Efektywne mikroorganizmy EM Cz.1
Re: Efektywne mikroorganizmy EM
Witajcie, Emfarma Plus stosuje sie od razu po ustąpieniu przymrozków. Ps. Emów używam od kilku lat i jestem z nich zadowolony. Pozdrawiam 

@motocros ale w dzien czy i w dzien i w nocy? Bo u mnie w nocy to jeszcze ponizej zera.
Jak już nie będzie całkowicie przymrozków, jeśli ktoś chce może juz opryskać podlać swoje roslinki ziemie. Jednak najlepszy rezultat jeśli pogoda jest na plusie. Pamiętajcie aby nie używać ich podczas silnego słońca promienie słoneczne je zabijają. I najlepiej jest wykonywać zabiegi na silnie namoczoną ziemie ( a naj naj w deszcz).
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mnie informowano, ze temperatura powinna być powyżej 8 st.C.
Najlepiej podlewać wieczorem i po deszczu, lub rzeczywiście po podlaniu w pochmurne dni. Słońce Em-om szkodzi
Najlepiej podlewać wieczorem i po deszczu, lub rzeczywiście po podlaniu w pochmurne dni. Słońce Em-om szkodzi
Ja już dawno pytałem importera Emów. Przecież jak ktoś chce niech stosuje, ja tylko napisałem to co wiem.
- grazka100
- 500p
EmFarma jest produkowana pod Wrocławiem i tam kupuję. Jacy importerzy???
a oto dowód:
http://www.sklep-probioemy.pl/uprawa-roslin-c-1.html
a oto dowód:

http://www.sklep-probioemy.pl/uprawa-roslin-c-1.html
Ja kupuje EM w sklepie internetowym. Można również nabywać poprzez dystrybutorów bezpośrednich EM nieco zmodyfikowane i skład inny z dodatkową nazwą.
Pozdrawiam
and777
Myśl stwarza doświadczenie i rzeczywistość
and777
Myśl stwarza doświadczenie i rzeczywistość
-
- 1000p
- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Dosia, spokojnie. EM-y to wspaniałe odkrycie, niestety niektórzy widzą już tylko $$$...
Wszystko zależy od tego, co już masz i co chcesz osiągnąć. W ubiegłym roku to ja uczyłam się od naszych Dziewczyn, że EM-y to drobniutkie żyjątka, które potrzebują jeść. Czyli oprócz EM-ów dobrze jest zadbać o nawożenie naturalne, ściółkowanie. Dodaję EM-y do gnojówek z pokrzyw, mniszka, skrzypu, chwastów. Na początek kupiłam EmFarma Plus w litrowej butelce, by mieć dla rozsady i trochę zaszczepić glebę. Potem kupiłam zestaw do samodzielnego namnażania i robiłam to w balonach jak wino, tylko trzymałam w ciemnym miejscu. Najpierw zrobiłam 3 balony 5-cio litrowe. Za miesiąc 2 kolejne. Do podlewania i pryskania stosowałam rozcieńczenie około 1:50. Nieraz jeszcze większe. Tylko chorą korę brzoskwini i borówki, pryskałam nierozcieńczonymi.

Wszystko zależy od tego, co już masz i co chcesz osiągnąć. W ubiegłym roku to ja uczyłam się od naszych Dziewczyn, że EM-y to drobniutkie żyjątka, które potrzebują jeść. Czyli oprócz EM-ów dobrze jest zadbać o nawożenie naturalne, ściółkowanie. Dodaję EM-y do gnojówek z pokrzyw, mniszka, skrzypu, chwastów. Na początek kupiłam EmFarma Plus w litrowej butelce, by mieć dla rozsady i trochę zaszczepić glebę. Potem kupiłam zestaw do samodzielnego namnażania i robiłam to w balonach jak wino, tylko trzymałam w ciemnym miejscu. Najpierw zrobiłam 3 balony 5-cio litrowe. Za miesiąc 2 kolejne. Do podlewania i pryskania stosowałam rozcieńczenie około 1:50. Nieraz jeszcze większe. Tylko chorą korę brzoskwini i borówki, pryskałam nierozcieńczonymi.
-
- 1000p
~!

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Kup sobie Emfarma Plus ja tak zaczynałem przygode z emami.
- grazka100
- 500p
Ja z kolei kupuję 5 litrów EmFarmy Plus i to mi wystarcza na cały sezon.
Mam 1500 m kw działkę też na piaskach, ale chcę w tym roku zastosować ziemię po pieczarkach. Oczywiście nie uprawiam całości, tylko część z tej ziemi, bo nie mam takich potrzeb.
Również dodaję Emy do gnojówki z pokrzyw, skrzypu itp. Więcej używam dolistnie, ale również doglebowo.
Proponuję, żebyś kupiła na początek 5 litrów EmFarmy Plus. Możesz dokupić w każdej chwili. Nie ma co kupować więcej, bo baniak ma ważność około pół roku.
Chyba, że chcesz jak Bożenka zająć się namnażaniem. Ja tego nie robię, bo nie mam takiego zacięcia.
Mam 1500 m kw działkę też na piaskach, ale chcę w tym roku zastosować ziemię po pieczarkach. Oczywiście nie uprawiam całości, tylko część z tej ziemi, bo nie mam takich potrzeb.
Również dodaję Emy do gnojówki z pokrzyw, skrzypu itp. Więcej używam dolistnie, ale również doglebowo.
Proponuję, żebyś kupiła na początek 5 litrów EmFarmy Plus. Możesz dokupić w każdej chwili. Nie ma co kupować więcej, bo baniak ma ważność około pół roku.
Chyba, że chcesz jak Bożenka zająć się namnażaniem. Ja tego nie robię, bo nie mam takiego zacięcia.

-
- 1000p

Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
Grazka100, czy nie jest czasem tak, że po otwarciu opakowania powinniśmy zużyć EM-y w ciągu miesiąca? To tylko dlatego zajęłam się namnażaniem.
Ziemia po pieczarkach ma sporą zawartość ŚOR. Jest jednak bardzo żyzna.
Ziemia po pieczarkach ma sporą zawartość ŚOR. Jest jednak bardzo żyzna.
- grazka100
- 500p
Bożenko nie mam siły na moje "piochy". Muszę coś zrobić. Trudno. SOR będą już w pieczarkach i w ziemi częściowo wyczerpane, bo to pieczarkowa po sezonie. Reszta moich roślin będzie już jak zwykle na Emach. Będę obserwować jak rośliny się zachowują. Po pieczarkach posadzę ziemniaki
Te które kupujemy na pewno mają dużo więcej paskudztwa niż w popieczarkowej ziemi.
A'propos terminu ważności, muszę dokładnie przeczytać ulotkę, bo w tym momencie nie mam do niej dostępu, ale ja odebrałam tą informację, że termin ważności po otwarciu do:.... i tu data z opakowania. Sprawdzę, może masz rację, niemniej moje Emy działają nawet po roku, gdyż nadmiar zużywam do dziś, a jeszcze nie kupiłam kolejnej partii.

A'propos terminu ważności, muszę dokładnie przeczytać ulotkę, bo w tym momencie nie mam do niej dostępu, ale ja odebrałam tą informację, że termin ważności po otwarciu do:.... i tu data z opakowania. Sprawdzę, może masz rację, niemniej moje Emy działają nawet po roku, gdyż nadmiar zużywam do dziś, a jeszcze nie kupiłam kolejnej partii.