Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 6

Post »

Taruniu, dziękuję, że wybór jest tak jednoznaczny. Bardzo mi pomogłaś. A zatem Sympathia. :D

Jola1010, chciałoby mi się powiedzieć i vice versa, bo ja bardzo lubię twoje szerokoplanowe zdjęcia, co raz to z innej strony. Twoje zakątki często są dla mnie inspiracją, choć z kamieniem to u mnie krucho. Muszę go zwozić zewsząd. ;:108

Olku, otóż ja właśnie nie mam czerwonych róż i kłopot z ich fotografowaniem mi odpada. Chociaż właśnie spdobała mi się czerwona Sympathia i Tara mi doradzila, że warto ją mieć, a zatem zobaczymy, jak będzie wyglądała na zdjęciach :)

Anabanana. Ja tylko pilnuję u siebie, jak robią się prześwity i wtedy cyk, już mam zdjęcie. To raczej słońce mi pokazuje, co mam cykać, a ja za nim podążam :;230 Wskazało na przykład bazylię, to ja posłusznie cyknęłam bazylię. :D

jola1. Ja mam pół tego co ty, kochana. I muszę się w tym pół zmieścić ze wszystkimi różnościami. A jest coraz trudniej... :D

Ewuniu, u mnie jest świetnie. Słoneczko i dość ciepło. W nocy ciut popadało i jest idealnie. A na jutro to wręcz zapowiadają 25 stopni. No ale wiem, ty akurat w zimniejszych stronach. Niestety nie potrafię cię pocieszyć, choć bym chciała ;:168

Obrazek

Obrazek

Tutaj udalo mi się zrobić zdjęcie popołudniowego promyczka słońca :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakby palcem pokazało :D Pięknie świeci, a u mnie szaro. Muszę po prostu poczekać, a jeśli jednak nie spadnie deszcz, czeka mnie podlewanie :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

jola1 pisze:Wandziu w Twoim ogrodzie tyle różności a Ty twierdzisz że masz mały ogródek..
To prawda, jest kilka takich magicznych ogrodów na forum, i ten własnie jest jednym z nich. Wróżki są wśród nas :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wandziu ;:196
Hostowisko nabiera rozmiarów ;:215 poletko irysowe fantastyczne ;:138 ;:138
Dużo zdrówka ;:7
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Uwielbiam skąpany w słońcu ogród , ale też hosty ;:173
Wiem, że ciężko to pogodzić, ale Tobie udało się ;:180 dlatego z taką ogromną przyjemnością zaglądam do ciebie ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Wandziu jak zwykle u Ciebie cudownie i mozna sie rozmarzyc..... ;:173 promyczkowe zdjecie ...wspaniale ;:224
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Ostatnia fota aż przyprawia o zawrót głowy ;:oj Chylę czółka ;:180
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Lubię te Twoje kamienne ściezki, Wandziu :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ewa, 100krotko, Keetee, Stasiu, Heliofitko, anabanana, vertigo, dziękuję wam wszystkim, takie posty bardzo mnie podnoszą na duchu, cieszę się, że mogę wam sprawić troszeczkę przyjemności z oglądania naszej pięknej przyrody. Jutro czeka mnie solidne pielenie, bo już zdążyło zielsko porosnąć każde wolne miejsce. Ma być wspaniała pogoda, a więc cieszę się z tego ogromie już dzisiaj.
Do jutra :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Piękne irysowo -orlikowe szaleństwo .
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Przychodzę z rewizytą i aż mi wstyd :oops: , że jeszcze się nie wpisałam, bo już kilka razy podglądałam co u Ciebie :wink:
Piękny ogród, taki naturalny i pełen różnych zakamarków. Rośliny cudne, nie będę się zachwycała każdą z osobna, bo nie zdążyłabym tego wszystkiego wypisać :wink: Hosty rewelacyjne, będę je podglądać u siebie, bo u mnie mają mało miejsca i wystarczyły 3 sztuki, żeby pozakrywać inne rośliny :;230 Pierwsze na co zwróciłam uwagę, to ścieżki, wydaje się, ze masz ich bardzo dużo i przez to ogród jest taki tajemniczy. Najlepsze jest to, że ścieżki masz niejednolite tzn. nie są szystkie takie same, a idealnie do siebie pasują ;:138 Lubię takie ogrody jak Twój, no i masz wielkie drzewo, a to jest skarb w ogrodzie ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,jak rosną ci trawki ze wspólnego żródła?Moje stoja jak zaklete,w ogóle nie ruszają z miejsca.
Ziemię dfo begonii kupuję najzwyklejszą z biedronki,ale pod każdą cebulkę daję kilka ziarenek osmocoty.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Wandziu piękne zdjątka robisz
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

JSZFRED, dziękuję ;:196 Zdjątka to ja chciałabym już robić różyczkom, ale na razie wszędzie tylko same pąki :wink:
Agatko123, ano tak mi się wysiały te moje orliki pomiędzy irysami i stworzyły niebrzydką kompozycję :D

Małgocha, trawki od TEGO pana też u mnie na razie stoją. Najlepiej wygląda miskant Morning Light, bo przyszedł największy. A reszta też stoi tak jak u ciebie. Nie wiem, na ile zdążą urosnąć do jesieni i czy takie małe przetrwają zimę :wink:

Bozunia, nie wstydaj się, bo przecież już kiedyś u mnie byłaś. Miałaś jeszcze wtedy taki awatarek z czerwonym kwiatkiem, pamiętasz?
Dziękuję za twoje miłe słowa, bo są jak miód na serce ogrodnika :D Ogród naturalistyczny najbardziej mi odpowiada, na inne mogę tylko z przyjemnością popatrzyć, ale żyć na co dzień chcę w takim troszkę sielskim klimacie, gdzie nie do końca wszystko jest dopieszczone. Są i u mnie zakątki, których nie pokazuję, bo niezły w nich bałaganik :?
Ścieżki robiłam sama, co do jednego kamyczka. I trwa to do dzisiaj. Gdy znajdę kamień, to dokładam do istniejących ścieżek. Trawnika być u mnie nie może, bo pod rozłożystymi dębami trawa nie rosłaby dobrze. Mam jakiś kawaleczek trawki do położenie kocyka, ale to wszystko. Na drzewa jednak nie narzekam. Masz rację, to wielki skarb ;:108

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Ależ piękny egzemplarz rozchodnika okazałego :shock: Ta roślina chyba faktycznie pasuje "do wszystkiego". No, prawie... :wink:
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”