anym pisze:Violka twoje begonie naprawdę zaczynają szaleć, kiedy sadziłaś ?
Moje jakieś leniwe,zwykłe jeszcze nie kwitną a zwisające mają kwiaty tylko pojedyńcze
Aniu, sadziłam 16 lutego do pojedynczych doniczek a potem po trzy w misie, są na dworze już dawno, dawno w półcieniu i podlewane były Bioflorinem z Tropicala a pare dni temu dostały trochę gnojówki z pokrzyw
Kamil ta od Cioci bardzo ładna ale te białe też niczego sobie
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Moja zwisająca begonka szaleje z kwiatkami tylko myślę co mam zrobić by jej kwiaty były pełne a nie pojedyńcze jak widać gdy kupowałem bulwy na obrazku były pełne
Pozdrawiam z Mazur !!
Moje także wypuszczają tylko pojedyncze kwiaty i ciągną w górę. Jak postępujecie z begoniami gdy pada deszcz? Ja gdy zapowiadają burze lub silne deszcze wnoszę do garażu. Czy begonie mogą bezkarnie stać na deszczu?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Ja też gdy tylko wieje wiatr mocno lub pada deszcz zabieram swoje begonie do mieszkania bo są bardzo kruche jak zauważyłem,czas na żółtą moją zwisającą zaczyna kwitnąć
Mam pytanie? a czy w suche dni wieczorne i poranne zraszanie wodą nie szkodzi Begoni rano zawsze zraszam lekko myślę że jej pomagam ale boje się czy jej to nie przeszkadza.
Alenka pisze:Ja nie zraszam..Ale może ktoś to robi
Aj Janku, kochasz Ty te swoje begonie Dogadzasz
Tak Alenka bardzo lubię kwiaty mam ich cały balkon zastawiony Pelargonie zwykłe ,Angielskie ,Pelargonie zwisające,Dipladenie, Surfinie ,Petunie no i królową balkonu Begonie
Pozdrawiam ze słonecznych Mazur.