Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Zdjęcie z rusałką mistrzowskie!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne wszystkie róże ;:108 ;:108
Kurcze LO takie wielki rośnie,że na łuku go masz??Nie wiedziałam,że aż taki duży.
Przycinasz go ??Ile ma latek??
Mój ma 3 rok.Wyżej go przycięłam i tak jak inne( tj, na 0,5 m).I mój rośnie w rabacie z różami.
Może powinnam inne miejsce dla niego dać ??:roll:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu u ciebie też niszczycielka? :evil: Ja dzisiaj trochę pozrzucałam w drzew, nie ma ich na razie zbyt dużo, ale żeby nie zapeszyć... ;:223
LO u Ciebie kolos!!! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadzia ,dlugo mnie nie było ,ale nieraz spoglądałam na Twoje wymuskane roślinki i róże rzecz jasna...Może na żywca zobacze ... :wit U mnie szerszenie grasują na gruszy ,i zastosowałam na nie Bros na osy... :uszy Mam nadzieje ,że będą omijać mój skrawek przestrzeni ogrodowej...zawiesiłam też pułapki ,ale nie chcą włazić .Może im nie pasuje zapach soku,albo nie gustują w wiśni ,czy moreli,bo takie soczki znalazły się w pułapkach .Może wrzucę fotkę w moim wątku ,tylko musze jakoś zacząć po tak długiej przerwie... ;:224
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Cora Louise--ale to pięknośc. Ale Ty masz róże, to sie zaczyna ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jaaakie róże ;:138
Mogę tylko podziwiać i próbować jak Syzyf...
U mnie na piachu tylko survivale się uchowają... ;:306
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pozachwycałem się żółtą piwonią, bo to rzadki widok i oczywiście 'Coral Charm' ;:333
Dziękuję Ci za chęć podzielenia się ;:196 Mój apetyt na kosaćce jest niezaspokojony ale to może, jak kiedyś będę miał przyjemność Cię odwiedzić (nie zapominaj, że jestem ze Śląska ;:136 ).
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu napasłam swoje oczy Twoimi pięknymi roślinami.Śliczną kokardkę zawiązałaś na różyczce/rusałka/ :wink:
Doktorek u Ciebie niesamowity, u mnie dopiero w pąkach, no przesadzam, ma kilka kwiatuszków rozwiniętych ;:224 .
Elżbieta super ;:108.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, wyeksmitowałaś Myriam ??? ;:oj ... moja jeszcze jest i najprawdopodobniej zostanie jeszcze trochę, choć wkurza mnie...
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Jadziu :wit u Ciebie tak cudownie kwitną róże a u mnie dopiero mają paki , jedynie Roguza Hansa rozwineła pare kwiatów. Ja chyba na biegunie zimna mieszkam .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To już wiem co mi lata po ogrodzie i wkurza ;:120 OGRODNICA NISZCZYLISTKA!!!!! W ubiegłym roku były tego całe chmary. Na szczęście kwitła tylko jedna róża, ale zżarły ją do cna. Nie ostał się nawet jeden pączek. Obecnie jest ich tylko nieznacznie mniej, są strasznie namolne. Masowo siadają mi na rękach, nogach i oczywiście na roślinach. Coś na nie stosujesz? Czytałam, że chemia szkodzi środowisku, ale ekologicznie takiej ilości nie załatwię ;:163
Patyczki od Ciebie mają się całkiem dobrze, na jednym nawet jest pączek kwiatowy. Jeden, właśnie ten z pączkiem, jest w doskonałym stanie, reszta trochę gorzej, ale mam nadzieję, że sobie poradzą ;:108 Ten z pączkiem, to może Pretty Sunrise ;:65 ;:65 ? Na dwóch nie mam znaczników, ale liczę na to, że to właśnie będzie ona. Czy Coral Charm to piwonia drzewiasta czy chińska? Ten, rzeczywiście koralowy kolor, jest niesamowity ;:oj
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Jadziu u mnie jeszcze tak wszystko nie kwitnie , dyptam jescze w pakach , a u Ciebie już pełny rozkwit piękna pretty sunrise , a mi ciągle na nią brak miejsca , ale na jesień to pomyślę ;:3 ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu jak patrzę na Twoje fotki to naprawdę trudno mi uwierzyć, że aktaulne - Dotorek widokiem leczy :wit
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Jadziu ależ wielkie krzaki róż Co urosły. Elżbietka ma chyba 2 metry ;:oj , a i 'Pretty Sunrise'- bardzo ładna, rozmiary pokaźne osiągnęła.
Piękności , jak w pełni zakwitną będzie widowisko, brawo.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie skończyły sie deszcze i mam nadzieję ,ze ogródek jest odpowiednio nawodniony .Straty są w daliach, bo oczywiście nie upilnowałam niektórych .Mam tylko nadzieję ,ze liście im odrosną, pożarły mi także Cyklanterę została tylko goła łodyga, to samo z siewkami ogórków :twisted: Nie wiem śmiać się czy płakać ,ze tylko tyle szkód,albo aż tyle. Pojawiły się Pomrowy i ich mniejsi kuzyni i chyba jednak będę musiała się zaopatrzyć w niebieskie granulki ;:174 Pod nową pergolą ściele się różowy dywan z LO zaś pod Maigoldem oranżowy .Dzisiaj znów wiało wiec trochę już się gleba przesuszyła.Miałam niestety bardziej ciąć swoje róże bo teraz porosły monstra lecz cudnie ukwiecone .Wciąż chodzę docinam, wiążę,bo po tych deszczach wszystko się kładzie.Mączniak dalej szaleje lecz serbki [ODPUKAĆ ]ich się jak na razie nie ima.Wczoraj mieliśmy miłe spotkanko :heja czas szybko upłynął

JOLU krzaki porosły wielkie bo oszczędnie cięłam teraz po deszczach muszę je podwiązywać niestety, bo wszystko się kładzie .Po kwitnieniu jednak będzie korekta na tych najbardziej wyrywnych
ANIU u Ciebie to dopiero zacznie się festiwal wielkoludów.Doktorek jest THE BEST ;:215 a Twój mój Kapitan to dopiero gościu ;:167 Sombreuil zmarzła mi i już myślałam ,że nic z niej nie będzie, lecz dałam ja do doniczki.Jakież było moje zdziwienie bo ona w tej doniczce wypuściła korzonki i już fajnie rośnie nowa gwardia :heja
IWONKO jeśli sobie nie poradzą to wyślę następne a będzie z czego wysyłać ;:108 Ja niczego nie stosuje na Ogrodnice one są tak cwane ,ze nawet do żółtych tablic nie chcą się łapać .Jednak to nie inwazja tylko pojedyncze sztuki, bo 3 lata temu to miałam rzeczywiście inwazję. Jeśli nie ma słonka to one nie sa tak aktywne.Coral Charm to chińska piwonia kwiat ma wielgaśny
TERENIU pomyśl o Pretty, bo to cudowna róża i z pewnością kawalątek miejsca dla niej znajdziesz ;:108
WANDZIU u mnie ogródek osłonięty a na dodatek cięłam swoje róże bardzo oszczędnie i to też ma wpływ na przyspieszone kwitnienie
GABI jesienią wyeksmitowałam, a raczej dałam w dobre ręce moją Myriam już miałam jej dosyć po mimo wszystkich jej zalet prócz kwiatu
DAYSY za chwilkę i u Ciebie rozpocznie sie festiwal różany, to moje będą powoli juz kończyć
JACKU żółta piwonia mnie drażni chyba będę musiała jej poszukać bardziej słonecznego miejsca, lecz jeśli to nie pomoże, to się z nią pożegnam bez żalu. :oops: Jeśli masz ochotę mnie odwiedzić to oczywiście zapraszam
CDN teraz trochę pocieszenia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”