowe pojemniki, kosze ale wydaje się że nie są praktyczne i do mniejszych roślin.
Polecałabym jak najgłębsze żeby miały roślinki dużo miejsca na korzonki wtedy będą lepiej rosły.
Pozdrawiam
ANNA2006 Kolorowy balkon
ANNA2006 Kolorowy balkon
Ja nie potrzebuję ich dużo,bo mam inne-ale,że nie miałam do tej pory wiklinowych a są dosyć modne i przy okazji baardzo mi się również podobają, bo są niezwykle dekoracyjne to sobie sprawię ze 3 szt, ze 2 takie głębokie kosze i jedno korytko tylko nie wiedziałam właśnie czy z tą folią czy bez. http://images70.fotosik.pl/821/f9d71859a1b00f71m.jpg http://images69.fotosik.pl/821/53d7951ab38e191em.jpgANNA2006 pisze:Jeśli wstawisz w doniczkach to potrzebujesz też podstawek które zajmują więcej miejsca...
Pozdrawiam
-
- 200p
Super są te kosze/donice.Nie dziwię się że chcesz kupić.
Czy są drogie?
Czy są drogie?
ANNA2006 Kolorowy balkon
ANNA2006 Kolorowy balkon
Te głębokie kosze to zależy od ich wielkości :15 zł - 40 zł; natomiast korytka :20 zł - 40zł.
-
- 200p
Hmmm, cena normalna.Chociaż w takiej cenie można też kupić ceramiczne które są praktyczniejsze.
Ale wiklinowe są bardzo urokliwe i z chęcią obejrzę później Twoje nasadzenia .
Ale wiklinowe są bardzo urokliwe i z chęcią obejrzę później Twoje nasadzenia .
ANNA2006 Kolorowy balkon
ANNA2006 Kolorowy balkon
Oczywiście,że się pochwalę Mam ambitny plan nasadzać w majówkę... choć mam obawy trochę,bo np.dziś u mnie raniutko był jeszcze przymrozek A do 15 maja,żeby czekać do ogrodników jest jeszcze tak daleeko i z pewnością nie wytrzymam.