Co myślicie o zrobieniu tunelu z agrowłókniny o wysokości 30 cm?? Bo plauję zrobić ale nie wiem jaka wysokość musi być
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
![lezy-ze-smiechu :;230](./images/smiles/lezy-smiech.gif)
Młode rośliny podlewam początkowo biohumusem, jako że podobno ciężko go przedawkować. Pierwszy raz podlewałem nim roślinki 2 tyg po posadzeniu, po raz drugi za kolejne dwa tygodnie. Potem już gnojowice, początkowo około litr na roślinę i stopniowo zwiększałem dawkę. Teraz leję około 3 litry na sztukę - oczywiście rozcieńczonej 1:10.piotrek7725 pisze:myślę że to bez różnicy czy plastik czy metal w końcu bezpośrednio tej gnojowicy nie pijemy...
bioy również dziękuję za objaśnienie prosto i na temat napisałeś jeszcze powiedz jak te gnojowice stosujesz u małych roślin ile po wysadzeniu oraz w jakich ilościach.
Kiedyś widziałem takie cudo dołączane do końca węża wlewa się tam środek i podlewa wtedy woda jest mieszana z tym środkiem można by tak samo zrobić z ta gnojowicą...
Prazyn pisze:Witam!
Co myślicie o zrobieniu tunelu z agrowłókniny o wysokości 30 cm?? Bo plauję zrobić ale nie wiem jaka wysokość musi byćMoże ktoś robił taki tunel to prosze aby siepochwalił swoim prototypem
Dziwne ja robię tak od 4 lat na pomidorach, ogórkach i arbuzach nic im się nie dzieje rosną w oczach!Prazyn pisze:Rewi mi sie wydaje że trzeba rozrobić z wodą i to z dużą ilościa wody bo popali roślinkeChciałbym dzisiaj podlać tym kurzym nawozem
ale się denerwuje żeby nie spalić
![]()
.Niech ktoś poda proporce
Tak, ja dlaczego pytasz?Prazyn pisze:Mieszka ktoś z was koło Poznania![]()
Wcale nie podlewam zwierzęcymi gnojowicami, bo po prostu ich nie mam. Ze zwierzątek to tylko kupa krówek w dziurę przed sadzeniem.Prazyn pisze:Tak siepytamBioy!! jak często podlewasz gnojem kurzym??
Od nadmiaru wody pewnikiemDawid1996 pisze:Musiałem dzisiaj zerwać arbuza niestety. Pękła mu skórka tak że było widać cały środek. Dojrzały jeszcze nie był więc kury go schrupały :P. Ważył 1,8kg. Może mi ktoś powiedzieć od czego tak pękł?