Moje zielone królestwo - ewab123

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Moje olki już kilka nocy spędziły na podwórku i wszystko z nimi w porządku. Wczoraj posadziłam bratki do skrzynek. Teraz już czuję wiosnę. Dokupiłam dwie róże (na ryneczku) i porównam, jak będą rosły. Calie przesadziłam do większych doniczek i na dzień wystawiam na dwór. Każdą wolną chwilę przeznaczam na pozimowe porządki w ogrodzie.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo Witaj :D Szybciutko parę słów -roboty dużo ,czasu brak ,wiosna na całego ,a ja z grypą.Pozdrawiam. :!:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu wiosennie i przedświątecznie! Ja tylko na chwileczkę by życzyć pogodnych i radosnych Świąt!
x-d-a
---
Od: 3 sty 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo,
z okazji Świat Wielkiej Nocy życzę Tobie i Twoim bliskim wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, zdrowia i miłości.
Wesołego Alleluja :!:
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Z okazji ŚWIĄT WIELKANOCNYCH wszelkiej pomyślności radosnego i mokrego
dyngusa oraz smacznego jajka życzy Romka z rodziną
ida74
---

Post »

Ewo witaj po świątecznie :!: Widzę ,że tak samo nie masz czasu na pogaduchy na forum ...ale wiosna ....Dobrze,że już po świętach czasu będzie więcej ,albo i nie ...Trzeba nadrobić zaległości na forum ,powstawiać fotki ,poopisywać wszystko .Pozdrawiam i dziękuję za życzenia świąteczne.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj!
Byłam wczoraj w Lelkowie, ale nie chciałam Ci zawracać głowy w Święta. Te ranniki podrzucę Ci przy innej okazji.
ida74
---

Post »

Ewo gdzie Ty :?: Targi się zaczynają od piątku na lubelskiej 26 kwiecień. :D Jak tam straty pomrozowe duże :?: Ściskam mocno :!:
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Witajcie Dziewczyny. Ostatnio nie ma mnie, bo nie wyrabiam się z robotą. Jak już wrócę do domu z podwórka, to nie chce mi się ruszyć ani ręką ,ani nogą. W między czasie syn kończył szkołę i też byłam zaangażowana w to zakończenie.
Co nowego dzieje się u mnie? Rośliny bardzo ładnie przeżyły zimę, natomiast te ostatnie chłody zrobiły trochę biedy. Mam nadzieję, że większość odbije. Mam kłopot z różanecznikami. Odpadają mi kolejne dwa. Pryskam je od grzyba, ale nie wiem, czy uda mi się je uratować.
Powstaje altanka i wraz z nią nowe rabatki. W tym tygodniu budowla podobno ma być zakończona. Efekt jak na razie bardzo mi się podoba.
Wczoraj byłam cały dzień na targach ogrodniczych w Olsztynie. Raj dla oka. Oczywiście zakupiłam co nieco : Grujecznik(drzewko lub krzew)- podobno liście przed opadnięciem jesienią pachną poziomkami. Cytryniec chiński to kolejny nabytek. Silnie rosnące pnącze z owocami. Clematis Violet Pink, Penstemon, Serduszka okazała biała, Czosnek olbrzymi, irys -nowa odmiana, na skalniak coś czego nazwa właśnie mi uciekła z głowy, do skrzynki jako wypełniacz roślina o cytrynowozielonych liściach. I to by było na tyle. Wczoraj część już posadziłam do gruntu. Niespodziewani goście przerwali mi i reszta roślin musi poczekać do następnego tygodnia.
Ładnie w tej chwili kwitną: różne żonkile, tulipany, korona cesarska, szafirki, miodunka, omieg, barwinek, jeszcze hiacynty, floks szydlasty, gęsiówka kaukaska, forsycja i oczywiście magnolie.Może później zrobię trochę zdjęć, to wstawię.
Izo, szkoda,że nie zajechaliście w drugi dzień świąt. Od 18.00 byliśmy w domu.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Ido, a Ty gdzie? Nie mogę znaleźć Twojego wątku. Pewnie jeszcze jesteś na targach?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ewo-to wstaw zdjęcia jak będziesz wolniejsza. Na Targach w Krakowie asortyment był podobny, serduszek obu rodzajów i czosnków ozdobnych sporo.No i magnolie, w tym żółta.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Oj ostatnio bardzo zaniedbałam forum. Aż mi wstyd. Myślę, że wybaczycie mi bo i powody są ważne. Po pierwsze -maturzysta w domu. Przeżywam tę jego maturę bardziej niż kiedyś swoją. Po drugie- wiosna. Masa pracy w ogrodzie .Po trzecie kilka ważnych uroczystości rodzinnych. A tak ogólnie, to jak wracam do domu to już padam i nawet mi się nie chce kliknąć komputera. Teraz pochwalę się altanką, która właśnie została ukończona:
Obrazek
Napracowaliśmy się bardzo, ale chyba efekt jest. Wyjaśnię,że wszystko jest wykonane z dębowych gałęzi, które trzeba było okorować i dopasować kształtem do siebie. Część ścianek jest pleciona z wikliny, którą trzeba było też okorować. Wszystko jest pobejcowane na kolor- kasztan. Podłoga została wykonana z odpadów szlifowanego kamienia z zakładu kamieniarskiego.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Teraz trochę zdjęć moich nowych nabytków:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”