Rabatki Konstantego część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rabatki Konstantego część 4

Post »

Ewuniu ja mam taką sama różę i też ona teraz kwitnie, a zapach jaki ma fiu, fiu ;:224
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu-róża ta pachnie bardzo przyjemnie,wybujała niezwykle,to jej drugie kwitnienie w tym roku.
Kogro-czosnek spiralny zakwitł pod koniec września malutką fioletową główką,był niskiego wzrostu,miał tylko sporo liści takich poskręcanych.
Obrazek Obrazek

Niecierpek kwitnie dalej

Obrazek

Teresat-mole w polarze dziur nie wyjadły,tylko zostawiły jakby oprzęd,oby cierpiały na niestrawność!Porządnie przewietrzyć teraz nie mogę,to wyprałam i wypłukałam w pachnącym lawendą środku obie bluzy polarowe nie będące w stałym użytku,wyłożyłam dół szafy pachnącymi farbą drukarską gazetami,wsadziłam tam pęczek bagna i kulki antymolu dostarczone ze Lwowa.
Jadziu-Jakuch-staram się przygotować lub kupić ozdoby z naturalnych materiałów.Właśnie dzwoniła znajoma,bardzo podobały się jej i róże z liści i krzyż z mchem które ułożyłam na grobie jej ojca,długie lata pracowała poza Polską,a mieszka w stolicy,tu może bywać rzadko. Obrazek
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa

ładna ozdoba.... :)
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Piękne są takie ozdoby, mam nadzieję, że przyjmą się i w naszych stronach, gdzie króluje plastik we wszystkich kolorach tęczy :;230

Podziwiam Twoją cierpliwość co do remontu, i to, że mimo wszystko cieszą Cię jego potencjalne efekty. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona, gdy już skończą.

Ślicznie wygląda skalniak pokryty jesiennymi liśćmi :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewo piękna ta dekoracja z mchu taka naturalna. kiedyś groby przykrywało się gałązkami z igliwia i napuszonymi miechunkami, robiło się samemu więce i szło się cała rodziną na msze i zapalić świeczki było okej. Wczoraj byłam na cmentarzu i widzę jakie cuda są na grobach dużo przepychu,pomnik co jeden to droższy , a modlitwy to zero.Lubię pospacerować po starych cmentarzach na których są pomniki zwyczajne omurszałe widać na nich wiek,Wtedy dostrzegam ten czas przemijania.W mojej miejscowaści takich niema. Jak jestem w Kazimierzu Dolnym to często odwiedzam cmentarz , zachodzę na grób pisarki Kuncewiczównej.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale niespodzianka-wychodzę na cmentarz,a przed domem zaczepia mnie Halinka-Eukomis!Wraz z eMem odwiedziła Podwórkowy.Halinko tak na grobie Dziadków jak ojca koleżanki z dawnych lat,moich dwu licealnych nauczycielek osób samotnych przybyłych po wojnie ze Lwowa,jedna z nich -polonistka dożyła ponad stu lat zostawiłam dekoracje w 100 % naturalne.Ponieważ są to groby ziemne obrzeżone kamieniem -na barwinki,które tam rosną w sezonie gałąź jodły,sosny,wianek z jedliny,drewniany krzyż z dekoracją z mchu,bukiety kwiatów z gałązkami głogu,a jutro jeszcze dojdą chryzantemy.

Obrazek
A to już fotka z Salwatora-grób Stanisława Vincenza i szczególna wiązanka kwiatów.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewo :wit miło było przysiąść na ławeczce w podwórkowym w tak piękny jesienny dzień.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

HALINKO to Ewa musiała sie ucieszyć a Wy mieliście mile spędzoną niedzielę
Ewciu fajna i miła niespodzianka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu-zaskoczenie było totalne.Podwórkowy zyskał dwie własnoręcznie przez Halinkę wyhodowane wypasione sadzonki bluszczu złocistego,a jeszcze włoski rozmaryn,ale to już do kuchni.
Dzień był niebywałej urody,w planach porządkowanie i dekorowanie kilkunastu grobowców na jednym cmentarzu(bo drugi na dziś,a we Lwowie muszą zrobić za mnie),chwila skupienia,modlitwa.Spotkanie ze znajomymi harcerzami,kwesta.Nie zapomniałam o kupnie dla braciszków tzw.miodziku czyli słodkiej rąbanki z orzechami tradycyjnie sprzedawanej w pierwszych dniach listopada na stoiskach przycmentarnych.Miód i orzechy,trochę to trąci pogańskimi zwyczajami....
Przed wieczorna mszą z czołówką szukałam reklamówki z bluszczami w zakątku Podwórkowego,na noc nie mogłam ich tam zostawić,zwłaszcza pochodzącego z południa rozmarynu,a zasadzić nie miałam szans zdążyć.
ObrazekObrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Ewa, ja też byłam wczoraj w Krakowie, ale tylko przejazdem,
(wracając z wesela w BB), mieliśmy pasażerów do Krakowa. :wink:
Gdyby nie obowiązki zawodowe, zostalibyśmy choć dzień dłużej, szkoda.
Moja trójsklepka padła ofiarą przymrozku a Twoja jeszcze w pełnej krasie.
Bardzo lubię opadłe, żółte liście, Halinka - jak widzę - także :wink: .
W górach pięknie, lasy mienią się złotem i czerwienią - widoki pocztówkowe :!: .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elsi-Ale sms z drogi wysłać mogłaś!

Obrazek Obrazek Obrazek
Na cmentarzu przymrozek dopadł roślin,choć to stok południowy,w Podwórkowym zaciszniej.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Dzień był mocno zakręcony, tak to jest, jak chce się pogodzić kilka spraw naraz.
Zmęczenie dawało się we znaki, ostatnie 20 km przed domem śpiewaliśmy :!: , aby nie przysnąć :;230 .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Ewo - wczorajszy dzień i nad morzem był wyjątkowej urody... także sprzyjał odwiedzaniu grobów.
Tyle jeszcze kwiatów w Podwórkowym. i ten kot w białej masce... Cudny!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”