Storczyki Venus
Re: Storczyki Venus
Ewuniu dziękuję, ja mam nadzieję na kwitnienie, ale zobaczymy
Kasiu i to jest na forum bardzo fajne, że można liczyć na innych wspaniałych Forumowiczów
Lucynko Ty to zawsze wyczujesz intencję jakby było inaczej nasza choroba polega na tym, że zawsze chcemy więcej
Kasiu i to jest na forum bardzo fajne, że można liczyć na innych wspaniałych Forumowiczów
Lucynko Ty to zawsze wyczujesz intencję jakby było inaczej nasza choroba polega na tym, że zawsze chcemy więcej
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
Witam
Chciałam wstawić kilka zdjęć,ale nie udami się wszystkich ponieważ mój aparat zastrajkował
Specjalnie dla Lucynko mój woskowy i jego korzonki przepraszam za liście, ale robiłam oprysk
jeszcze jedno
Moja piękna phal. Equestris alba - ostatni kwiat z pierwszego pędu spadł wczoraj, ale kwitnie obecnie na 2 pędach z czego jeden jest rozgałęziony
Reszta zdjęć jak uporam się z aparatem
Chciałam wstawić kilka zdjęć,ale nie udami się wszystkich ponieważ mój aparat zastrajkował
Specjalnie dla Lucynko mój woskowy i jego korzonki przepraszam za liście, ale robiłam oprysk
jeszcze jedno
Moja piękna phal. Equestris alba - ostatni kwiat z pierwszego pędu spadł wczoraj, ale kwitnie obecnie na 2 pędach z czego jeden jest rozgałęziony
Reszta zdjęć jak uporam się z aparatem
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- darek p
- 500p
- Od: 11 lip 2010, o 23:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Equestris alba pięknie kwitnie,widać jeszcze wiele pączków,jeszcze długo będzie cieszyć Twoje i Nasze oczy.Czekamy na koniec strajku aparatu.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Darku dziękuję .
Equestris alba kwitnie mi od maja poza tym pączków ma dużo i na trzecim pędzie są 3 rozgałęzienie
Equestris alba kwitnie mi od maja poza tym pączków ma dużo i na trzecim pędzie są 3 rozgałęzienie
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Julitko ależ cudnie kwitnie Equestris alba
Może kiedyś doczekam takiego u mnie.
Może kiedyś doczekam takiego u mnie.
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
equestris genialny! mam nadzieje że i mój zacznie coś produkować
Twój ma jeszcze całą masę pączków więc jeszcze długo będzie cieszył
Twój ma jeszcze całą masę pączków więc jeszcze długo będzie cieszył
Pozdrawiam Małgorzatka
Niektóre z moich storczyków ...
Niektóre z moich storczyków ...
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Nie koniecznie jestem fanką białych storczyków, ale ten pracowity maluszek bardzo mi się podoba
Te korzonki są świetne, faktycznie jeszcze troszkę i pomogą Ci w kuchni Dziękuję za zdjęcie
Te korzonki są świetne, faktycznie jeszcze troszkę i pomogą Ci w kuchni Dziękuję za zdjęcie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Fajny ten equestris alba, muszę przyznać że to bardzo pracowite roślinki.
Asiu i Małgosiu dziękuje za pochwały mojej "Białej Łabędzicy" mam nadzieję, że wasze ruszą i będą długo i pięknie kwitnąć
Lucynko cieszę się, że podobają Ci się korzonki mojego woskowego phal. faktycznie jak tak będą rosły to przydadzą się w pracach domowych .
Jeśli chodzi o białe storczyki to przyznam się, że ja też nie byłam fanką tego koloru, ale ten storczyk mnie urzekł swoim kolorem, wielkością i kształtem kwiatów oraz ich obfitością. Jest oczywiście jeszcze kilka białych storczyków, które mam lub będę miała w swojej kolekcji
Kasiu equestris alba jest bardzo pracowity i szybko się klimatyzuje w nowym otoczeniu
Dziś przy okazji przeglądania cattley muszę się pochwalić, że 2 będą kwitły pierwszą będzie Epc. Siam Jade a druga to Biała cattleya z ogromnym kwiatem.
Reszta cattley przyrasta i jeszcze 2 mają pochewki, ale na razie puste więc za jakiś czas okaże się czy będą kwitły
Kwiaty rozwinęła moja cambria, ale aparat mi szwankuje i zdjęcia mi nie wychodzą
Phal. tetraspis kształtuje pączki Liodoro też, ale jakoś powoli mu to idzie może do końca roku raczy mnie zachwycić swoim pięknem , phal. violacea kształtuje kolejny pączek
Kwitnie mi nadal kilka hybryd i phal. c-c flava, reszta odpoczywa lub kształtuje pędy
Lucynko cieszę się, że podobają Ci się korzonki mojego woskowego phal. faktycznie jak tak będą rosły to przydadzą się w pracach domowych .
Jeśli chodzi o białe storczyki to przyznam się, że ja też nie byłam fanką tego koloru, ale ten storczyk mnie urzekł swoim kolorem, wielkością i kształtem kwiatów oraz ich obfitością. Jest oczywiście jeszcze kilka białych storczyków, które mam lub będę miała w swojej kolekcji
Kasiu equestris alba jest bardzo pracowity i szybko się klimatyzuje w nowym otoczeniu
Dziś przy okazji przeglądania cattley muszę się pochwalić, że 2 będą kwitły pierwszą będzie Epc. Siam Jade a druga to Biała cattleya z ogromnym kwiatem.
Reszta cattley przyrasta i jeszcze 2 mają pochewki, ale na razie puste więc za jakiś czas okaże się czy będą kwitły
Kwiaty rozwinęła moja cambria, ale aparat mi szwankuje i zdjęcia mi nie wychodzą
Phal. tetraspis kształtuje pączki Liodoro też, ale jakoś powoli mu to idzie może do końca roku raczy mnie zachwycić swoim pięknem , phal. violacea kształtuje kolejny pączek
Kwitnie mi nadal kilka hybryd i phal. c-c flava, reszta odpoczywa lub kształtuje pędy
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Twoe storczyki są piękne. Equetris zachwyca kwiatuszkami
Witaj,
phal. Equestris mnie powalił na kolana Jest śliczny ;:91
Super korzonki na woskowcu
phal. Equestris mnie powalił na kolana Jest śliczny ;:91
Super korzonki na woskowcu
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Julitko cieszę się, że będą kwitnienia u Ciebie
Najbardziej będę wypatrywać oczy za Cattleyami
Wzięło mnie dokładnie na ten gatunek i już kombinuję co zrobić żeby ich się więcej u mnie zmieściło
Najbardziej będę wypatrywać oczy za Cattleyami
Wzięło mnie dokładnie na ten gatunek i już kombinuję co zrobić żeby ich się więcej u mnie zmieściło
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Julitko Phalaenopsis Equestris Alba pięknie wygląda i jeśli tak kwitły by wszystkie storczyki to nie miał bym nic przeciwko aby ta grupa roślin zdominowała kolekcję.