Rodzynek brazylijski(PhysalisPeruviana),miechunka pomidorowa i in. Cz.1
Re: Rodzynek brazylijski, miechunka pomidorowa i inne
U mnie niskie ze swoich nasionek mają około 2cm "wzrostu|".Dwie pomieszane odmiany.Bo jak zwykle pomieszałam nasionka
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marcoo16
Twoje nasionka kiełkują
Twoje nasionka kiełkują
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
No to suuper Oby się udały Podczas kiełkowania zapewnij im duużo ciepła, najlepiej jak przykryjesz pojemniczek folią.
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
-
Cały czas są przykryte lekko żeby był dostęp powietrza, dużo zeszło,będę bardzo pilnować może chociaż trochę nadgonią opóżnienie
Pozdrawiam Teresa
Witam. Po raz pierwszy siałam rodzynka. Siałam 15 marca, a jeszcze nic nie wzeszło . JUż się niepokoję. jak długo wschodzi rodzynek?, kupiłam nasiona Legutko
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Nawet nie mów. Rodzynek to moje największe rozczarowanie tego sezonu Z dwóch wysiewów z połowy marca, wzeszły teraz raptem 3roślinki W dodatku nie wiem czy cokolwiek z nich będzie A chciałem je spróbować
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pokaż zdjęcia -porównam z moimi. Jeden przepikowany do kubka po jogurcie już prawie padł,ale pojawiły się tam inne roślinki (kurde a nie siałam tam więcej). Teraz nie wiem co to, bo w innych doniczkach z tym samym podłożem jest "czysto".
Ze sklepowych nasion nie mam ani jednej sztuki, za to od forumki mam i to nie jedno ;) Mam nadzieję, że uda się mi je utrzymać przy życiu.
Ze sklepowych nasion nie mam ani jednej sztuki, za to od forumki mam i to nie jedno ;) Mam nadzieję, że uda się mi je utrzymać przy życiu.
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Ja mam również od forumki(o ile chodzi o mnie ) Zdjęć teraz nie wstawie. Ale one są w fazie początkowej, czyli prostowania liścieni. Ale wyglądają mizernie
Przestawiłam rodzynka w cieplejsze miejsce, razem z posianą dzisiaj stewią. Może jeszcze ruszy
Nie wolno w lesie kląć, kapelusz trzeba zdjąć
Pozdrawiam Violetta
Pozdrawiam Violetta
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bobej właśnie mi o takie zdjęcie chodzi, bo moje są w podobnej fazie. Takie dwa liścienie na cienkiej i długiej łodyżce - aż strach dotykać. No i miechunka pomidorowa zaczęła kiełkować
Juda, jeśli masz od Marcoo, a on ode mnie to nie ma żadnego opóźnienia Moje samosiejki wschodziły na początku maja a ok. 15 lipca były już pierwsze owocki. Jeszcze Ci się znudzą i nie będzie miał kto jeść A na przyszły rok w tych miejscach wzejdą Ci całe kępki malutkich samosiejek.juda pisze: będę bardzo pilnować może chociaż trochę nadgonią opóżnienie
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Moja miechunka też wykiełkowała. Rodzynka wysiałam później, ale jeszcze nie wschodzi.
-
To mnie pocieszyłaś bo myślałam ze za pózno .GRANIA pisze:Juda, jeśli masz od Marcoo, a on ode mnie to nie ma żadnego opóźnienia Moje samosiejki wschodziły na początku maja a ok. 15 lipca były już pierwsze owocki. Jeszcze Ci się znudzą i nie będzie miał kto jeść A na przyszły rok w tych miejscach wzejdą Ci całe kępki malutkich samosiejek.juda pisze: będę bardzo pilnować może chociaż trochę nadgonią opóżnienie
Ja przy sianiu nie przykrywałam ziemią tylko dłonią przycisnęłam zwilżam i niezbyt szczelnie folia .. siane 26 marca
a czy można suszyć skoro az takie plony?
Pozdrawiam Teresa