Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.1
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2010 cz.11
Felu może będzie prościej o jakie cebule kwiatowe chodzi , wiele cebul zostaje w ziemi , inne np. tulipany wykopuje się jak zasychają liście i we wrześniu znowu się sadzi .
Czy chodziło Ci o moje irysy ? , one maja kłącza i nie wykopuje się ich ,zimują w gruncie .
Majeczko na pewno wiele kwiatów woli taka ziemię trzeba ją tylko troszkę wzbogacić kompostem i dobrą ogrodową ziemię , np, cebulowe dobrze w niej rosną ,liliowce też sobie świetnie radzą .
Genia
Czy chodziło Ci o moje irysy ? , one maja kłącza i nie wykopuje się ich ,zimują w gruncie .
Majeczko na pewno wiele kwiatów woli taka ziemię trzeba ją tylko troszkę wzbogacić kompostem i dobrą ogrodową ziemię , np, cebulowe dobrze w niej rosną ,liliowce też sobie świetnie radzą .
Genia
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irysy to miałam, więc wiem, ale już mi wyjaśnił M, że tu zostawia się w ziemi cebulki tulipanów, bo tu nie jest tak zimno podczas zimy i jest ona krótka. Korci mnie żeby posadzić jakieś cebulki. Może dostanę tulipany. Jutro pojadę do sklepu i zobaczę jakie są cebulowe kwiatki. Powiedz Geniu, czy można je sadzić w trawniku?
- e-genia
Felu ja miałam kiedyś w trawniku krokusy wszystkie mi jakoś zginęły , a tak w ziemi bardzo się pięknie rozrastają , tulipany to tylko te stare żółte i czerwone gdzieś widziałam w trawniku , ale ja nie polecam .
U nas na allegro są tulipany ale czy jeszcze by kwitły to nie wiem , my sadzimy od września do grudnia jeśli ziemia nie zmarznie
U nas na allegro są tulipany ale czy jeszcze by kwitły to nie wiem , my sadzimy od września do grudnia jeśli ziemia nie zmarznie
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Geniu, piękne irysy i tyle kolorów. Ciekawe ile u mnie ładnie zakwitnie. W sumie nawet nie wiem jakie dostałam, bo tylko kilka kwitło, większość była już bez kwiatów, także będę miała miłą niespodziankę
Czy te czerwone kwiatki co są przy ścieżce na jednym ze zdjęć, takie dwie kępy otaczające kępę żółtych nachyłków, to też są nachyłki? Czy też takie bezproblemowe jak te żółte?
Miłego wieczoru

Czy te czerwone kwiatki co są przy ścieżce na jednym ze zdjęć, takie dwie kępy otaczające kępę żółtych nachyłków, to też są nachyłki? Czy też takie bezproblemowe jak te żółte?
Miłego wieczoru

- darob66
- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Witaj Geniu
przepiękne te Twoje irysy,też je bardzo lubię.
Czytałam w wątku Pawła,że Poszukujesz świerka o różowych szyszeczkach ,czyli Picea abies Pusch,mamy tę odmianę zasdzczepioną na sztamie więc jeśli tylko Chcesz...Daj znać
Pozdrawiam Marzena

przepiękne te Twoje irysy,też je bardzo lubię.
Czytałam w wątku Pawła,że Poszukujesz świerka o różowych szyszeczkach ,czyli Picea abies Pusch,mamy tę odmianę zasdzczepioną na sztamie więc jeśli tylko Chcesz...Daj znać

Pozdrawiam Marzena
- e-genia
Aniu o ile pamiętam to chyba tylko tych nie dostałaś

Mam zapisane w zeszycie że jeszcze te dla Ciebie .
Te bordowe to nachyłki , ale nie wiem jak przezimują mam pierwszy rok .
Marzenko pewnie że chcę , bardzo mi się podoba , ?

Mam zapisane w zeszycie że jeszcze te dla Ciebie .
Te bordowe to nachyłki , ale nie wiem jak przezimują mam pierwszy rok .

Marzenko pewnie że chcę , bardzo mi się podoba , ?
- Grzesik
- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Geniu, a ja mam od Ciebie tyle irysków, że ho ho, już nie mogę się doczekać na pierwsze kwiatki 

- e-genia
Grzesiu TY skarbie masz te niskie bo wysokich nie chciałeś .Grzesik pisze:Geniu, a ja mam od Ciebie tyle irysków, że ho ho, już nie mogę się doczekać na pierwsze kwiatki
Ale tych niskich tez jest mnóstwo i zamierzam wszystkie zdobyć

Genia
- darob66
- Kontakt:
Geniu,Kusisz niemiłosiernie tymi cudnymi irysami,oj Kusisz
Marzena

Marzena
- e-genia
Marzenko jak tylko będziesz chciała i dobrze przezimują to daj znać .
Genia
Genia
- darob66
- Kontakt:
Geniu,bardzo chętnie wymienię się lub odkupię ,szczególnie te karłowe mnie interesują .
Wiosną ,jak skleroza pozwoli,przypomnę się.
Pozdrawiam Marzena
Wiosną ,jak skleroza pozwoli,przypomnę się.
Pozdrawiam Marzena
Witaj Geniu, często tu do Ciebie zaglądam, ale mimo to nadal jestem pełna zachwytu Twoim ogrodem. Podoba mi się u Ciebie różnorodność roślin. Szczególnie zwróciły moją uwagę liliowce. Gdzie według Ciebie najlepiej je kupić by doczekać się takich okazów jak Twoje?
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
- e-genia
Zenku zaraz wklejęZENOBIUSZ pisze:Geniu a jakie kolory masz z irysów karłowych ?

Jeszcze chyba 4 które mi nie kwitły no i wrzosowy kolor ale nie mogłam znaleźć zdjęcia .
- e-genia
Liliowce te ładne odmiany mam pierwszy rok więc nie są to jakieś okazy .Dorota69 pisze:Witaj Geniu, często tu do Ciebie zaglądam, ale mimo to nadal jestem pełna zachwytu Twoim ogrodem. Podoba mi się u Ciebie różnorodność roślin. Szczególnie zwróciły moją uwagę liliowce. Gdzie według Ciebie najlepiej je kupić by doczekać się takich okazów jak Twoje?
Pozdrawiam Dorota
A kupowałam z różnych źródeł , trudno doradzić część od Ismeny ,
Genia