Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Przepraszam, ostatnio ciągle ganiam i nawet nie mam czasu porządnie pobuszować po forum?..
Moniczko-vertigo?? jestem do Twojej dyspozycji?.
Clair Marschall, dokładnie to, co napisałaś dla mnie doskonała pod każdym względem. Mam cztery krzaczki i nie żałuję. Parky jak ktoś, tu na forum napisał, ta róża jest konkurencją dla Austina i ja również tak ją odbieram. W tej chwili ma kolejne pąki, czekam na kwiaty. Więcej o niej napiszę Ci bliżej końca sezonu.
U mnie jest jeszcze dość krótko.
Moniczko, zdjęcie przetacznika zrobię jutro, a nazw ja niestety nie pamiętam, ale mogę Ci podać gdzie kupiłam.
Róża o którą pytasz, to Alexandra Princesse de Luxembirg.
Prawy dolny róg, to Lavender Pinocchio ?. w tym roku ma wyjątkowo katalogowy odcień.
Ślicznotka, to Spirit of Freedom?. teraz kwitnie na tegorocznych pędach. Pędy mam przygięte stąd ta dziwna jej poza?..
Aniu ? Sweety ?. o to, to Ty Chipkem ja Avalonkiem i w ten sposób wyszukujemy kolejne perełeczki.
Zaglądam do Ciebie i nie marudź jest tam na prawdę cudnie.
Ilonko-imwisz, dokładnie tak jak piszesz. Oceń sama jaka kolorystyczną plamę ona daje.
Mieciu, trafiłaś w mój czuły punkt?.. dobór kolorów?. to jest, to co mnie najbardziej kręci na moich rabatkach.
Nie zawsze róża w Realu ma kolor, którego szukam.
Stąd czasami kolejne zmiany.
Kolejne wspomnienia wczorajszego dnia
Doktorek ponownie kwitnie
Mamma Poulsena
A Shropshire Lad
Najniższa moja róża ma 10 cm wysokości, a jej kwiat jest ogromny , to reanimowana Andre le Notre.
Cudna róża, ale chyba nie przetrwa kolejnej zimy.
Ogólnie na rabatkach
Hansestadt Rostock i Alexandra Princesse de Luxembirg
Alexandra
Inna część rabatki różanej
Moniczko-vertigo?? jestem do Twojej dyspozycji?.
Clair Marschall, dokładnie to, co napisałaś dla mnie doskonała pod każdym względem. Mam cztery krzaczki i nie żałuję. Parky jak ktoś, tu na forum napisał, ta róża jest konkurencją dla Austina i ja również tak ją odbieram. W tej chwili ma kolejne pąki, czekam na kwiaty. Więcej o niej napiszę Ci bliżej końca sezonu.
U mnie jest jeszcze dość krótko.
Moniczko, zdjęcie przetacznika zrobię jutro, a nazw ja niestety nie pamiętam, ale mogę Ci podać gdzie kupiłam.
Róża o którą pytasz, to Alexandra Princesse de Luxembirg.
Prawy dolny róg, to Lavender Pinocchio ?. w tym roku ma wyjątkowo katalogowy odcień.
Ślicznotka, to Spirit of Freedom?. teraz kwitnie na tegorocznych pędach. Pędy mam przygięte stąd ta dziwna jej poza?..
Aniu ? Sweety ?. o to, to Ty Chipkem ja Avalonkiem i w ten sposób wyszukujemy kolejne perełeczki.
Zaglądam do Ciebie i nie marudź jest tam na prawdę cudnie.
Ilonko-imwisz, dokładnie tak jak piszesz. Oceń sama jaka kolorystyczną plamę ona daje.
Mieciu, trafiłaś w mój czuły punkt?.. dobór kolorów?. to jest, to co mnie najbardziej kręci na moich rabatkach.
Nie zawsze róża w Realu ma kolor, którego szukam.
Stąd czasami kolejne zmiany.
Kolejne wspomnienia wczorajszego dnia
Doktorek ponownie kwitnie
Mamma Poulsena
A Shropshire Lad
Najniższa moja róża ma 10 cm wysokości, a jej kwiat jest ogromny , to reanimowana Andre le Notre.
Cudna róża, ale chyba nie przetrwa kolejnej zimy.
Ogólnie na rabatkach
Hansestadt Rostock i Alexandra Princesse de Luxembirg
Alexandra
Inna część rabatki różanej
Maju, jak to dobrze, że masz żółte róże. U Ciebie one pięknie się komponują i stanowią taki radosny akcent
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka, ,powiedz jak wysoko/szeroko rosnie Alexandra.Bardzo mi sie podoba .Znowu cos planuje .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Majuś ,no nieziemskie kolorki,prawdziwy Eden.Masz rację-nie da się wybrać tej naj.Każda wabi czym innym-kolorem,kształtem,pokrojem,zapachem.....
Pinocchia już nie mam zadeptalam w zeszłym sezonie.
Pinocchia już nie mam zadeptalam w zeszłym sezonie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
Aniu-An bardzo lubię ciepłe kolory, żółte, maślane, kremowe?
Dalej za Tobą chodzi pewna francuzeczka ?.. będziemy działać ?
Witaj Alexia, a, co Ty planujesz ?.. zdradź nam troszeczkę nowych pomysłów.
Aleksandra rośnie od 120 ? 140 cm. Nie jest bardzo szeroka , może 40 ? 50 cm.
Natomiast pod ciężarem kwitów lekko sie pokłada na boki, akurat temu można zaradzić, podwiązując ją.
Dalej za Tobą chodzi pewna francuzeczka ?.. będziemy działać ?
Witaj Alexia, a, co Ty planujesz ?.. zdradź nam troszeczkę nowych pomysłów.
Aleksandra rośnie od 120 ? 140 cm. Nie jest bardzo szeroka , może 40 ? 50 cm.
Natomiast pod ciężarem kwitów lekko sie pokłada na boki, akurat temu można zaradzić, podwiązując ją.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam Aleksandrę, ale niestety ze szkółki, z której nic u mnie nie chce rosnąć i stąd nie poznałam. Moja to taka bida z nędzą, że szkoda mówić... Jeszcze nie zdołała wytworzyć pąka...
- majka411
Moniczko pisałam o Alexandrze Princesse de Luxembirg, a z której szkólki jeżeli moge spytać Twoja jest?
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sumienia nie masz Kiedy już pomyślałam, że nie aż tak źle posadziłam róże, Ty pokazujesz takie cudne zestawienia Odgapię ile wlezie
Ostatnio drażnią mnie, a właściwie raczej niepokoją, róże pstre, wielokolorowe, a mam takich kilka. Dotyczy to tych różowo-żółtych Podoba mi się Jubilee Celebration, ale drażni Może wreszcie zaczynam wiedzieć, co mi się podoba
Ostatnio drażnią mnie, a właściwie raczej niepokoją, róże pstre, wielokolorowe, a mam takich kilka. Dotyczy to tych różowo-żółtych Podoba mi się Jubilee Celebration, ale drażni Może wreszcie zaczynam wiedzieć, co mi się podoba
- majka411
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Oj, jak pięknie! Ja cały czas oglądam co u Ciebie, ale nie chcę Cię męczyć moimi "achami"
Ale padłam jak zobaczyłam duet Hansestadt Rostock i Alexandra Princesse de Luxemburg
Ale padłam jak zobaczyłam duet Hansestadt Rostock i Alexandra Princesse de Luxemburg
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majka411
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Majeczko, zaglądam do Ciebie prawie codziennie, nie zawsze jednak wiem co napisać, bo wciąż na okrągło zachwycam się Twoimi pięknymi różami, a że sama nie wiem, która z nich podoba mi się najbardziej więc po cichutku sobie wdycham i zapisuję kolejne chciejstwa. Moje też niezmiernie mnie cieszą, ale to jeszcze młodziaki, póki co daję im jeszcze jeden sezon, no może dwa i pewnie będzie przesadzanie jak rzeczywiście rozrosną się w takie krzaczory jakie pokazała Kasia na zdjęciach z Rosarium, aż boje się myśleć, ale w razie "W" pomysł juz mam, rzeczywistość jednak pokaże swoje. Nie wiem czy nie doczytałam czy nie znalazłam, ale o co chodzi z ta różą Zochy Justynki, strasznie mnie to ciekawi, Aleksandra przepiękna jak brzmi jej cała nazwa, miałam zapisane, ale kartki już powyrzucałam w przekonaniu, że więcej róż raczej nie kupię, ale kto wie, sama nie wiem jak to robię, ale wciąż chodzę po działce i szukam miejsca na następne, to na prawdę jest nie uleczalne , wiem, że dużo ich już nie upcham, ale na Doktorka choruję strasznie. Majeczko, jaką z róż poleciłabyś na płot, chodzi o to żeby nie była za szeroka (zajmowała jak najmniej miejsca}, a rozrastała się rozłogami po nim?
- Dyskrecja
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Cudne róże, piękne zdjęcia, wszystko do siebie pasuje.
Maju, czy masz Spiryt of Freedom, mam na nią ochotę, napisz co o niej sądzisz.
Maju, czy masz Spiryt of Freedom, mam na nią ochotę, napisz co o niej sądzisz.