Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Grażynko Przepiękne rośliny, zachwycające zdjęcia, cudny ogród kolorowy od żurawek...
Bajka po prostu ;:138 ;:138
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też podziwiam śliczne widoczki, żurawki są cudne z samych liści nie muszą kwitnąć. ;:oj
Bardzo ładnie chwytasz piękno w obiektyw. ;:196
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Grażynko
Jestem pod wrażeniem Twoich żurawek. Są piękne i tyle ich , muszą pięknie stroić ogród ;:138
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Grażynko trzeba hartować roślinki, ale ja swoje azalki zawsze okrywam, boję się lodowatych wiatrów, które u mnie wieją. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Grażko

piękne zimowe widoki ;:oj a żurawki cudowne u Ciebie Obrazek

Pozdrawiam i zdrówka życzę .
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko takiego jastrzębca widzę pierwszy raz ;:oj i niebieskie chyba przetacznik, uwielbiam kwiaty w tym kolorze, niesamowity ;:215
Żurawkowa kolekcja godna podziwu ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Jestem teraz taką kurą domową ;:306 ,siedzę w domu ,pomału robię co w domu trzeba,jutro kontrola u lekarza i zobaczymy co dalej......
Witam przesympatycznych gości w moim domu ;:180

Mireczko działkę dostaliśmy w 2011r częściowo zagospodarowaną ,duże drzewa i krzewy owocowe,niektóre byliny to pozostałości,
altana ,trawnik,rabaty,nowe nasadzenia drzewek i krzewów owocowych,większość bylin to już nasza praca,cały czas jeszcze coś zmieniamy,pomysły w głowie powstają ,gorzej z realizacją bo sił coraz to mniej ale myślę że wraz z nastaniem wiosny sił przybędzie i zrealizuję moje plany,
my nie mamy szklarni ,mamy namiot foliowy,jego tył to wschód słoneczka,pozostała część dnia to praktycznie półcień w tym miejscu,posadziłam tam cieniolubne żurawki i hosty,świetnie tam się sprawdzają,jeśli za szklarnią masz półcień to jak najbardziej te roślinki wskazane :wit

Soniu miło czyta się takie słowa,żurawek jest u mnie coraz to więcej,bo lubię kolorowe listki na rabatach,rozweselają nawet ciemne zakątki , buciki i inne gadżety ogrodowe są u mnie na porządku dziennym też lubię takie pierdoły w ogrodzie ;:306

Martuś może niektórzy nie lubią wróbli ,ja osobiście lubię każdą ptaszynkę i cieszę się z ich obecności w ogrodzie ,jest ich u nas najwięcej ,nawet nie miałam nic przeciwko jak rodzina wróbelków zamieszkała w naszej budce lęgowej ,przyjemny to był widok, małe łebki wyglądające na świat ;:

Małgosiu żurawki rozmnażam z sadzonek ,nigdy nie próbowałam z nasion,może też kiedyś jak będę miała więcej czasu na emeryturze zacznę tak robić,lubię żurawki bo są praktycznie bezproblemowe ,szybko przyjmują się i rozrastają,pełnego słońca raczej nie lubią ,przynajmniej u mnie lepiej im w półcieniu :wit

Dorotko dziękuję może nie nazwałabym kolekcją bo nie znam nazw wszystkich żurawek,one są takie podobne ,trudno rozpoznać,ja znam tylko nazwy tych które kupowałam ostatnio ze szkółki,
nie chcę nadawać nazw jak nie jestem pewna :wit

Sylwuś dziękuję i postaram się jeszcze pokazać coś pozytywnego z mojego ogrodu,żeby przetrzymać ten czas do pierwszych wiosennych kwitnień ,u nas już po śniegu ,robi się szaro i buro,
łagodność zimy mam nadzieję sprawi że żadne roślinki mi nie przemarzną :wit

Ewuniu dziękuję, kolekcja tylko że większość nn,kiedyś niepotrzebne mi były nazwy roślin,
obecnie jestem już na etapie zapamiętywania a raczej zapisywania imion własnych :wit

Marusiu dzięki serdeczne za miłe słowa,cieszę się jak moje zdjęcia sprawiają radość jeszcze innym osobom :wit

Kasiulka cały czas uczę się fotografować,podpatruję fotki innych forumek, niektóre to arcydzieła ,dużo zależy od aparatu ,ja mam przeciętny z firmy Sony ,czasami uda mi się coś prawidłowo obfocić,lecz nie mogę za bardzo przybliżyć do fotografowania ptaszków,jak podejdę bliżej to uciekają skubane ;:223

Żanko żuraweczki dekorują mi ogród szczególnie w tych miejscach półcienistych, super że są takie rośliny i na dodatek cały rok wyglądają ładnie :wit

Krysiu tak hartowanie hartowaniem ,tylko żeby mi to bokiem nie wyszło jak na wiosnę wyjdą straty,no cóż już czasu nie cofnę,
wkurzyło mnie jak dwie zimy pod rząd okrywałam hortensje ogrodowe i co guzik i tak nie kwitły,więc dałam sobie na luz albo się zahartują albo je stracę bo i tak nie kwitną :wink:

Violu widoczki zimowe były ale już skończyły się,dzisiaj przebija się szara ziemia,może to był pierwszy i ostatni śnieg tej zimy ,tak bym chciała :D dziękuję Violu zdrówko przyda się bo ono jest najważniejsze ,jak jest zdrowie można wszystko pogodzić,pracę zawodową i ogród, ;:108

Aniu jastrzębiec to jak tułacz pojawia się w najmniej spodziewanych miejscach,raczej go wyrywam jak chwast,jeśli Ci się podoba chętnie podeślę sadzonkę,
niebieski przetacznik pięknie kwitł w zeszłym roku,niestety musiałam go przesadzić w inne miejsce i okaże się czy w tym roku też będzie popis ;:218
dzięki za pochwałę żurawek :wit aby do wiosny i do grzebania w ziemi :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Grażynko! cieszę się,ze zdrówko ok. Kolekcja żurawek imponująca, a przedstawiona kolekcja energetyzująca ;:108
Czy ta biała magnolia, to gwiaździsta? cudowna ...mam taki 2 letni krzaczek,który kwitł jednym kwiatkiem. Myślę,że w tym roku będzie lepiej. Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Zawsze można wymyśleć jakieś. Ja mam Jacka, Pepsi, Justynka, Tadeusz i długo by wymieniać.......... ;:306
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

bwoj54 pisze:Grażynko! cieszę się,ze zdrówko ok. Kolekcja żurawek imponująca, a przedstawiona kolekcja energetyzująca ;:108
Czy ta biała magnolia, to gwiaździsta? cudowna ...mam taki 2 letni krzaczek,który kwitł jednym kwiatkiem. Myślę,że w tym roku będzie lepiej. Pozdrawiam serdecznie ;:168
Witaj Bogusiu , dziękuję za ciepłe słowa i pochwałę moich żurawek ;:196
magnolia tak to gwiaździsta , jest z nami czwarty rok,w zeszłym roku najobficiej kwitła,
myślę że Twoja już w tym roku pokarze na co ją stać :wit
DTJ_1 pisze:Zawsze można wymyśleć jakieś. Ja mam Jacka, Pepsi, Justynka, Tadeusz i długo by wymieniać.......... ;:306
Witaj Dorotko dzięki ,dobry pomysł z nazywaniem po swojemu nieznanych roślin :wit

dalszy ciąg mojego ogrodu ,dzisiaj hosty też nn ,nie mam ich wiele,za to już niektóre ładnie rozrośnięte ,można będzie je podzielić,mogę wymieniać na inne,jakby był ktoś chętny :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hosty piękne a próbowałaś może jeść liście młodych host.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Grażynko ale festiwal żurawek i host pokazałaś ;:224 , są śliczne i bardzo dużo już ich nazbierałaś . ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko śliczne masz hosty ;:63 już się nie mogę doczekać tych zielonych rurek wychodzących z ziemi ;:306
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko piękne hosty ;:333 Zdróweczka ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Kasiula17