Ogród Linety
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Linety
Ale ci będzie kwitła juka Super!
Piwonie jak zawsze cudne
A co jest na zdjęciu nad piwonią?? To fioletowe, bo nie wiem a ładne
Piwonie jak zawsze cudne
A co jest na zdjęciu nad piwonią?? To fioletowe, bo nie wiem a ładne
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
- Ela SZ
- 200p
- Od: 12 sie 2011, o 13:57
Juka będzie piękna,a mnie one chyba nie lubią, mam je już trzeci sezon i jakieś takie marniutkie a lilie cudne chyba też w następnym roku je podpędzę...
Piwonie, niestety, już kończą kwitnienie, ale juka daje nadzieję na następne kwiaty w ogrodzie.
Moniczko, na zdjęciu nad piwoniami to ostróżka, jedna z dwóch uratowanych przed królikiem. Trzecia, obgryziona, niestety padła.
Elu, u mnie gleba marniutka, 10 cm piaszczystej uprawnej a potem czysty piach. Nie wiem, może jukom to właśnie odpowiada? A z tymi liliami miałam tylko szczęście, bo wcale tego nie planowałam.
Moniczko, na zdjęciu nad piwoniami to ostróżka, jedna z dwóch uratowanych przed królikiem. Trzecia, obgryziona, niestety padła.
Elu, u mnie gleba marniutka, 10 cm piaszczystej uprawnej a potem czysty piach. Nie wiem, może jukom to właśnie odpowiada? A z tymi liliami miałam tylko szczęście, bo wcale tego nie planowałam.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Linetko, u mnie też piwonie kończą kwitnienie. Dobrze, że zostają nam po nich zdjęcia . Lilia jest zachwycająca, widać, że ma bardzo intensywny kolor . A ostróżka, to już pewnie zawsze będzie się nam kojarzyła z Twoim niesfornym króliczkiem .
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczne masz te lilie... To są rośliny cebulowe, tak? Trzeba je wykopywać, czy zimująw gruncie?
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Linetko pięknie juka Ci zaczyna kwitnąć ,moja bardzo zmarniała trzymała się bardzo dobrze przez zimę ale wiosenny przymrozek zrobił swoje...lile bardzo ładne...
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Linetko z tą doniczką dla delospermy dobry pomysł , ale musisz jej zrobić dobry drenaż, na spód kamyczki i ziemię wymieszać z piaskiem, którego u ciebie nie brakuje. I doniczkę daj jej dużo większą, bo one bardzo szybko rosną . Albo po kwitnieniu podziel na kilka.
Powodzenia w rozmnażaniu.
Powodzenia w rozmnażaniu.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Stokroteczko, masz rację, ja już teraz oglądam sobie czasem zdjęcia przebiśniegów i krokusów i mam rażenie, że to było jakoś strasznie dawno. W każdym razie dobrze mieć te zdjęcia. Efektem ubocznym i też dobrym jest to, że się będzie pamiętało, co gdzie rośnie.
Misiaczku, tak, cebulowe. Nie wiem jeszcze, czy ich nie zabiorę przed zimą do piwnicy. Poprzednią zimę spędziły właśnie w piwnicy, w doniczce, w której zdobiły taras w poprzednim sezonie. Okazało się to dzięki zeszłorocznym zdjęciom. Ewentualnie porządnie przykryję, może to starczy na tym naszym stosunkowo ciepłym Śląsku.
Misiu, no tak, ja też nawet się trochę obawiałam, czy juka puści w tym roku pędy kwiatowe, bo dość długo nic się nie pokazywało. No ale w końcu pojawiły się trzy. Cieszę się, bo po tej zimie i wiośnie wszystkiego można się było spodziewać.
Marysiu, dziękuję, zrobię jak radzisz. Cieszę się, że mam takiego eksperta od tej nowo poznanej roślinki wśród znajomych na forum. No i cieszę się, że ona tak szybko rośnie. Cieszę się, że udało mi się ją kupić, bo była chyba ostatnia w sklepie. A taka jest śliczna, miło popatrzeć w te różowe oczęta na rabacie.
Misiaczku, tak, cebulowe. Nie wiem jeszcze, czy ich nie zabiorę przed zimą do piwnicy. Poprzednią zimę spędziły właśnie w piwnicy, w doniczce, w której zdobiły taras w poprzednim sezonie. Okazało się to dzięki zeszłorocznym zdjęciom. Ewentualnie porządnie przykryję, może to starczy na tym naszym stosunkowo ciepłym Śląsku.
Misiu, no tak, ja też nawet się trochę obawiałam, czy juka puści w tym roku pędy kwiatowe, bo dość długo nic się nie pokazywało. No ale w końcu pojawiły się trzy. Cieszę się, bo po tej zimie i wiośnie wszystkiego można się było spodziewać.
Marysiu, dziękuję, zrobię jak radzisz. Cieszę się, że mam takiego eksperta od tej nowo poznanej roślinki wśród znajomych na forum. No i cieszę się, że ona tak szybko rośnie. Cieszę się, że udało mi się ją kupić, bo była chyba ostatnia w sklepie. A taka jest śliczna, miło popatrzeć w te różowe oczęta na rabacie.
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Gratuluję juki mnie nigdy nie zaszczyciła kwiatkami No i ostróżka tez piękna nie wspomnę o piwoniach Serduszka Dla Ciebie będzie
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Francesca
- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Jaki ładny nasycony kolor tej lilii .
Za nazwę tawuły wierzbolistnej dziękuję bardzo, moja Mama to kiedyś miała i wywaliła a teraz się upiera, że to była budleja . Pokażę jej tę tawułę w necie i udowodnię cóż zacz .
Za nazwę tawuły wierzbolistnej dziękuję bardzo, moja Mama to kiedyś miała i wywaliła a teraz się upiera, że to była budleja . Pokażę jej tę tawułę w necie i udowodnię cóż zacz .
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Juka u mnie też zakwitnie w tym roku a w zeszłym leniuchowała.
Po piwoniach zostały już tylko wspomnienia.
Po piwoniach zostały już tylko wspomnienia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Piękne te Twoje juki a u mnie nizmiennie od lat bida z nędzą
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ale dużo kwiatów juka wystawia do słońca U mnie tylko jeden pęd ale i tak się cieszę bo to pierwszy raz. Ostróżki i lilie też bardzo ładne. Szkoda że peonie tak krótko kwitną. Moja biała ma tylko jeden kwiat ale podobnie jak juka pierwszy raz więc jestem zachwycona.
Ciekawa jestem jak będziesz wykorzystywać swoją szklarnię.
Ciekawa jestem jak będziesz wykorzystywać swoją szklarnię.