Ogród Biedronki 641 cz.3
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.3
Alu hortensja Twoja bardzo wczesna i jaka obsypana kwiatkami,przebarwi się na różowo czy na niebiesko 

- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu to super. Moja tez wzeszła.Jednak pamiętaj,że nie jest długowieczna i zawsze trzeba mieć jej nasiona w pogotowiu.
Iwonko trojeść bulwiasta ma kolor pomarańczowy. Jest miododajna i oblepiona w porze kwitnienia od owadów. Tak,że ich pracy im nie zazdroszczę.
Janku ja też lubię rdzawego.Niezawodny i kwitnie super,ale to pospolity i nikt gonie chce nigdy. Może troszkę za wysoki.Oj to szkoda że masz połamane kwiaty.Ja też nie lubię jak mam coś połamanego przez nie swoje zwierzę. Mój piesek nigdy mi tego nie robi. Chodzi po ścieżkach.Obce prędzej się wylegują w moich wiatach.
Janku złamałam postanowienie i zakupiłam zerwę. Cena była dobra, bo tylko4 zł i roślina przyszła kwitnąca.
Weroniko kalle kwitną szybko po posadzeniu. Patrzyłaś czy maja pąki?
Wisiu pewnie pokażę powojnika nie raz.Jak już pisałam coś go bierze.Mam nadzieję ,że nie zmarnuje mi się i go uratuję.
Grażynko to hortensja bukietowa nn. Ogrodówki już też nabierają koloru i myślę,że będą niebieskie.

Tak w tej chwili wygląda ogrodówka.
Pewnie już ostatnie spojrzenie na różę, bo zaczyna przekwitać

To też powojnik,ale choć pełny nie podoba mi się.
Iwonko trojeść bulwiasta ma kolor pomarańczowy. Jest miododajna i oblepiona w porze kwitnienia od owadów. Tak,że ich pracy im nie zazdroszczę.
Janku ja też lubię rdzawego.Niezawodny i kwitnie super,ale to pospolity i nikt gonie chce nigdy. Może troszkę za wysoki.Oj to szkoda że masz połamane kwiaty.Ja też nie lubię jak mam coś połamanego przez nie swoje zwierzę. Mój piesek nigdy mi tego nie robi. Chodzi po ścieżkach.Obce prędzej się wylegują w moich wiatach.
Janku złamałam postanowienie i zakupiłam zerwę. Cena była dobra, bo tylko4 zł i roślina przyszła kwitnąca.
Weroniko kalle kwitną szybko po posadzeniu. Patrzyłaś czy maja pąki?
Wisiu pewnie pokażę powojnika nie raz.Jak już pisałam coś go bierze.Mam nadzieję ,że nie zmarnuje mi się i go uratuję.
Grażynko to hortensja bukietowa nn. Ogrodówki już też nabierają koloru i myślę,że będą niebieskie.

Tak w tej chwili wygląda ogrodówka.

Pewnie już ostatnie spojrzenie na różę, bo zaczyna przekwitać

To też powojnik,ale choć pełny nie podoba mi się.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,żal jak coś przekwita co bardzo nam sie podoba,róża pewnie już nie powtórzy kwitnienia,mnie się natomiast podoba ostatni powojnik ,bo w tej prostocie jest dużo uroku,dobrze się przyjrzyj
,pozdrawiam 

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Alu róża ma się jeszcze nieźle i kilka dni pocieszy oko, powojnik nie jest brzydki.
Taka jego natura że inny
Mnie się podoba za kolor
Taka jego natura że inny

Mnie się podoba za kolor

- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety ale nie mają jeszcze pąków:(
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Alu,już dziękuję za iryski syberyjskie
A u mnie trzykrotki się nie wysiewają
.Albo tak skutecznie pielę
.Za to wysiewa się słoneczniczek szorstki
i białe dzwonki brzoskwiniolistne.Bo fioletowych nie mam.Ale bardzo je lubię,więc sobie rosną w różnych miejscach.
Cudna róża i powojniki.I biały ostrogowiec.Ja mam różowy i jestem nim zachwycona.Drugi rok mi kwitnie i kępka troszke większa.Zbierz proszę nasiona z białego
Obuwiki piekne.Ale rzeczywiscie drogie.Cena skutecznie leczy z tego chciejstwa
Ale hortensje w kwiatach
.Mam taką jak Ty bukietową.Ale chyba za mocno ją przycięłam w tym roku i chyba nie zakwitnie
.Jeden pąk zauważyłam tylko.Cóż,może za rok.
U mnie też jedna lilia dopiero zakwitła.Z niecierpliwością czekam na kolejne.Bo sporo,to nowe nasadzenia.Normalnie przebieram nóżkami z niecierpliwosci
Jarzmiankę w tym roku posiałam .Zobaczymy co mi wyrośnie.
U mnie dziś dopiero zaczęło trochę kropić
.Jest tak sucho,że wszystko podlewałam.Nawet trawy powysychały.Krowy jedzą ''siano'' i nie ma gdzie uwiązać,bo nie odrasta.A ziemia taka zbita,że młotem nie idzie kołka wbic.I kołki ,grube żelazne, wyginają się
.Masakra

A u mnie trzykrotki się nie wysiewają

Cudna róża i powojniki.I biały ostrogowiec.Ja mam różowy i jestem nim zachwycona.Drugi rok mi kwitnie i kępka troszke większa.Zbierz proszę nasiona z białego

Obuwiki piekne.Ale rzeczywiscie drogie.Cena skutecznie leczy z tego chciejstwa

Ale hortensje w kwiatach

U mnie też jedna lilia dopiero zakwitła.Z niecierpliwością czekam na kolejne.Bo sporo,to nowe nasadzenia.Normalnie przebieram nóżkami z niecierpliwosci

Jarzmiankę w tym roku posiałam .Zobaczymy co mi wyrośnie.
U mnie dziś dopiero zaczęło trochę kropić

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Alu, nie przesadzaj, ten powojnik jest bardzo ładny, poczekaj jak całkowicie rozkwitnie to "z brzydkiego kaczątka przeobrazi się w pięknego łabędzia". Hortensja jest śliczna, gdybyś miała sadzonkę to ja się na nią piszę.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu powojniki dla mnie, mają bardzo ładne kwiaty, a Maria Curie -Skłodowska prześliczna.
Niech nie choruje.
Hortensje nareszcie będą nas cieszyć.
Niebieską będę podziwiać specjalnie, bardzo mi się takie podobają. 

- Biedronka641
Witam przemiłych gości.
Ochłodziło się. Powiedziałabym ,że za zimno w tej chwili jest. Z takich upałów to duże przejście i nie służy ani mi ani moim roślinom . Tym bardziej mi. Dziś popadał deszcz.Może rośliny troszkę odżyją a mnie się ulży od podlewania.
Niby coś kwitnie,ale nic ładnego nie nadaje się w tej chwili do pokazania.
Róże przekwitły ale mają pączki to jeszcze będą kwitły. Pienna też już zrzuca kwiat.
Marto róża pienna w tej chwili już powoli zrzuca płatki ,ale jeszcze nie jest w złej kondycji. Inne już mi przekwitły,ale mają pąki to będą ponownie kwitły. Ta róża ponawia jesienią kwitnienie,ale już skromnie.
Powojnik ten co nie jestem zachwycona to Purpurea Elegans Plena. Kwiaty ma małe a na fotce wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości.
Aga masz racje róża jeszcze nie jest byle jaka,ale niestety już płatki bieleją i powoli przekwita. A co do powojnika to jestem nim zawiedziona. Chodzi mi o wielkość kwiatów. Niestety jest mały.
Weroniko a może Ci nie zakwitną a przyrosną. Tak czasami bywa z nimi.
Jolu nie wierzę ,że trzykrotki Ci się nie wysiewają. U mnie pomimo ich wczesnego ścinania ciągle znajduję nowe siewki.
Nie chcę, by opanowały mi cały ogród. A sił do ich wykopywania nie mam.
Nasiona mogę z białego ostragowca pozbierać,ale nie wiem czy coś z nich powschodzi. Wolę jak się sam wysieje.
Wysiałaś jarzmiankę? I co powschodziła ? Ja wysiałam swoje nasiona i klapa zupełna.
U mnie dziś popadał deszcz ,to ogród podlany.
Wisiu nie przesadzam,tylko piszę to co widzę. Na fotkach jest piękny a w rzeczywistości to kwiat malutki. Już to zaobserwowałam w zeszłym roku. A która hortensja Cie interesuje? Sadzonek nie mam,ale zawsze można coś z nich odkopać.
Soniu tak Maria Curie -Skłodowska ma piękny biały kwiat i pełny i to nie mały. Niestety jest w coraz gorszej kondycji. Pąki obumierają. Pewnie zetnę go do zera i czymś muszę spryskać , bo mi bardzo go szkoda. No cóż co ładniejsza odmiana to rośnie nie zbyt fajnie. Hortensje już lada dzień pokażą Kolorki. Mam kwaśną glebę więc niebieskości pokażą na pewno.
Zapraszam na mokre fotki. Takie ni to ni sio.

Ochłodziło się. Powiedziałabym ,że za zimno w tej chwili jest. Z takich upałów to duże przejście i nie służy ani mi ani moim roślinom . Tym bardziej mi. Dziś popadał deszcz.Może rośliny troszkę odżyją a mnie się ulży od podlewania.

Niby coś kwitnie,ale nic ładnego nie nadaje się w tej chwili do pokazania.
Róże przekwitły ale mają pączki to jeszcze będą kwitły. Pienna też już zrzuca kwiat.
Marto róża pienna w tej chwili już powoli zrzuca płatki ,ale jeszcze nie jest w złej kondycji. Inne już mi przekwitły,ale mają pąki to będą ponownie kwitły. Ta róża ponawia jesienią kwitnienie,ale już skromnie.
Powojnik ten co nie jestem zachwycona to Purpurea Elegans Plena. Kwiaty ma małe a na fotce wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości.
Aga masz racje róża jeszcze nie jest byle jaka,ale niestety już płatki bieleją i powoli przekwita. A co do powojnika to jestem nim zawiedziona. Chodzi mi o wielkość kwiatów. Niestety jest mały.
Weroniko a może Ci nie zakwitną a przyrosną. Tak czasami bywa z nimi.
Jolu nie wierzę ,że trzykrotki Ci się nie wysiewają. U mnie pomimo ich wczesnego ścinania ciągle znajduję nowe siewki.
Nie chcę, by opanowały mi cały ogród. A sił do ich wykopywania nie mam.
Nasiona mogę z białego ostragowca pozbierać,ale nie wiem czy coś z nich powschodzi. Wolę jak się sam wysieje.
Wysiałaś jarzmiankę? I co powschodziła ? Ja wysiałam swoje nasiona i klapa zupełna.
U mnie dziś popadał deszcz ,to ogród podlany.
Wisiu nie przesadzam,tylko piszę to co widzę. Na fotkach jest piękny a w rzeczywistości to kwiat malutki. Już to zaobserwowałam w zeszłym roku. A która hortensja Cie interesuje? Sadzonek nie mam,ale zawsze można coś z nich odkopać.

Soniu tak Maria Curie -Skłodowska ma piękny biały kwiat i pełny i to nie mały. Niestety jest w coraz gorszej kondycji. Pąki obumierają. Pewnie zetnę go do zera i czymś muszę spryskać , bo mi bardzo go szkoda. No cóż co ładniejsza odmiana to rośnie nie zbyt fajnie. Hortensje już lada dzień pokażą Kolorki. Mam kwaśną glebę więc niebieskości pokażą na pewno.
Zapraszam na mokre fotki. Takie ni to ni sio.

- wisia7
Alu, ta niebiańska.
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Fajne masz Alu te "poczochrane" roślinki.
Te fioletowe przypominające czosnki i te kłoski pomarańczowe
Te fioletowe przypominające czosnki i te kłoski pomarańczowe

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękna róża
Alu ja jeszcze o trojeści bulwiastej, posiałam, ładnie wzeszła i ładnie ślimaki się nią zaopiekowały
została jedna sztuka, o tą dbam mocno 

- Biedronka641
Wiesiu okey. Nie zapewniam,że w Twojej glebie, bo nie wiem jaką masz, że będzie niebieska.
Aga tak to czosnek z B.
Iwonko trojeść bulwiasta ma korzeń palowy i nie bardzo się przyjmuje, kiedy jest duża. Najlepiej rośnie z nasion. Jednak nie szybko wtedy zakwita. Jeśli z wysiewów ją stracisz mogę Ci podesłać moją. Coś wcześniej ode mnie chciałaś więc przy jednej przesyłce. Bo rozumiem,że nadal chcesz tarczownicę tarczowatą?

Aga tak to czosnek z B.
Iwonko trojeść bulwiasta ma korzeń palowy i nie bardzo się przyjmuje, kiedy jest duża. Najlepiej rośnie z nasion. Jednak nie szybko wtedy zakwita. Jeśli z wysiewów ją stracisz mogę Ci podesłać moją. Coś wcześniej ode mnie chciałaś więc przy jednej przesyłce. Bo rozumiem,że nadal chcesz tarczownicę tarczowatą?
- wisia7
Alu, to znaczy ,że u Ciebie jest ziemia kwaśna?
- Biedronka641
Wiesiu u mnie jest ziemia kwaśna i hortensja sama się przebarwia na niebiesko. Nic nie stosuje na jej zabarwienie.