Róże posadzone - 5 sztuk
Kupiłam nowy szpadel, z pomarańczową rączką - bardzo łatwy do zlokalizowania, stary służył mi kilka sezonów ale skończył żywot przy karczowaniu starej śliwki.
Majka411 - bardzo cenię Twoje rady
Rabata jest trochę trudna bo nie jest niestety jednostronna. Jak się uda to w lecie będą zdjęcia, a jak nie to znowu będzie do przeróbki.
Tajeczko - Miętę meksykańską posadziłam wiosną w kępie 5 sztuk, bardzo ładnie się rozrosła i długo kwitła. Paproć to języcznik zwyczajny, na zdjęciu wygląda na olbrzyma
Andrzej - liście leżą i u nas, a już były grabione dwukrotnie. Jestem w rozterce, bo mam ochotę na nowe odmiany liściastych, już mam kilka na liście, tylko kto to będzie grabił
Elu co robiłaś? daniowałaś pod różami ? Paproć rośnie sobie bez okrywania i raczej w suchym miejscu, może Twoja była inna. Byłam całe 4 godziny w ogrodzie i zrobiło się ciemno, niewiele zrobiłam, myślę jak się urwać na dwa dni, dwie ręce to stanowczo za mało
pamelka, gosia07 - dziewczyny wyciągam jakieś resztki, może w przyszłym sezonie będzie co pokazać
Padawan Collies - witaj, dziękuje za miłe słowa, jak pięknie wyglądałby mój ogród gdyby biegały po nim takie psy jak Twoje
ulakonie - widzę u Ciebie róże różniste, ale nie powiedziałaś mi jeszcze jakie posadziłaś
Fragola - Grażynko nie wiedziałam że języcznik trzeba okrywać, nie był u mnie zabezpieczany i przetrwał już dwie zimy, cały czas zielony, zimowe mrozy. "To paproć występująca w Karpatach i Sudetach, przystosowana do naszego klimatu"