Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Pięknie kwitnąca czereśnia, będzie co pojeść. ;:oj . Trawniczek skoszony , u mnie także. ;:173 . Szkoda że pogoda się popsuła, u mnie w nocy już troszkę popadało i zrobiło się chłodno. Szkoda bo teraz tyle kwitnień, jest co podziwiać a przy takiej pogodzie mogę wszystkiego nie zobaczyć. ;:173 Życzę zdrówka. ;:168
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kosiarka bezprzewodowa ;:306 Miałem taką samą, tylko kosiła wszystko na swojej drodze :lol:
Aniu ten rok zapowiada się bardzo urodzajnie pod względem owoców .Moje drzewa owocowe (pestkowe ) uginają się od ilości kwiatów . O dziwo zaczynają kwitnąć już jabłonie , bardzo wcześnie .

U mnie dzisiaj (chyba, właśnie wracam do domu i zaraz sprawdzę) zakwitną pierwsze irysy :heja

A poza tym bardzo u Ciebe kolorowo :)
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj słodki ten kociak :) ja też będę miała ale dopiero w maju już nie mogę się doczekać.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale mnie ubawiłaś tą kosiarką :;230 Wiosenne widoczki cudne ;:215
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Kochani ostatnio cierpię na brak czasu :wink: Poczytuje wasze wątki z telefonu siedząc u lekarza lub w samochodzie czekając na dzieciaki, z niczym nie mogę się wyrobić. W tej chwili u mnie chłodno i pada, więc część prac nie jest możliwa do wykonania to znalazłam chwilkę i napiszę :wink:

Mariusz u mnie był taki wiatr, że nawet niektóre tulipany połamał. A z czereśniami się martwię bo cudownie rozkwitły a tu zrobiło się mokro i zimno więc owady nie latają, tak niestety jest ostatnio co roku.

Zuziu mam nadzieję, że czereśnię chociaż wiatr trochę zapyli bo inaczej czarno to widzę. Trawniczek rośnie bardzo szybko bo teraz codziennie pada i będzie co kosić. Dużo kwitnie, ale wiatr potrafi strącić płatki tulipanom nie mówię już o tym, że kilka połamał. Ja mam ten plus, że na bieżąco wszystkiego doglądam bo ogród mam przy domu.

Sebastian tej naszej kosiareczki to samej nie zostawiam, zawsze obok coś pielę i na bieżąco ją kontroluję :wink: A kolorków pojawia się coraz więcej i też nie mogę się doczekać kiedy zakwitną iryski, ale u mnie to nawet pąków jeszcze nie mają więc trochę to jeszcze potrwa.

Alu kotka jest cudowna wygłaskana od urodzenia przez córkę, a czasami jest wręcz nachalna bo jak coś robię przy rabatach to wręcz się o nią potykam. A ten Twój już się urodził?

Małgosiu jeden kawałek trawnika mam między rabatkami i tamtędy codziennie ją wyprowadzam na pastwisko i jak idzie to podjada i tego kawałka to nie trzeba kosić bo tak ładnie przycięte :wink:

No i wczoraj w biedronce zrobiłam małe zakupy, ciekawe czy odmiany będą się zgadzać ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj zakupy super ja tez kupiłam clematisy w tym roku aż 6, a teraz oszczędzam kasę na targi co maja być w piątek liczę na coś ciekawego. Mojego kiciusia dostane od mojej przyjaciółki w sumie to nie wiem czy się kotka okociła, ale chyba nie bo dałaby mi koleżanka znać. Pozdrawiam Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu clematisy chce kupić w większej ilości bo mam jakieś 18m płotu przy którym chce je posadzić i szukam jakiś tańszych roślin, te po 6,99zł wydają się dość ładne bo każdy ma po kilka pędów, fakt że są małe mi nie przeszkadza bo to oznaka, że nikt ich nie podpędził w celu droższej sprzedaży. Kupiłabym więcej odmian w tej cenie ale mieli tylko te 4, jestem ciekawa co z nich wyrośnie. A przy kociaku pamiętaj, żeby co najmniej miał dwa miesiące :wink: Pozdrawiam :wit

A zapomniałam o kolejnym wczorajszym zakupie, tak wszyscy pokazywali te mini szklarenki więc i ja sobie taką kupiłam na przecenie w kauflandzie :wink: Postawiłam ją w foli bo teraz zimno się zrobiło by roślinki miały dodatkową ochronę.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , super zakupy. Mam nadzieję że będą takie jak na opakowaniu.
Widzę że szklarenkomania i ciebie dopadła ;:224 .
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Fajne zakupy. Clematisy szybko nadrobią deficyt wzrostu. :D
Te szklarenki są już w przecenie? Muszę zajrzeć do mojego Kaufa.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, będziesz zadowolona ze szklarenki ala foliaczka. Mój jest niższy o jedno piętro, więc zerkam zazdrośnie ;:196
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

Pogoda Ania nas nie rozpieszcza, ale faktycznie wszystko idzie do przodu :D koników to Ci bardzo zazdroszczę, kiedyś jeździłam teraz już mam lenia :lol: ale uwielbiam na nie patrzeć.
U mnie też wszystko mam masę kwiatów: jabłonie, czreśnie itp ale pszczół mało bo zlikwidowali pasiekę obok mnie ;:174
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Iwciu naoglądałam się tych szlarenek w każdym wątku więc jak zobaczyłam to kupiłam, ale przyznam się, że wcześniej ich nie widziałam a jestem raz w tygodniu w tym sklepie.

Aguś szklarenka kosztowała 34,99zł ile kosztowała wcześniej to nie mam pojęcia, było jeszcze sporo różnych pergoli, ale one raczej takie delikatne były więc nie wybrałam nic więcej.

Małgosiu w Kauflandzie w Grudziądzu są, więc nie masz daleko :wink: A i cena jest dobra, więc jest okazja dokupić, ja teraz żałuje, że nie wzięłam dwóch.

Lenko pogoda jest tragiczna, jak oglądam tą na 25 dni to jestem przerażona cały czas chłodno i deszczowo. Jedynie 30.04 i 1.05 ma być trochę cieplej. Co do koni to od 4 lat już nie jeżdżę i widzę to jak staje na wadze, jak córka trochę podrośnie to chyba kupię dużego konia bo strasznie mi brakuje. Jabłonie jeszcze nie rozkwitły, ale pączki są i czekam na ten moment bo mam je przed oknami.

Dziś cały dzień z krótkimi przerwami padało, nic nie dało się zrobić co wyszłam to zmokłam i tyle było z roboty. Jutro ma mniej padać to może skończę to co mam zaplanowane. A najgorsze jest, że zielsko rośnie jak na drożdżach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Witaj Anusiu ;:196
Podglądałam i zaglądałam także do Ciebie, ale podobnie jak Ty w między czasie, na telefonie, gdzieś pomiędzy jednym a drugim zajęciem, bo czas goni jak szalony. Widzę, że wiosna w natarciu :wink:
Mam nadzieję, że także zdrówko powraca, czego Ci z całego ;:167 życzę.
Kosiarka bezprzewodowa ;:215.
Kolejne prezentowane zakupy bardzo udane, niech rosną na pociechę Tobie i nam. Szczególnie oczywiście zwróciłam uwagę na powojniki ;:63
A czy nie zastanawiałaś się nad innymi pnączami skoro możesz dla nich przeznaczyć sporo miejsca? Np. hortensja pnąca, miliny, a może nawet wisteria? Nawet trzmielina będzie się wspinać po siatce, nie mówiąc już o pnących jednorocznych. Alternatyw jest wiele. Oczywiście nie odwodzę Cię od powojników - o nie, bo sama je podziwiam i jak widziałaś kupiłam w tym roku kolejną partię, tylko poddaję pomysły :)

Widzę, że niektóre tulipki mamy takie same :D
Foliaczek przedni, pogratulować ;:138

Życzę zdrówka i dobrej pogody ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu co by nie wyrosło to i tak będzie ładne ogólnie wszystkie mi się podobają różnią sie tylko wysokością i okresem kwitnienia. szklarenka super mam dwie i znam jej zalety. :) Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Carmelka00
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2015, o 14:22

Post »

No racja zielsko to rośnie na wyścigi z kwiatami :? ja kiedyś marzyłam o własnym koniu ale życie nie pozwala chociaż miejsce jest :wink:
Wiesz z tą pogodą to różnie, miejmy nadzieję,że się jeszcze zmieni :D ale na razie niech pada bo mam masę trawy do zasiania :lol:
Pozdrawiam
Lenka

Leśny zakatek...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”