Gosiny ogród
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gosiny ogród
Wendy no to się ciesze, tak wiec czekam na adresy
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No faktycznie u Ciebie przymrozki przy takich budzących się do życia roślinkach to nie ciekawa sprawa
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Gosiu u Ciebie wiosennie a u mnie śnieg i to sporo napadało jest dziś -6...
..oj już też chcę wiosny.. to Ty nie musisz malować jajeczek na Wielkanoc
kurki to zrobią za Ciebie ...ale Ci dobrze
..oj już też chcę wiosny.. to Ty nie musisz malować jajeczek na Wielkanoc
kurki to zrobią za Ciebie ...ale Ci dobrze
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu zdjęcie z kamelią cudowne ,u nas zima w pełni a Ty takie widoki nam fundujesz ,aż miło się je ogląda.Żonkile wychodzą na całego chyba chciałaś powiedzieć że zaraz będą kwitły
Wiesz u mnie clematisy obudziły się już w te cieplejsze dni i teraz się o nie martwię bo wróciła zima .Mam nadzieję że dadzą radę .
Wiesz u mnie clematisy obudziły się już w te cieplejsze dni i teraz się o nie martwię bo wróciła zima .Mam nadzieję że dadzą radę .
- gosia22
Witam gorąco
U nas chyba nadeszła wiosna pisze chyba bo to jak by nie było mamy luty... hihi
Krokusy i tulipany zaczęły ładnie wschodzić, żonkile i kamelia już niedługo zakwitną.
M się zajmuje warzywniakiem , przesadził kapustę zasadził czosnek.
Ja robię wiosenne porządki, zasadziłam dwie nowe róże .
W końcu po miesięcznych poszukiwaniach znalazłam moja uwielbiana "Sheila parfum" . . Mam nadzieje ze pięknie mi będzie rosła
Fotkę zrobiłam w parku w Normandii była to miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieje ze mi ja odwzajemni .
Kupiłam tez nowa różę lianę "boby James" . Zasadziłam ja przy plocie by go zakryła.
Na Walentynki kupiłam mojemu M, Thér?sobie de Lisieux , bo mój M tez ma słabość do róż, mnie się zbytnio nie podoba no ale jak prezent to prezent.
U nas chyba nadeszła wiosna pisze chyba bo to jak by nie było mamy luty... hihi
Krokusy i tulipany zaczęły ładnie wschodzić, żonkile i kamelia już niedługo zakwitną.
M się zajmuje warzywniakiem , przesadził kapustę zasadził czosnek.
Ja robię wiosenne porządki, zasadziłam dwie nowe róże .
W końcu po miesięcznych poszukiwaniach znalazłam moja uwielbiana "Sheila parfum" . . Mam nadzieje ze pięknie mi będzie rosła
Fotkę zrobiłam w parku w Normandii była to miłość od pierwszego wejrzenia, mam nadzieje ze mi ja odwzajemni .
Kupiłam tez nowa różę lianę "boby James" . Zasadziłam ja przy plocie by go zakryła.
Na Walentynki kupiłam mojemu M, Thér?sobie de Lisieux , bo mój M tez ma słabość do róż, mnie się zbytnio nie podoba no ale jak prezent to prezent.
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Ooo, ta perfumowana Sheila jest wyjątkowo piękna. Co za uroda !
Właśnie mam porzycinać róże nie mając zupełnie pojęcia o tym. Może byś przyjechała do mnie Gosiu ? Z malinami też mam problem, bo nie przycinałam ich przed zimą, a teraz nie wiem czy można.
Zaczynają kwitnąć forsycje i ciemierniki mają już ładne kwiatki!
Właśnie mam porzycinać róże nie mając zupełnie pojęcia o tym. Może byś przyjechała do mnie Gosiu ? Z malinami też mam problem, bo nie przycinałam ich przed zimą, a teraz nie wiem czy można.
Zaczynają kwitnąć forsycje i ciemierniki mają już ładne kwiatki!
- gosia22
Fela witaj,
Jakie śliczne popołudnie mieliśmy, ni stąd ni zowąd pogoda się poprawiła. Jak mówi bretońskie przysłowie: w Bretanii mamy 4 pory roku w jednym dniu
Z dziećmi poszliśmy na długą przechadzkę, przyroda pięknie budzi się ze snu, nawet ceanothe / prusznik zaczyna wypuszczać niebieskie kwiaty. Nie miałam aparatu by popstrykać trochę zdjec.
Feus, jakoś do Ciebie szybko nie zawitam gdyż pracuje we wszystkie week endy w lutym...
Co do ciecia róż to jeśli chcesz to mogę ci przesłać scan z mojej genialnej książki dla takich amatorów jak ja . Wszystko jest pięknie wytłumaczone na rysunku.
Pstryknęłam fotkę po moich wielkich wiosennych porządkach. Kamienie wokół położyłam bo dzieci mi zdeptały angielki
Oczywiście to dopiero początki, nie przesilam się zbytnio by mi sil wystarczyło na przyszłość.
Za angielkami/ kamieniami (obok torby) chciałabym posadzić nowy rządek róż, tyle ze obawiam się ze angielki je przysłonią i nie nie będzie widać.
Zapomniałam wspomnieć ze za angielkami rośnie figa...
Potrzebuje porady...
Oj oj ile pracy mnie czeka ,ale nie wiem dlaczego wcale to mnie nie przeraza, bardziej czuje jakiś taki dreszczyk emocji
Jakie śliczne popołudnie mieliśmy, ni stąd ni zowąd pogoda się poprawiła. Jak mówi bretońskie przysłowie: w Bretanii mamy 4 pory roku w jednym dniu
Z dziećmi poszliśmy na długą przechadzkę, przyroda pięknie budzi się ze snu, nawet ceanothe / prusznik zaczyna wypuszczać niebieskie kwiaty. Nie miałam aparatu by popstrykać trochę zdjec.
Feus, jakoś do Ciebie szybko nie zawitam gdyż pracuje we wszystkie week endy w lutym...
Co do ciecia róż to jeśli chcesz to mogę ci przesłać scan z mojej genialnej książki dla takich amatorów jak ja . Wszystko jest pięknie wytłumaczone na rysunku.
Pstryknęłam fotkę po moich wielkich wiosennych porządkach. Kamienie wokół położyłam bo dzieci mi zdeptały angielki
Oczywiście to dopiero początki, nie przesilam się zbytnio by mi sil wystarczyło na przyszłość.
Za angielkami/ kamieniami (obok torby) chciałabym posadzić nowy rządek róż, tyle ze obawiam się ze angielki je przysłonią i nie nie będzie widać.
Zapomniałam wspomnieć ze za angielkami rośnie figa...
Potrzebuje porady...
Oj oj ile pracy mnie czeka ,ale nie wiem dlaczego wcale to mnie nie przeraza, bardziej czuje jakiś taki dreszczyk emocji
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Witaj Gosiu Ty już jesteś w wiosennych porządkach w ogródku a ja telepię się z zimna wiatrzysko okropne i do tego zapowiadaja za trzy dni ma być mróz...
..już było kilka dni cieplutko roślinki pokazały swoje główki i co teraz będzie ...
..prześliczne roże...
..już było kilka dni cieplutko roślinki pokazały swoje główki i co teraz będzie ...
..prześliczne roże...
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Poszukaj wyższych parkowych.gosia22 pisze:Za angielkami/ kamieniami (obok torby) chciałabym posadzić nowy rządek róż, tyle ze obawiam się ze angielki je przysłonią i nie nie będzie widać.
A może pnące?
Takie byłyby widoczne z pewnością.
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Co do Twoich róż, to trudno mi radzić, bo wiesz jakie mam o nich nikłe pojęcie, wiem tyle, że mają kolce i patrząc na Twoje zdjęcie jedna rzecz natychmiast przyszła mi do głowy. Należy chyba pomyśleć o ich przyszłej pielęgnacji, w takim gąszczu nie będzie to łatwe zadanie, a może być nawet bolesne.
Przypomnij mi Gosiu, co to za góra kamieni tam za zielonym parkanem? Co tam będzie?
Prześlij scan proszę, bo poinformowana blednie jestem, chociaż już trochę poczytałam tu, na forum, ale obrazek jakoś łatwiej do mnie przemawia. Ostatnio jest dużo wilgoci, a słońca prawie nie ma, więc z pracami ogrodowymi czekam na bardziej suche dni. Zrobiłam tylko troszeczkę porządku na tarasie. Ładnie teraz kwitną wrzośce (erica), prymulki, grewilla ? czy Twoja też? Ale najbardziej zdziwiły mnie gożdziki, bo są w doskonałej formie i od dłuższego czasu mają dużo pąków kwiatowych.
Przypomnij mi Gosiu, co to za góra kamieni tam za zielonym parkanem? Co tam będzie?
Prześlij scan proszę, bo poinformowana blednie jestem, chociaż już trochę poczytałam tu, na forum, ale obrazek jakoś łatwiej do mnie przemawia. Ostatnio jest dużo wilgoci, a słońca prawie nie ma, więc z pracami ogrodowymi czekam na bardziej suche dni. Zrobiłam tylko troszeczkę porządku na tarasie. Ładnie teraz kwitną wrzośce (erica), prymulki, grewilla ? czy Twoja też? Ale najbardziej zdziwiły mnie gożdziki, bo są w doskonałej formie i od dłuższego czasu mają dużo pąków kwiatowych.
- gosia22
Lora witam, u nas wiosna dochodzi powolutku, prymulki rosną na całego , jak u Feli goździki nie tylko maja paczki ale wypuściły kwiaty. Na początku myślałam ze to resztki od zeszłego lata hihi, ale nie, teraz wypuściły kwiaty A u was mam nadzieje ze zima w końcu sobie pójdzie na dobre.
Fela, za górą kamieni jest studnia , wokół jest ogrodzenie a przed nim są róże.
Aniu , dzięki za poradę. Nie mam pojęcia jakie są wyższe parkowe , zajrzę do Ciebie, na pewno odpowiedz znajdę w twoim wątku
Fela, za górą kamieni jest studnia , wokół jest ogrodzenie a przed nim są róże.
Aniu , dzięki za poradę. Nie mam pojęcia jakie są wyższe parkowe , zajrzę do Ciebie, na pewno odpowiedz znajdę w twoim wątku
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Gosiu, u Ciebie nawet trawa jest ładnie zielona U mnie całkowicie bura na razie. Prześliczną różę wybrałaś, a ta biała też mi się podoba, bardzo szlachetnie wygląda.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A może przesadź w tamto miejsce angielki, jeżeli boisz się że zasłonią inne róże.
A tutaj posadź niższe krzaczki
A tutaj posadź niższe krzaczki