Alu, ta jeżówka nazywa się Honeydew.
Dopiero zaczynam z jeżówkami ale już są moją miłością. Pierwszą jeżówkę posadziłam w tamtym roku i nie mogłam się napatrzeć jakie różne stadia mają jej kwiaty. Płatki na początku są ostre, później kwiat się rozwija żeby na końcu wywinąć płatki na dół

Nie znam nazwy tej jeżówki ale widzę, że niektóre mają podobnie.
A juz najbardziej to podobają mi się śroki jeżówek. Niektóre spiczaste, inne zaokrąglone, jeszcze inne pełne małych płatków. Cudowne sa jeżówki, w zupełności podzielam Twoją pasję.
Patrycjo, te pełne są piękne, nie? Mnie też urzekają. Ale te z ciemnymi środkami a zwłaszcza tymi spiczastymi też są cudowne. Polecam! Na Twoim ogródku możesz posadzić wcale niemałą ich kolekcję.
Dziękuję Ci
Mario za ciepłe słowa na temat mojego ogrodu. Słyszeć pochwały od Ciebie to naprawdę dla mnie wielki honor, bo jesteś specjalistką od róż

Wypatrzyłam u Ciebie bardzo ładną, falbankową - Compassion. Długo trzyma kwiaty ta róża? Pachnie?
Teresko, Tobie odpowiem "nieogrodowo". Bardzo lubię Twój usmiech na zdjęciu profilowym

Musisz być bardzo sympatyczną osobą
Dorotko, a ten tułacz jak rośnie? jest wysoki? Mocno się rozrasta? Nie ma żadnego doświadczenia z nim, wypatrzyłam go w internecie i jak tylko zobaczyłam w szkółce to kupiłam dwa egzemplarze.
Dzisiaj był cudowny dzień, jakiś taki bardzo dłuuugi

Zdążyłam zrobić wiele rzeczy, które uwielbiam, poczuć klimat mojego ogrodu, domu i co najważniejsze - odpocząć.
Na takie dni czekam, takich wyczekuję i takie staram się wykreować

To taki dzień bez zaplanowanych zadań, w którym robię to co lubię ja, ewentualnie to co lubią moi bliscy
Bo dzisiejszym dniu jestem w stanie jutro rano wstać i rozpocząć bardzo trudny i stesujący tydzień. Wiem, że dam radę i wiem, że za tydzień też postaram się wygospodarować sobie taką leniwą i pełną przyjemności niedzielę. Oby takich niedziel w naszym życiu było jak najwięcej. Życzę Wam tego z całego serca.
Za Wasze zdrowie - pyszne mohito, orzeźwiające i rozluźniające